Στο ΤΕΠΑΚ τα πρώτα πανεπιστημιακά κτήρια με πιστοποίηση EMAS

Με το Κοινοτικό Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Οικολογικού Ελέγχου EMAS (Eco-Management and Audit Scheme), πιστοποιήθηκαν δυο κτήρια του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, κάτι που το καθιστά το πρώτο κυπριακό πανεπιστήμιο που εξασφαλίζει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ, η πιστοποίηση με αυτό το "σημαντικό εργαλείο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, επιβεβαιώνει επίσημα την ιδιαίτερή του μέριμνα για την Προστασία του Περιβάλλοντος".
 
"Η εξέλιξη αυτή καθιστά το Πανεπιστήμιο πρωτοπόρο στις ενέργειες για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματική αλλαγής και δίνει το ορθό παράδειγμα στη κοινωνία για τρόπους προστασίας των μελλοντικών γενεών και ταυτόχρονα του Περιβάλλοντος", προστίθεται.

Σημειώνεται ακόμη πως η πιστοποίηση αυτή είναι το αποτέλεσμα μίας "άψογης συνεργασίας του Γραφείου Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιουσίας με τη Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα με το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος".
 
 Το τελευταίο, αναφέρει η ανακοίνωση, έδωσε σημαντικό έναυσμα στη διαδικασία αυτή με τη διπλωματική εργασία μεταπτυχιακού φοιτητή του Τμήματος, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως βάση και αναπτύχθηκε κατάλληλα από το Γραφείο Περιβαλλοντικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το Τμήμα, για δύο κτήρια του Πανεπιστημίου.

Υπενθυμίζεται ότι, το Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Ελέγχου (EMAS) αποτελεί ένα εθελοντικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχεδιασμένο για επιχειρήσεις και άλλους οργανισμούς, το οποίο τους δεσμεύει να αξιολογήσουν, να διαχειριστούν και να βελτιώσουν τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας