Σήμα θα πιστοποιεί το κυπριακό μέλι 100%

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μελισσοκόμων και η Παγκύπρια Κίνηση Επαγγελματιών Μελισσοκόμων ανακοίνωσαν ότι καταχώρησαν σήμα, το οποίο θα υπάρχει πάνω στις συσκευασίες μελιών – ετικέτες  για την εύκολη αναγνώριση από τον καταναλωτή, ώστε να είναι σίγουροι ότι πρόκειται για 100% κυπριακό προϊόν.
 
Το σήμα βρίσκεται στις ετικέτες επιλεγμένων κυπριακών μελιών τα οποία βρίσκονται στα ράφια των υπεραγορών και σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων και συνιστά ένδειξη για την υψηλή ποιότητα και αυθεντικότητα του κυπριακού μελιού, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
 
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι αγοράζοντας μέλι με το σήμα των οργανωμένων συνόλων των μελισσοκόμων, ο καταναλωτής μπορεί να είναι σίγουρος αγοράζουν 100% κυπριακό προϊόν καθώς προέρχεται αποκλειστικά από νέκταρ κυπριακών λουλουδιών, και αυτό εξασφαλίζετε κάτω από τους αυστηρούς ελέγχους αυθεντικότητας που διενεργεί το κρατικό χημείο (μέθοδος καθορισμού γεωγραφικής προέλευσης).
 
«Μπορούν επίσης να είναι σίγουροι πως το μέλι έχει παραχθεί από παραγωγούς της Κύπρου οι οποίοι μέσα από συνεχή σεμινάρια σε Κύπρο και εξωτερικό, έμαθαν να τηρούν όλες τις ορθές μελισσοκομικές πρακτικές, που προβλέπουν οι κανονισμοί στη μελισσοκομία, καθώς και τις αυστηρές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτως ώστε τόσο στην παραγωγή όσο και στην εμφιάλωση να εξασφαλίζουν την πιο ψηλή ποιότητα και η θρεπτική αξία του μελιού να παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα, δηλαδή το μέλι να παραμένει αναλλοίωτο και αγνό φυσικό προϊόν» προστίθεται.
 
Αναφέρεται ακόμα ότι το σήμα υποδεικνύει επίσης ότι τα μέλια που το φέρουν εκτός του ότι είναι 100% κυπριακά, δεν έχουν υποστεί επεξεργασία ή παστερίωση και διατηρούν αναλλοίωτα τα φυσικά συστατικά τους.
 
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μελισσοκόμων και η Παγκύπρια Κίνηση Επαγγελματιών Μελισσοκόμων αναφέρουν τέλος ότι το κυπριακό μέλι έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς και τιμηθεί με βραβεία άριστης ποιότητας, είναι απαλλαγμένο από αντιβιοτικά, καθαρό προϊόν, υψηλής ποιότητας, φυσικό αναλλοίωτο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών