Υπ. Ενέργειας: Ενημερώθηκε για το έργο Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής Ανάπτυξης
18:30 - 05 Νοεμβρίου 2020

Σε σχέση με τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα του έργου της Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής Ανάπτυξης ενημέρωσαν την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ), Νατάσα Πηλείδου, αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου (ΣΟΑΚ), επικεφαλής της οποίας ήταν ο Πρόεδρος του ΣΟΑΚ Τάκης Κληρίδης.
Η Υπουργός Ενέργειας εξέφρασε τη στήριξή της στην πρωτοβουλία διαμόρφωσης της Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής Ανάπτυξης για την Κυπριακή Οικονομία από το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου και υπογράμμισε την ετοιμότητά της για συνέχιση μιας εποικοδομητικής συνεργασίας με στόχο τόσο τη διαμόρφωση της πρότασης πολιτικής για μία νέα μακροχρόνια οικονομική στρατηγική, όσο και τη μετέπειτα εφαρμογή της.
Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία του ΣΟΑΚ, στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Καθοδηγητικής Επιτροπής για την ετοιμασία της Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής Ανάπτυξης, μέλος του ΣΟΑΚ Ανδρέας Ασσιώτης, ενημέρωσαν την Υπουργό αναφορικά με τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα του έργου της Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής Ανάπτυξης, η οποία μέσα από την ανάδειξη πρακτικών και υλοποιήσιμων εισηγήσεων στη βάση μιας ολιστικής προσέγγισης, θα μπορεί να προσδώσει τον προσανατολισμό για την αναπτυξιακή πορεία της κυπριακής οικονομίας, συμβάλλοντας έμπρακτα και αποτελεσματικά στην επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης.
Η κ. Πηλείδου χαιρέτισε τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία διαμόρφωσης μιας εθνικής μακροπρόθεσμης στρατηγικής και αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες και πολιτικές που προωθούνται από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, υπογραμμίζοντας τις δυνατότητες ουσιαστικής συμβολής του Υπουργείου στην αειφόρο ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.
Επίσης, η Υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη στοχευμένης προώθησης της πράσινης ανάπτυξης με έμφαση σε τομείς όπως είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι βιώσιμες μεταφορές (ηλεκτροκίνηση, υγραεροκίνηση) και η ανάπτυξη συστημάτων αποθήκευσης πράσινης ενέργειας.
Αναφέρθηκε επίσης στις δυνατότητες ανάπτυξης της βιομηχανίας και στην ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μέσα από την προώθηση στοχευμένων μεταρρυθμίσεων με γνώμονα την ανάπτυξη του ευρύτερου βιομηχανικού τομέα και των εξαγωγών, με ειδική αναφορά σε εξειδικευμένους υποτομείς όπως τα τρόφιμα, η φαρμακοβιομηχανία, αλλά και τα παραδοσιακά προϊόντα.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