ΥΠΟΙΚ: Φιλόδοξοι και αποφασισμένοι να ανεβάσουμε την Κύπρο ψηλότερα

Όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να υποστηρίξουν τη φιλόδοξη μεταρρυθμιστική ατζέντα την οποία η κυβέρνηση συνέταξε και εφαρμόζει, κάλεσε ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο πλαίσιο της όγδοης απονομής των Invest Cyprus International Investment Awards, τόνισε ότι η μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της δημόσιας διοίκησης, η περαιτέρω υποστήριξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας, η περαιτέρω επένδυση στην τεχνολογία, πρέπει να αποτελέσει κοινή προσπάθεια.

«Εν ολίγοις, πρέπει να παραμείνουμε φιλόδοξοι, αποφασισμένοι να ανεβάσουμε την Κύπρο ακόμη πιο ψηλά», επεσήμανε σχετικά ο Υπουργός Οικονομικών.

Αναγνωρίζοντας ότι η εισροή των άμεσων ξένων άμεσων επενδύσεων στην κυπριακη οικονομία τα τελευταία χρόνια συνέβαλε αποφασιστικά στην παραμονή της Κύπρου σε μια σταθερή οικονομική ανάπτυξη, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι σημαντικός στόχος της πολιτικής της κυβέρνησης ήταν η δημιουργία ενός ευνοϊκού οικονομικού περιβάλλοντος, προσφέροντας σταθερότητα και σιγουριά, εξηγώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα στηριχθούν οι επιχειρηματικές και επενδυτικές δραστηριότητες σε όλους τους τομείς.

«Η αποκατάσταση της ευρωστίας των δημόσιων οικονομικών, η δέσμευση για διατήρηση ισορροπημένων προϋπολογισμών, η υποστήριξη της αποκατάστασης του τραπεζικού τομέα, η προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, η εισαγωγή κινήτρων και η προσπάθεια διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης της οικονομίας μας αποτέλεσε μέρος αυτής της προσπάθειας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα η κυπριακή οικονομία να είναι μία από τις ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες της ευρωζώνης», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Πρόσθεσε ακόμα ότι αναμένεται να διατηρηθεί η δυναμική ισχυρής ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια και να δημιουργηθούν συνθήκες πλήρους απασχόλησης έως το 2020. «Ξέρουμε ότι με αυτόν τον τρόπο, μέσω θέσεων εργασίας και ευκαιριών, θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και την ευημερία στους πολίτες της Κύπρου», επεσήμανε σχετικά.

Ταυτόχρονα, και παρά τη σιγουριά και την αισιοδοξία, ο Χάρης Γεωργιάδης εξήγησε ότι θα πρέπει να προστατευθούμε από τον εφησυχασμό, να παραμείνουμε πειθαρχημένοι και να μην επιστρέψουμε ποτέ στις ψευδείς πρακτικές του παρελθόντος. 

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν. Και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η διατήρηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της οικονομίας μας απαιτεί μια αέναη μεταρρυθμιστική προσπάθεια», τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών.

Δειτε Επισης

Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε