powered by

Μείωση €114,2 εκ. στις καταθέσεις τον Οκτώβριο

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου δημοσίευσε σήμερα τα στατιστικά στοιχεία καταθέσεων και δανείων των ΝΧΙ με μήνα αναφοράς τον Οκτώβριο 2020, τα οποία περιλαμβάνονται στην έκδοση Νομισματικές και Χρηματοοικονομικές Στατιστικές, Νοεμβρίου 2020. 

Οι συνολικές καταθέσεις τον Οκτώβριο 2020 κατέγραψαν καθαρή μείωση €114,2 εκ., σε σύγκριση με καθαρή αύξηση €36,2 εκ. τον Σεπτέμβριο 2020. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής έφτασε στο -0,5%, σε σύγκριση με -0,6% τον Σεπτέμβριο 2020. Το υπόλοιπο των καταθέσεων τον Οκτώβριο 2020 έφθασε στα €47,9 δισ.

Τα συνολικά δάνεια τον Οκτώβριο 2020 κατέγραψαν καθαρή αύξηση €64,2 εκ., σε σύγκριση με καθαρή μείωση €26,8 εκ. τον Σεπτέμβριο 2020. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής έφθασε στο -4,1%, σε σύγκριση με -4,6% τον Σεπτέμβριο 2020.
 
Το υπόλοιπο των συνολικών δανείων τον Οκτώβριο 2020 έφθασε στα €32,0 δισ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναστολή δόσεων, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Διατάγματος αναστολής δόσεων του Υπουργού Οικονομικών, είχε αυξητική επίδραση στις πιο πάνω μεταβολές στα δάνεια. Η αναστολή δόσεων αφορούσε δάνεια από ΝΧΙ σε νοικοκυριά και μη-χρηματοδοτικές εταιρείες ύψους €10,4 δισ.

Δειτε Επισης

Μάνος Μανουσάκης: Αυτό είναι το σημαντικότερο ζήτημα για GSI σε αυτή τη φάση του έργου-Το επόμενο βήμα
Α. Σπακουρή: Όχι απλώς ένας τουριστικός προορισμός για τους Κύπριους η Ελλάδα-Γιατί βρίσκεται σταθερά στην κορυφή
Έφυγε από την ζωή ο Σώτος Λοής-«Η Κύπρος αποχαιρετά ένα από τους καλύτερους κτίστες της»
Olympic Lagoon Resort: Επεκτάσεις και βελτιώσεις στο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα (photos)
Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων-Η πρωτιά Λεμεσού και η «ισοπαλία» Λευκωσίας και Λάρνακας
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Οι τρεις βασικοί πυλώνες στους οποίους εστίασε το ετήσιο οικονομικό φόρουμ του CFA Society Cyprus
ΕΚΤ: Πότε κλείνει ο κύκλος μείωσης των επιτοκίων-Τι βλέπουν οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι αγορές
Στρέφονται νομικά κατά της Booking.com οι ευρωπαίοι ξενοδόχοι-Στηρίζει την συλλογική δράση ο ΠΑΣΥΞΕ
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι