Γ. Χατζηκυπριανού: Υπηρεσίες συμβουλευτικής σε Κύπρο και εξωτερικό

Η δικηγορική εταιρεία Γ.Χ.Χατζηκυπριανού & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. ιδρύθηκε το 2019 από τον millennial Γιώργο Χατζηκυπριανού.  Παρέχει νομικές υπηρεσίες σε όλους τους επιχειρησιακούς τομείς στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. Οι στενές συνεργασίες με κορυφαίες νομικές εταιρείες αλλά και με εταιρείες παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλών μπορούν να χαρακτηριστούν ως το συγκριτικό πλεονέκτημα αλλά και ως τον τρόπο διαφοροποίησης της Γ.Χ.Χατζηκυπριανού & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στο δύσκολο και συνεχώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον. 
  
Ο Managing Partner της δικηγορικής εταιρείας Γ.Χ.Χατζηκυπριανού & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε είναι μέλος της γενιάς των millennials. Των επιχειρηματιών δηλαδή που γεννήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του '80 έως και τα τέλη της δεκαετίας του '90. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στον κόσμο.
 
Ο Γιώργος Χ. Χατζηκυπριανού αποκαλύπτει στο InBusinessNews πτυχές της επαγγελματικής του πορείας.
 
 
Μιλήστε μας για την επιχείρησή σας. Πότε δημιουργήθηκε και ποιες υπηρεσίες προσφέρει;
Η δικηγορική εταιρεία Γ.Χ.Χατζηκυπριανού & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. αποτελεί μια ανεξάρτητη και καινοτόμα δικηγορική εταιρεία εμπορικού και εταιρικού δικαίου η οποία παρέχει εξειδικευμένες νομικές υπηρεσίες σε όλους του επιχειρησιακούς τομείς τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Η εταιρεία έχει ιδρυθεί περί τα τέλη του 2019 με γραφεία σε Κύπρο και Ελλάδα. Διαπίστευση της ποιότητας των δικηγορικών υπηρεσιών που προσφέρει, αποτελούν οι στρατηγικές συνεργασίες τις οποίες έχει συνάψει κατά την ίδρυση της με δικηγόρους διεθνούς κύρους, με έμπειρους χρηματοοικονομικούς συμβούλους αλλά και με καθηγητές πανεπιστημίων οι οποίοι βρίσκονται στο δυναμικό της. Ενδεικτικά αναφέρεται η αποκλειστική συνεργασία με δύο μεγάλους Ελληνικούς νομικούς οίκους ήτοι των «Φλογαϊτη - Σιούτη» και «Μπεντενιώτης και Συνεργάτες». Πέραν της πιο πάνω κοινοπραξίας, η δικηγορική εταιρεία Γ.Χ.Χατζηκυπριανού & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. είναι μέλος ενός ιδιωτικού επαγγελματικού δικτύου το οποίο αποτελείται από ανεξάρτητες δικηγορικές και ελεγκτικές εταιρείες με εκτενή παγκόσμια εμπειρία σε διάφορους τομείς.  
 
Η διαπιστευμένη κατάρτιση και εξειδίκευση μας σε τομείς όπως το εταιρικό, εργατικό και εμπορικό δίκαιο, το δίκαιο του ανταγωνισμού, το τραπεζικό και χρηματοοικονομικό δίκαιο αλλά και το δίκαιο της τεχνολογίας και της νέας ψηφιακής εποχής (που αφορά μεταξύ άλλων νομικά ζητήματα που προκύπτουν από την εισαγωγή της τεχνολογίας blockchain και της τεχνίτης νοημοσύνης στην επιχειρηματική καθημερινότητα) μας επιτρέπουν να κατανοούμε πλήρως τις ανάγκες μιας σύγχρονης επιχείρησης. Πρωταρχικός μας στόχος και η βάση στην οποία λειτουργούμε είναι η κατανόηση των αναγκών του κάθε πελάτη ξεχωριστά και παράλληλα μέσω των υπηρεσιών μας, η διευκόλυνση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων. Το πελατολόγιο μας ποικίλλει από νεοϊδρυόμενες επιχειρήσεις (start-ups), μικρομεσαίες και οικογενειακές επιχειρήσεις οι οποίες επιθυμούν να περάσουν στην νέα ψηφιακή εποχή, σε μεγάλες εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται εντός όλων των μεγάλων επιχειρηματικών τομέων τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.
 
