Δρ. Αναστασία Κωνσταντινίδου: Βραβείο Έρευνας στη θεματική ενότητα Επιστήμες Ζωής

Το Κυπριακό Βραβείο Έρευνας στη θεματική ενότητα Επιστήμες Ζωής και την κατηγορία «Νέος Ερευνητής 2020» απονέμεται στην Δόκτορα Αναστασία Κωνσταντινίδου.
 
Η Δόκτορ Κωνσταντινίδου δραστηριοποιείται στην Μεταφραστική Ογκολογία, ενώ διαθέτει σημαντική εμπειρία στην εκπόνηση κλινικών μελετών που αφορούν ασθενείς με σάρκωμα και καρκίνο του μαστού. Με το έργο της, η Δόκτορ Κωνσταντινίδου συνδέει την εργαστηριακή έρευνα με την κλινική πρακτική. Το προτεινόμενο ερευνητικό της έργο στοχεύει στη βελτίωση όχι μόνο του προσδόκιμου επιβίωσης για ασθενείς με καρκίνο, στην Κύπρο και αλλού, αλλά επιπλέον στην ποιότητα ζωής τους. Την ώρα που τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Υγείας παρουσιάζουν δραματική αύξηση στα ποσοστά του καρκίνου του μαστού την τελευταία 20ετία, έρευνες ακριβώς όπως αυτή της Δόκτορος Κωνσταντινίδου αναμένεται ότι θα διαδραματίσουν αξιόλογο ρόλο.
 
Η κα Κωνσταντινίδου έχει αναπτύξει σημαντικές συνεργασίες με διεθνή ερευνητικά κέντρα καθώς και με την Φαρμακοβιομηχανία, ενώ διαθέτει πλούσια συγγραφική δραστηριότητα και έντονη παρουσία σε συνέδρια και επιστημονικές επιτροπές σε εθνικό αλλά κυρίως ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Τέλος, έχοντας πραγματοποιήσει σπουδές Ιατρικής με εξειδίκευση στην Ογκολογία και μεταπτυχιακές σπουδές στην Μοριακή Βιολογία, σε κορυφαία ιδρύματα, έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα ανταγωνιστικές χρηματοδοτήσεις και αποσπάσει πολλά βραβεία.

Το βραβείο παρέλαβε η Δρ. Αναστασία Κωνσταντινίδου, Ακαδημαϊκός στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Παθολόγος Ογκολόγος στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου.

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας