Έρχεται δωρεάν WIFI σε όλη την Κύπρο;

Η Επιτροπή Ενέργειας, Βιομηχανίας και Έρευνας του Ευρωκοινοβουλίου υιοθέτησε πρόταση που κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου, μαζί με άλλους Ευρωβουλευτές, για αύξηση του κονδυλίου που θα δοθεί από τον προϋπολογισμό της ΕΕ το 2020 για το πρόγραμμα WIFI4EU.
 
Ως σκιώδης εισηγητής, εκ μέρους της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, για τον προϋπολογισμό του 2020, ο κος Γεωργίου επισήμανε πως είναι σημαντικό να αυξηθεί το κονδύλι που θα δοθεί για την πρόγραμμα δωρεάν ασύρματης συνδεσιμότητας, WIFΙ4eu, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες κυρίως των μικρών δήμων και κοινοτήτων στην ΕΕ.
Είναι γεγονός πως πολλοί δήμοι και κοινότητες της Κύπρου δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρέχουν στους πολίτες τους δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να αξιοποιήσουμε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, WIFI4EU, για την προώθηση της δωρεάν ασύρματης συνδεσιμότητας (wifi), διασφαλίζοντας πως θα λειτουργήσει προς όφελος όλων των πολιτών. Στόχος μας είναι να καλυφθεί ολόκληρη η Κύπρος, όπως και άλλες περιοχές της Ένωσης, με δωρεάν WIFI.
 
(Σημειώνεται πως την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, η Κομισιόν θα προκηρύξει νέα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα . Η πρόσκληση, η οποία είναι ανοικτή σε δήμους και κοινότητες, θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2019. Οι δήμοι και οι κοινότητες θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για 1,780 κουπόνια, αξίας 15,000 ευρώ το καθένα.)
  
 

Δειτε Επισης

Εκτός ύφεσης η Ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο, σταθερός στο 2,4% ο πληθωρισμός
Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες
Πέρασε από το Υπουργικό ο Εθνικός Οργανισμός Ανάπτυξης-Κλείνει κενά στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
Τα ισχυρά ταμειακά αποθέματα...όπλο στα χέρια της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της οικονομικής αβεβαιότητας
ΚΕΒΕ: Ιστορικό γεγονός τα 20 χρόνια της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Τρίτη πρόσκληση για ενίσχυση επιχειρηματικότητας στην εντός των τειχών Λευκωσία
Στις κοινές προκλήσεις των MED9 στη γεωργία αναφέρθηκε η Μαρία Παναγιώτου
Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Το REPowerEU σηματοδοτεί μια νέα εποχή