Ποιο είναι το συγκριτικό σας πλεονέκτημα;
Οι στενές συνεργασίες με κορυφαίες νομικές εταιρείες αλλά και με εταιρείες παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλών, οι οποίες διαπρέπουν στους τομείς που δραστηριοποιούνται, μας επιτρέπουν να προσφέρουμε στους πελάτες μας ενοποιημένες διασυνοριακές λύσεις κάτι που αποτελεί συγκριτικό μας πλεονέκτημα ιδιαίτερα σε ένα δύσκολο και συνεχώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον. Ειδικότερα, οι συνεργασίες αυτές μας επιτρέπουν να συγκεντρώνουμε, για κάθε περίπτωση ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη, μια ολοκληρωμένη ομάδα εμπειρογνωμόνων προσαρμοσμένη στις δικές του ανάγκες. Η δυνατότητα μας να παρέχουμε 360° υπηρεσίες συμβουλευτικής στους πελάτες μας, προσφέρει σε εμάς ένα πρωτοποριακό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και μας διακρίνει από τις παραδοσιακά δομημένες δικηγορικές εταιρείες. 
 
 
Πόσο δύσκολο ήταν να δημιουργήσετε τη δική σας δικηγορική εταιρεία;
Ζούμε σε μια παγκοσμιοποιημένη πλέον οικονομία όπου ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και οι προκλήσεις για κάθε επιχείρηση είναι πολλές και διάφορες. Όσον αφορά το δικηγορικό επάγγελμα στην Κύπρο, οι βασικότερες προκλήσεις και δυσκολίες στην ίδρυση μιας νέας δικηγορικής εταιρείας εμπεριέχονται στην εξεύρεση της χρυσής τομής ανάμεσα στην παροχή νομικών υπηρεσιών με τέτοιο τρόπο που να σε διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους, στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης του επιχειρηματικού κόσμου και στην παροχή ενός επαγγελματικού περιβάλλοντος το οποίο εμπνέει όλους τους συνεργάτες της εταιρείας. 
 
Στην Γ.Χ.Χατζηκυπριανού & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. χρησιμοποιούμε τεχνολογία και σύγχρονες εργασιακές πρακτικές με απώτερο σκοπό την αύξηση της παραγωγικότητας και την επίτευξη αποτελεσμάτων. Καινοτομώντας στον τρόπο λειτουργίας μας, είμαστε δομημένοι  διαφορετικά, λειτουργούμε διαφορετικά και σκεφτόμαστε διαφορετικά. Η δέσμευση μας για παροχή υπηρεσιών προσαρμοσμένες στις ανησυχίες και ανάγκες της κάθε επιχείρησης ξεχωριστά σε συνδυασμό με την εξειδίκευση και εμπειρία των συνεργατών μας στους τομείς που ο κάθε ένας δραστηριοποιείται αλλά και την συμμετοχή διακεκριμένων καθηγητών πανεπιστημίου εκεί και όπου χρειάζεται, μας επιτρέπει να παρέχουμε νομικές υπηρεσίες υψηλής στάθμης.
 
Η παροχή καινοτόμων και αποτελεσματικών νομικών υπηρεσιών είναι φυσικά αλληλένδετη και με την παροχή ενός ευέλικτου επαγγελματικού μοντέλου το οποίο να εμπνέει κάθε συνεργάτη, δικηγόρο ή μη, στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών. Αναγνωρίζοντας ότι το επιστημονικό βάθος, η εμπειρία και η ποιότητα των συνεργατών που στελεχώνουν την ομάδα μας είναι ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα μας, στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια δομή αμοιβών που να ευθυγραμμίζει τα συμφέροντα, ενθαρρύνει τις σωστές συμπεριφορές και να επιτρέπει σε κάθε μέλος της ομάδας να μοιράζεται την επιτυχία της εταιρείας. Έχουμε συνειδητά λοιπόν απομακρυνθεί από την παραδοσιακή προσέγγιση της δικηγορικής εταιρίας προς ένα συμμετοχικό  μοντέλο λειτουργείας.
 
