powered by

14ο Συνέδριο Ανάπτυξης Γης: Στο προσκήνιο οι εξελίξεις της αγοράς

Το 14ο Συνέδριο Ανάπτυξης Γης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia. Πρόκειται για την πολύ-αναμενόμενη ετήσια σύναξη του τομέα ανάπτυξης γης στην Κύπρο όπου επαγγελματίες του κλάδου έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να αξιολογήσουν τις εξελίξεις της αγοράς και να συζητήσουν τα ζητήματα που απασχολούν τον τομέα τους. Στο φετινό συνέδριο, καταξιωμένοι ομιλητές ανέλυσαν, μεταξύ άλλων, τις προκλήσεις που υφίσταται ο τομέας.
 
Σημαντική στιγμή του συνεδρίου, ήταν η ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Νουρή, ο οποίος αναφέρθηκε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η μετατροπή της κρίσης της πανδημίας σε ευκαιρία. Όσον αφορά το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε την προσφορά του στον χώρο της ανάπτυξης και της οικοδομικής βιομηχανίας αλλά και την συμβολή του στην μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της ανεργίας. Στο συνέδριο Την πολιτική του Invest Cyprus για προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα ακινήτων στην Κύπρο, παρουσίασε ο Γενικός Διευθυντής του οργανισμού, Γιώργος Καμπανέλας. Για την αναγκαιότητα ψηφιοποίησης του τομέα των ακινήτων, μίλησε ο Κρίτωνας Ονησιφόρου, Επικεφαλής του τμήματος Real Estate της BidX1 στην Κύπρο.

Συντονιστής του συνεδρίου ήταν για ακόμη μία χρονιά ο κ. Κίκης Αθηνοδώρου, Διευθύνων Σύμβουλος της Κίκης Αθηνοδώρου και Συνεργάτες Λτδ.

Το 14ο Συνέδριο Ανάπτυξης Γης διεξάχθηκε διά φυσικής παρουσίας με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας, ενώ η εμφάνιση των ομιλητών από το εξωτερικό έγινε μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών.
 
Το συνέδριο διοργάνωσε η ΙΜΗ. 
 

 

Δειτε Επισης

Cyfield: Ποιότητα κατασκευής και σίγουρος τίτλος ιδιοκτησίας-Έκδοση τίτλων για τρία ακόμα έργα
FIBA Eurobasket 2025: Με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες της A&A Apostolides στο «Σπύρος Κυπριανού»
H Viomar Ltd εξοπλίζει τους The Landmark Nicosia Towers με πατώματα και επιφάνειες δαπέδου
Ντουμπάι: Ρεκόρ πωλήσεων για τα πολυτελή ακίνητα πριν την παγκόσμια αβεβαιότητα λόγω δασμών
J+A Philippou architects-engineers: Το αρχιτεκτονικό γραφείο πίσω από το ιδιόκτητο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ
Μαρίνος Κυναιγείρου: Με το δεξί στο 2025 η κτηματαγορά-Θετικές οι προοπτικές για το μέλλον
Στεγαστική πολιτική: Διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια για το σχέδιο στέγασης μέτρια αμειβόμενων του ΚΟΑΓ
Ανοδικά οι τιμές των κατασκευαστικών υλικών το πρώτο τρίμηνο...Σε ποια οι μεγαλύτερες αυξήσεις
Πρόσβαση για περισσότερους πολίτες στα στεγαστικά σχέδια του ΚΟΑΓ-Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου
Ανακαλύψτε μοναδικές ευκαιρίες οικοπέδων από την Gordian σε Λεμεσό και Λάρνακα