Κ. Αυγουστή: Η καλύτερη στιγμή στην εταιρεία ήταν η συμφωνία για εξαγωγές στην Ιαπωνία

Ο Κωνσταντίνος Αυγουστή σπούδασε στη Γαλλία και κατέχει διδακτορικό τίτλο στο «Οικονομικό και Πολιτικό Αντίκτυπο της Συγχώνευσης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.»  Δεν μεταφέρει ποτέ το άγχος της δουλειάς στο σπίτι και στην οικογένεια του και προσπαθεί να κρατά ένα work life balance. Στον ελεύθερο του χρόνο απολαμβάνει το σινεμά και τις ξένες τηλεοπτικές σειρές.


Ο Βοηθός Διευθυντή της Avgoustinos Food Industry, είναι μέλος της γενιάς των millennials. Των επιχειρηματιών δηλαδή που γεννήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του '80 έως και τα τέλη της δεκαετίας του '90. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στον κόσμο.

Ο Κωνσταντίνος Αυγουστή, αποκαλύπτει στην κάμερα του INBusinessNews πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής.
                                   

 


Ποιοι είναι οι δικοί σας προσωπικοί εργασιακoί στόxοι για την επόμενη 5ετία;
Οι προσωπικοί μου στόχοι για την επόμενη πενταετία, είναι να αναπτυχθεί η επιχείρηση με την αύξηση του κύκλου εργασιών και των πωλήσεων του εξωτερικού, και η πλήρης αυτοματοποίηση του εργοστασίου με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας.

Πόσο σημαντικοί είναι για εσάς οι άνθρωποι του οργανισμού σας; Πώς θα γίνετε εργοδότης προτίμησης;
Οι άνθρωποι του οργανισμού μας που σήμερα είναι 36 δεν είναι υπάλληλοι, είναι συνάδελφοι, έτσι τους βλέπουμε στην εταιρεία μας. Το πρόγευμα και το μεσημεριανό που το προσφέρουμε δωρεάν το παίρνουμε όλοι μαζί στη κουζίνα του εργοστασίου.
Η πολιτική της εταιρείας είναι να μην απολύουμε, εκτός σε έσχατες περιπτώσεις. Τον καιρό της κρίσης εμείς σαν εταιρεία δεν απολύσαμε ούτε χαμηλώσαμε μισθούς.
Οι άνθρωποι του οργανισμού μας, θέλουμε να νιώθουν την εταιρεία σαν την δεύτερη οικογένια τους και να μπορούν να εκφραστούν και να πουν ό,τι θέλουν χωρίς προκατάληψη.



Πόσο δύσκολο είναι να εργάζεστε στην οικογενειακή επιχείρηση;
Το να δουλεύει κάποιος σε οικογενειακή επιχείρηση δεν είναι καθόλου δύσκολο για εμένα γιατί μεγάλωσα μέσα στο εργοστάσιο. Από μικρός θυμάμαι μετά το σχολείο περνούσα αρκετό χρόνο εκεί. Τα καλοκαίρια βοηθούσα όσο μπορούσα στην παραγωγή και αυτό με βοήθησε να μάθω πολλά για τον τρόπο που δουλεύει η παραγωγή. Στις σπουδές, κάθε καλοκαίρι ασχολούμουν με τα λογιστικά της εταιρείας. Με αυτό τον τρόπο η εισδοχή μου στην εταιρεία ήταν ομαλή. Η σχέση μου με τους γονιούς μου και τον αδελφό μου ήταν και είναι πολύ καλές και ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα συνεννόησης.  


Πώς λειτουργούν οι ισορροπίες στο χώρο εργασίας με τον πατέρα, μητέρα και τον αδελφό σας;
Μεταξύ μας υπάρχει πάντα σεβασμός στις απόψεις και στις σκέψεις. Ακούμε τι έχει να πεί ο άλλος πάντα με ανοικτό μυαλό. Με το διαχωρισμό των ευθυνών έχουμε πετύχει τη σωστή επίβλεψη όλων των τομέων της επιχείρησης μας και πάνω απ΄ όλα, τη σωστή συνεννόηση μεταξύ μας.


Your Finest hour! Για τι είστε περήφανος;
Η καλύτερη μου στιγμή στην εταιρεία ήταν η συμφωνία για εξαγωγές στην Ιαπωνία, είναι κάτι που το προσπαθούσαμε καιρό και τελικά το καταφέραμε πριν 2 χρόνια.


Τι και που σπουδάσατε;
Σπούδασα στη Γαλλία, στο Μοντπελλιέρ. Ξεκίνησα με πτυχίο στα «Οικονομικά και Κοινωνιολογία» το μεταπτυχιακό μου ήταν στα «Οικονομικοπολιτικά» και το διδακτορικό μου ήταν στο «Οικονομικό και Πολιτικό Αντίκτυπο της συγχώνευσης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.»


Πως επιτυγχάνετε work life balance και τι σας αρέσει να κάνετε εκτός εργασίας;
Προσπαθώ όταν φεύγω από τη δουλεία να τα αφήνω όλα εκεί. Δεν μου αρέσει να μεταφέρω στο σπίτι, στη γυναίκα μου και τον γιο μου σκοτούρες και άγχος. Στο σπίτι θέλω να ασχολούμαι με το γιο μου που είναι 19 μηνών και αν έχω χρόνο μου αρέσει το σινεμά και η τηλεόραση.


Ποια είναι η αγαπημένη σας τηλεοπτική σειρά;
Μου αρέσει πολύ η τηλεόραση και παρακολουθώ αρκετές σειρές. Έχω πολλές αγαπημένες. Μερικές από αυτές είναι το «Game of Thrones» αν και με απογοήτευσε το τέλος,  το «Crown» και το «True Blood.»  


 
 
Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγός Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, Partners: PwC, Cyta, Bank of Cyprus

Δειτε Επισης

Σύνδεσμος Έτοιμου Σκυροδέματος: Αυτές είναι οι παράλογες απαιτήσεις των συντεχνιών-Υψηλά τα επίπεδα αμοιβών
Αμετακίνητοι οι εργαζόμενοι του κλάδου παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος-Δεν αποκλείουν και κλιμάκωση
Ανατροπή με την συλλογική σύμβαση στη ξενοδοχειακή βιομηχανία-«Όχι» ΠΑΣΥΞΕ στην πρόταση Παναγιώτου
Συντηρούν το αδιέξοδο στο έτοιμο σκυρόδεμα οι συντεχνίες-«Μεγάλο το χάσμα, δύσκολη η προσέγγιση»
Μικτές επιδόσεις στις τιμές ακινήτων εν μέσω μειωμένης ζήτησης και υψηλών επιτοκίων
Η συνταγή τριών κορυφαίων επιχειρηματικών ηγετών για πετυχημένη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού
Κερδίζει το στοίχημα για πιο long term επενδυτές η Τρ. Κύπρου-Τι δείχνει η είσοδος Wellington στην μετοχική της δομή
PHC: Στρατηγική περαιτέρω επέκτασης στην ελληνική αγορά-Τα πλάνα για Pizza Hut με οδηγό τα Wagamama
Έτσι διαμορφώνεται χωρίς την πρώην Λαϊκη η μετοχική σύνθεση της Τρ. Κύπρου-Οι επενδυτές με συμμετοχή πέραν του 3%
Ενοχλημένη η Νομική Υπηρεσία...Δείχνει Προεδρικό για την διαρροή της γνωμάτευσης για ωφελήματα Χριστοδουλίδη