Powered by

Καρούσος: Η Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για ρωσική απαγόρευση στη Cyprus Airways

Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί ώστε να επιλυθεί το θέμα που προέκυψε με την απόφαση των ρωσικών αρχών να απαγορεύσουν στην εταιρεία Cyprus Airways να μεταφέρει επιβάτες από την Κύπρο προς τη χώρα, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος. 
 
Στις δηλώσεις του ο κ. Καρούσος είπε πως «το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενημέρωσε, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την αεροπορική εταιρεία Cyprus Airways ότι τα αεροσκάφη της μπορούν να μεταφέρουν επιβάτες από τη Ρωσία προς την Κύπρο αλλά όχι αντίστροφα. Συγκεκριμένα τα αεροπλάνα της Cyprus Airways θα πρέπει να μεταβαίνουν στη Ρωσία άδεια, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν επιβάτες από τη χώρα προς την Κύπρο».
 
Πρόσθεσε πως «η ενέργεια αυτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν συνάδει με το ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η χώρα, αφού η ενημέρωση της Cyprus Airways από την Πολιτική Αεροπορία της Ρωσίας έγινε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η αεροπορική εταιρεία ενημέρωσε το Υπουργείο Μεταφορών και το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας επικοινώνησε με το αντίστοιχο Τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας προκειμένου να ξεκαθαριστεί το ζήτημα, αφού υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρούσος είπε πως φαίνεται ότι η συγκεκριμένη ενέργεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναλήφθηκε στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η χώρα για πρόληψη της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, ζητήσαμε από την Πολιτική Αεροπορία της χώρας να μας διευκρινίσει την ενέργεια στην οποία προέβησαν, αφού με την απόφαση αυτή, ούτε και οι Ρώσοι πολίτες μπορούν να ταξιδέψουν από την Κύπρο προς τη χώρα τους».
 
Σημείωσε ακόμα ότι «οι Ρώσοι πολίτες μπορούν να ταξιδέψουν προς την Κύπρο, αλλά από το νησί μας δεν μπορεί να ταξιδέψει κανένας προς τη Ρωσική Ομοσπονδία. Αναμένουμε να ξεκαθαρίσει το ζήτημα μεταξύ των Τμημάτων Πολιτικής Αεροπορίας Κύπρου και Ρωσίας» είπε και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν,  ακόμα και στο πιο ψηλό επίπεδο, εάν χρειαστεί, προκειμένου να επιλυθεί το συγκεκριμένο θέμα».
 
Υπενθυμίζεται ότι με γραπτή ανακοίνωση της η Cyprus Airways ανέφερε πως «οι ρωσικές αρχές απαγορεύουν στην εταιρεία να μεταφέρει επιβάτες στη Ρωσική Ομοσπονδία, με αποτέλεσμα να μην αρχίσει σήμερα, όπως είχε προγραμματιστεί, το δρομολόγιο από Λάρνακα προς το αεροδρόμιο Domodedovo της Μόσχας».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η νέα προγραμματισμένη εβδομαδιαία πτήση της Cyprus Airways από Λάρνακα προς το αεροδρόμιο Domodedovo της Μόσχας, η οποία είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα τέλη Νοεμβρίου 2020, δε θα έχει διαθέσιμο προς πώληση το σκέλος Λάρνακα – Μόσχα. Αυτό οφείλεται στις πρόσφατες ενέργειες των ρωσικών αρχών, που περιορίζουν αυθαίρετα ή απαγορεύουν εντελώς τη Cyprus Airways να μεταφέρει επιβάτες στη Ρωσική Ομοσπονδία».
 
Η εταιρεία προστίθεται «βασίζεται στη βοήθεια της κυπριακής Κυβέρνησης για τη διασφάλιση και προστασία δίκαιων και ίσων ευκαιριών στους αερομεταφορείς κάθε πλευράς, ελπίζοντας ότι τα τρέχοντα εμπόδια στην εναέρια κυκλοφορία μεταξύ των δύο χωρών θα επιλυθούν σύντομα προς αμοιβαίο όφελος των ρωσικών και κυπριακών αερομεταφορέων».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

A. Χοντουλίδης: Σοβαρός παίκτης στον χώρο του online gaming η Κύπρος-Τα περιθώρια βελτίωσης και οι στόχοι του COGA
Θάνος Μιχαηλίδης: Ο θετικός αντίκτυπος στον τουρισμό και η πιθανή πρόκληση από την ένταξη στη ζώνη Σένγκεν
Άλμα 25,5% στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο-Ανοδικά κινήθηκε το τετράμηνο
ΥΠΟΙΚ για προβλέψεις Κομισιόν: Επιβεβαιώνεται η σταθερή πρόοδος, η ανθεκτικότητα και η δυναμική της οικονομίας
17α IN Business Awards: Όσα δηλώσαν οι προσκεκλημένοι στη μεγάλη γιορτή της επιχειρηματικότητας(vid)
Εαρινές προβλέψεις Κομισιόν: Συνέχιση οικονομικής ανάπτυξης στην Κύπρο-Ο κύριος κίνδυνος για την οικονομία
Υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια και αυξημένη ρευστότητα για τα κυπριακά τραπεζικά ιδρύματα το 2024
Ξανά μανά το ΑΚΕΛ για τα…υπερκέρδη-Πρόταση νόμου ΑΠΕναντι στην σταθερότητα του επενδυτικού περιβάλλοντος
Δημήτρης Σκουρίδης: Το όραμα της Κύπρου και ο οδικός χάρτης για την τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογική καινοτομία
CADMOS-2: Σε διαβούλευση το υποθαλάσσιο καλώδιο που θα ενώνει την Κύπρο με τον Λίβανο-Προσέλκυση επενδύσεων στις τηλεπικοινωνίες