Γ. Πέτρου: Πλήγμα στις εξαγωγές χαλλουμιού στο ΗΒ λόγω Brexit

Μεγάλη απειλή για την ανταγωνιστικότητα του κυπριακού χαλλουμιού που εξάγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο (44% των εξαγωγών) αποτελεί η μέχρι σήμερα μη επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και ΗΒ, στο πλαίσιο του Brexit, αφού σε περίπτωση επιβεβαίωσης του αδιεξόδου, θα επιβάλλονται δασμοί και συνεπώς η τιμή του κυπριακού προϊόντος στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι ακριβότερη. 

Μιλώντας στο InBusinessNews για το ζήτημα που προκύπτει, ο CEO της Γαλακτοβιομηχανίας Α/ΦΟΙ Πέτρου, Γιώργος Πέτρου, εξήγησε ότι η επιβολή δασμών θα αφορά και τα υπόλοιπα τυριά της ΕΕ που εξάγονται στο ΗΒ, ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι η αύξηση στην τιμή του χαλλουμιού, κατά €1,51 το κιλό, θα επηρεάσει την αγορά.
 

Διαβάστε ακόμα:

Κόμματα και προϋπολογισμός: Τζάμπα μάγκες με τα λεφτά άλλων

«Restart Cyprus: Now»: Η PwC Κύπρου δείχνει τον δρόμο για επανεκκίνηση της οικονομίας

Η χαρτογράφηση των κυπριακών επιχειρήσεων

 
Όπως μας σημειώθηκε, τα ανταγωνιστικά προϊόντα του χαλλουμιού θα πωλούνται σε πολύ χαμηλότερες τιμές, κάτι που αναμένεται να προσελκύσει τους καταναλωτές, μέσα στις οικονομικά δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.    

Ο ίδιος διευκρίνισε, επίσης, ότι το όλο θέμα δεν αφορά το θέμα της κατοχύρωσης του χαλλουμιού.
 
Μεγάλα αποθέματα αδιάθετα λόγω lockdown
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το χαλλούμι είναι η πανδημία, όπως υπογράμμισε ο κ. Πέτρου, καθώς όλα τα εστιατόρια της ΕΕ είναι κλειστά αφήνοντας έτσι μεγάλα αποθέματα του κυπριακού προϊόντος αδιάθετα- σε αντίθεση με το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Δειτε Επισης

Δυναμική είσοδος Punin Group στον τομέα της οινοποιίας-Εξαγόρασε το Hadjiantonas Winery
Κοινή διακήρυξη Κύπρου-Ινδίας: Δέσμευση επέκτασης οικονομικών δεσμών μέσω αύξησης εμπορίου και επενδύσεων
Χριστοδουλίδης-Μόντι: Μεγάλες δυνατότητες για εμπόριο και επενδύσεις με φόντο τα πλεονεκτήματα της Κύπρου
Στο τραπέζι παράλληλη εισαγωγή εταιρείων στα Χρηματιστήρια Κύπρου και Ινδίας-Η διερευνόμενη ανάπτυξη συνεργασίας
Εξοπλισμός για κάθε επιχείρηση με τη σφραγίδα της ΙΚΕΑ
Χρ. Αγγελίδης: Να μας εξηγήσει το Υπουργείο Εργασίας, έμεις ό,τι έχουμε συμφωνήσει θα το εφαρμόσουμε ευλαβικά
Επενδυτικές σχέσεις σε άλλη διάσταση...Μεγαλώνει η παρουσία ινδικών εταιρειών, φέρνει και στην Κύπρο το UPI η Eurobank
Ναρέντρα Μόντι: Αρκετές ινδικές εταιρείες έχουν επιλέξει την Κύπρο ως πύλη στην Ευρώπη, απεριόριστες οι δυνατότητες
Ευγένιος Ευγενίου: Αγκαλιάζεται από τις ινδικές επιχειρήσεις ο ρόλος της Κύπρου ως πύλη εισόδου στην Ε.Ε.
Νίκος Χριστοδουλίδης: Φυσικός εταίρος για τις ινδικές εταιρείες που επιθυμούν να επεκταθούν στην Ευρώπη η Κύπρος