Powered by

Βραβείο σε ευρωπαϊκό έργο για τον τουρισμό που συντόνισε το ΑΞΙΚ

Το Ευρωπαϊκό Έργο με τίτλο «Πρόγραμμα Συνεργάτη Εργοδότη για τα Ξενοδοχειακά και τον Τουρισμό» το οποίο συντόνισε το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ), βραβεύθηκε ως Παράδειγμα Καλής Πρακτικής για Έργα που υποβάλλονται στα πλαίσια του Ανταγωνιστικού Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ Βασική Δράση 2 για την Ανώτερη Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, στόχος του έργου ήταν η ανάπτυξη και συστηματοποίηση της συνεργασίας και οικοδόμησης στρατηγικών συμπράξεων μεταξύ των ξενοδοχειακών/τουριστικών επιχειρήσεων, των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που προσφέρουν προγράμματα στα ξενοδοχειακά και τον τουρισμό και των φοιτητών τους, μέσα από ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό πρόγραμμα Συνεργάτη Εργοδότη, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της ξενοδοχειακής και τουριστικής βιομηχανίας. 
 
Το έργο είχε διάρκεια δύο χρόνων (Σεπτέμβριος 2016 - Οκτώβριος 2018) και προϋπολογισμό ύψους 242,617.00 ευρώ.  Στα πλαίσια του έργου το ΑΞΙΚ συντόνισε τις ενέργειες 7 εταίρων σε 5 διαφορετικές χώρες (Κύπρος, Ελλάδα, Ιταλία, Φινλανδία και Ισπανία).  Οι υπόλοιποι εταίροι του έργου ήταν το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Τάμπερε-ΤΑΜΚ (Φινλανδία), το ΤΕΙ Κρήτης (Ελλάδα), το Mediterranean Management Centre (Κύπρος), ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (Κύπρος), η εταιρεία Gruppo 4 (Ιταλία) και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Επιμόρφωση και Ανάπτυξη – Documenta (Ισπανία).  
 
Με βάση τα πορίσματα του εν λόγω έργου, το ΑΞΙΚ με Ευρωπαίους εταίρους του θα υποβάλουν πρόταση επιχορήγησης από Ευρωπαϊκά Κονδύλια ενός έργου για την ανάπτυξη μιας πολύ καινοτόμας ηλεκτρονικής πλατφόρμας (αξιοποιώντας μια σύγχρονη και πολυσυλλεκτική διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού – user development process), η οποία θα υποστηρίξει το σύστημα συνεταιρισμού μεταξύ των επιχειρήσεων, των ιδρυμάτων ανώτερης εκπαίδευσης και των φοιτητών τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Τρικυμία στο Lady's Mile... Άλλα οι Βρετανικές Βάσεις, άλλα το Τμ. Περιβάλλοντος για πιθανή ρύπανση των υδάτων
Κ. Κουμής: Ιανουάριο του 2027 οι υπογραφές για την Μαρίνα της Πάφου στα Πότιμα-'Εργο που θα δώσει πρόσθετη αξία
Χρ. Αγγελίδης: Δίκαιες λύσεις στο υδατικό, ώστε το τουριστικό μας προϊόν στην Πάφο να είναι αποτελεσματικό
Ευριπίδης Λοϊζίδης: Ξενίζει τους ξενοδόχους της Πάφου η απόφαση για τις κινητές μονάδες αφαλάτωσης-Έκπληξη και απογοήτευση
fuTOURiSME: 12 καινοτόμα έργα που μεταμορφώνουν τον κυπριακό τουρισμό με χρηματοδότηση €30.000
Chateau Punin: Κυπριακό κάστρο, μεταμορφώνεται στο πρώτο Château οινοποιείο στην Κύπρο
Wizz Air: Birthday promo week με πάνω από ένα εκατομμύριο θέσεις κάτω από €20,99
WTTC: Οι ΗΠΑ θα χάσουν $12,5 δις από τον τουρισμό το 2025 λόγω μεταναστευτικής πολιτικής Τραμπ
«Θα εξυπηρετούμε ολόκληρη την Ευρώπη από την Κύπρο»-H Thomas Cook India και επίσημα στο νησί μας (pics)
Κ. Κουμής: Επενδύουμε στο μέλλον του τουριστικού τομέα, έρχονται σχέδια κινήτρων