Deal για 20 υδατοδρόμια στο Νότιο Αιγαίο με κυπριακό άρωμα

Στην υπογραφή συμφωνίας για δημιουργία 20 υδατοδρομίων σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου προχώρησαν οι δύο μεγάλες εταιρείες του χώρου των υδροπλάνων, Hellenic Seaplanes SA και Ελληνικά Υδατοδρόμια, θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΑΚΤΩΡΑ.

Διαβάστε ακόμα: 19 μεγάλοι developers της Λεμεσού

Διαβάστε ακόμα: Αεροπορικές: Ο «πόλεμος» των εκπτώσεων

Ο Κύπριος που θέλει να κάνει το Αιγαίο «Μαλδίβες της Ευρώπης»
Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes SA, Νικόλας Χαραλάμπους, ο οποίος είναι Κύπριος, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια, Τάσος Γκόβας.



Ο Νικόλας Χαραλάμπους συνεχάρηκε τον κ. Χατζημάρκο για την επιμονή του και τον αγώνα που έκανε για να υπογραφτεί το μεγαλύτερο δίκτυο της Ευρώπης. Τόνισε επίσης ότι «μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα κάνουμε το Αιγαίο τις Μαλδίβες της Ευρώπης...!!».
 
 

Τα υδροπλάνα θα πετάξουν εντός 18 μηνών
Σε συνάντηση, στην οποία παρεβρέθηκε και ο νέος Δήμαρχος της Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης συζητήθηκαν όλα τα θέματα Άμεσης ανάπτυξης των υδατοδρομίων, εκπαίδευσης του προσωπικού για τις νέες θέσεις που θα δημιουργηθούν με πρωτοβουλία της περιφέρειας, διασύνδεση και των 33 υδατοδρομίων του Νοτίου Αιγαίου, αεροδιακομιδές με υδροπλάνα ασθενοφόρα σε Κυκλαδες και Δωδεκάνησα, η αναγκαιότητα ίδρυσης του μητροπολιτικού υδατοδρομίου στην Αττική, δημιουργία διασύνδεσης με την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και με τα παράλια της Τουρκίας καθώς και τα νέα τουριστικά προϊόντα που θα δημιουργηθούν.
 

 



Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος ανέφερε την συνέχεια της προσπάθειας της Περιφέρειας μέχρι τέλους, για την ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας του δικτύου υδατοδρομίων του Νοτίου Αιγαίου. Στην συνέχεια ανέφερε ότι τα υδροπλάνα θα πετάξουν στο Αιγαίο κατά την διάρκεια της θητείας του ξεπερνώντας όλα τα προβλήματα με χρονικό ορίζοντα τους επόμενους 18 μήνες.
 

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των Ελληνικών Υδατοδρομίων, Γκόβας αναφέρθηκε στην χρηστικότητα των υδροπλάνων στις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν καθώς και την διασύνδεση των απομονωμένων νησιών της Ελλάδας.

Με την κίνηση αυτή αυξάνεται ο αριθμός των υδατοδρομίων κατά 20 με στόχο να ξεπεραστούν τα 100 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα.

Δειτε Επισης

Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο