Powered by

Γερμανία: Ετοιμασίες για εμβολιασμούς πριν το τέλος του έτους

Η κυβέρνηση της Γερμανίας κάνει προετοιμασίες για την έναρξη εμβολιασμών κατά του νέου κορωνοϊού πριν από το τέλος της χρονιάς, γράφει στο σημερινό της φύλλο η ταμπλόιντ Bild.
 
Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να δημιουργήσει 60 ειδικά κέντρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα εμβόλια θα αποθηκεύονται στις πρέπουσες θερμοκρασίες, και ζήτησε από τις τοπικές κυβερνήσεις των 16 ομόσπονδων κρατιδίων να το ενημερώσουν πού θα εγκατασταθούν ως τη 10η Νοεμβρίου, αναφέρει η εφημερίδα, χωρίς να διευκρινίζει ποιες είναι οι πηγές της.
 
Κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν — διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί και ο ίδιος από τον κορωνοϊό προχθές Τετάρτη — επισήμανε ότι η γερμανική εταιρεία BioNTech πλησιάζει στο να εξασφαλίσει έγκριση ενός εμβολίου από τους εποπτικούς φορείς, κατά το δημοσίευμα της Bild, η οποία επικαλείται πρόσωπα που συμμετείχαν.
 
Η BioNTech αναπτύσσει εμβόλιο εναντίον του SARS-CoV-2 σε συνεργασία με την Pfizer Inc.
 
Ερωτηθείς πότε αναμένει ότι θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί, ο Σπαν απάντησε «αυτό θα μπορούσε να γίνει πριν από το τέλος του έτους», ανέφεραν συμμετέχοντες, κατά την εφημερίδα.
 
Τον περασμένο μήνα η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να διατεθεί χρηματοδότηση 745 εκατομμυρίων δολαρίων στις εταιρείες βιοτεχνολογίας BioNTech και CureVac για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη εμβολίων εναντίον του κορωνοϊού και να αυξηθεί η δυνατότητα της χώρας να παράγει εμβόλια.
 
Την Τρίτη, οι Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν την συνδυασμένη έναρξη στην Ιαπωνία των φάσεων 1 και 2 των κλινικών δοκιμών του υποψηφίου εμβολίου τους εναντίον του κορωνοϊού, που βασίζεται στο λεγόμενο αγγελιοφόρο ριβοζονουκλεϊκό οξύ (mRNA).
 
Τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που βρίσκονται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ ενδέχεται να είναι γνωστά ακόμη και μέσα στον τρέχοντα μήνα.
Η εξάπλωση του κορωνοϊού στη Γερμανία επιταχύνεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 10.000 — ανήλθαν σε 11.287 — σε 24 ώρες. Συνολικά, η χώρα έχει καταγράψει 392.049 μολύνσεις και 9.905 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Βουτιά στην ιαπωνικές εξαγωγές-Κατακόρυφη πτώση στις αποστολές προς ΗΠΑ
ΗΠΑ: Μειωμένη ζήτηση και δασμοί επιβραδύνουν τη βιομηχανική παραγωγή
Η δύσκολη εξίσωση της Fed και το μεγάλο δίλημμα Πάουελ για τα επιτόκια στις ΗΠΑ
Φον ντερ Λάιεν: Περίπλοκες οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ-Στόχος η επίτευξης συμφωνίας έως τις 9 Ιουλίου
Νέες κυρώσεις στον σκιώδη στόλο της Ρωσίας από το Ηνωμένο Βασίλειο...Aπαγορεύσεις σε ακόμη 20 πλοία
Επενδύσεις €76 δις από χώρες Ε.Ε. για υποδομές περιβαλλοντικής προστασίας το 2024-Τι αφορούσαν
Handelsblatt: Η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να δεχτεί ενιαίο δασμό 10% από τις ΗΠΑ υπό όρους
Γερμανία: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2025-Τι προβλέπουν οι οικονομολόγοι
Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Περιορισμένος ο κίνδυνος απόκλισης από τον στόχο για τον πληθωρισμό
Oxford Economics: Οι δασμοί δεν θα περιορίσουν τις καταναλωτικές δαπάνες στην Ευρώπη