Επιβεβαίωση των πιο πάνω επιλογών μας ως προς τον τρόπο λειτουργείας μας είναι τα μέχρι τώρα θετικά μηνύματα των πελατών μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν το εναλλακτικό μας μοντέλο και την διαφορετική μας προσέγγιση σε όλα τα θέματα ως μια πρωτοποριακή εναλλακτική λύση στην παροχή νομικών υπηρεσιών.
 
Ποιες οι προκλήσεις του κλάδου σας; 
Η ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη, η παγκοσμιοποίηση και η διασυνοριακή ροή δεδομένων και κεφαλαίων εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαιτούν, σε βάθος, γνώση και εξειδίκευση τόσο σε παραδοσιακούς όσο και σε αναδυόμενους τομείς δικαίου. Όπως όλες οι σύγχρονες επιχειρήσεις, το νομικό επάγγελμα πρέπει να αγκαλιάσει και να ενσωματώσει στην επιχειρησιακή του καθημερινότητα νέες τεχνολογίες καθώς επίσης να αναπτύσσει νέες και εξειδικευμένες υπηρεσίες. Βασικότερη πρόκληση για τους δικηγόρους του αύριο είναι λοιπόν η αναγνώριση των αλλαγών και η στροφή σε νέες υπηρεσίες όπως αυτές προκύπτουν από τους συνεχώς αναδυόμενους τομείς δικαίου. Τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, ο νομικός κόσμος καλείται σήμερα να παρέχει πολύπλευρη και εξειδικευμένη νομική συνδρομή σε πελάτες που γίνονται ολοένα και πιο τεχνολογικά εξελιγμένοι και, ως εκ τούτου, πιο απαιτητικοί σε σχέση με την ποιότητα των υπηρεσιών που αναμένουν να λάβουν. Οι πελάτες του σήμερα αναμένουν από τον δικηγόρο τους να μεγιστοποιήσει τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας προκειμένου να παρέχει ταχύτερες, πιο ποιοτικές και οικονομικές υπηρεσίες ενώ ταυτόχρονα να διασφαλίσει ότι οι δραστηριότητες τους εναρμόζονται με τους όλο και πιο σύνθετους εθνικούς και διεθνούς κανονισμούς.
 
Παρόλα αυτά, οι πιο πάνω προκλήσεις αποτελούν θεωρώ μια σημαντική ευκαιρία για κάθε δικηγορική εταιρεία αφού η αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε εποχιακής πρόκλησης μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη και να ωθήσει την εκάστοτε εταιρεία να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό, να ξεχωρίσει και να αναπτυχθεί.
 
 
Με ποιους τρόπους μπορεί να ενισχυθεί η κυπριακή επιχειρηματικότητα; 
Μεγάλη πρόκληση για την κυπριακή επιχειρησιακή πραγματικότητα και το μέλλον της κυπριακής οικονομίας, αποτελεί αναμφισβήτητα η εξεύρεση τρόπων ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας πάνω σε νέους δυναμικούς τομείς όπως η εκπαίδευση και η πράσινη ενέργεια ούτως ώστε το κυπριακό επιχειρηματικό μοντέλο να καταστεί πιο ισόρροπο και μακροπρόθεσμα βιώσιμο. Η κυπριακή επιχειρηματικότητα μπορεί να ενισχυθεί με τη δραστική αύξηση των τεχνολογικών επενδύσεων από τις επιχειρήσεις αλλά και τα στοχευμένα κίνητρα προς τις επιχειρήσεις με σκοπό την ανταπόκριση και προσαρμογή τους στη νέα ψηφιακή εποχή. Η κυπριακή επιχειρηματικότητα μπορεί επίσης να ενισχυθεί με την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών χρηματοδότησης, την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και την πρόσβαση σε νέες αγορές, την ανάπτυξη κατάλληλου υποστηρικτικού πλαισίου για λειτουργία καινοτόμων και νεοσύστατων επιχειρήσεων (start ups), την παροχή κινήτρων για ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και την ενσωμάτωση της επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση.
 
 
 
Οργανωτής: ΙΜΗ, Χορηγοί: PwC, CYTA, Bank of Cyprus, Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, Alpha Cyprus

 

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit