ATLAS PANTOU

Η Atlas Pantou είναι ένας όμιλος εταιρειών που αποτελεί ιστορικό κεφάλαιο για τον κατασκευαστικό τομέα της Κύπρου, με σημαντική παρουσία και στο εξωτερικό.
 
Mε 80 χρόνια εμπειρίας οι εταιρείες του ομίλου έχουν αφήσει το σημάδι τους σε ολόκληρη την Κύπρο, με έργα που αποτελούν σημεία αναφοράς, πρωτοπορώντας με νέες προσεγγίσεις και τεχνικές.
 
Σημαντικά έργα
Η Atlas Pantou έχει κάνει σταθερά βήματα και εργάστηκε σκληρά, ώστε σήμερα να αποτελεί ιστορικό κεφάλαιο για τον κατασκευαστικό τομέα της Κύπρου, με σημαντική μάλιστα παρουσία και στο εξωτερικό. Πέντε σημαντικά έργα της, που έχουν υλοποιηθεί πρόσφατα, είναι τα εξής:
• Parklane Collection Resort & Spa - Λεμεσός
• Olympic Residence - Λεμεσός
• My Mall - Λεμεσός
• New Famagusta Hospital - Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου
• Interorient Navigation - Λεμεσός
 
Καινούργια projects
Μετά από 80 χρόνια εμπειρίας, στη διάρκεια των οποίων η εταιρεία έχει υλοποιήσει έργα - σημεία αναφοράς σε όλη την Κύπρο, αναλαμβάνει σε συνεργασία με εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας την ανέγερση δύο σημαντικών αναπτύξεων στη Λεμεσό. Πρόκειται για το Limassol Del Mar, για λογαριασμό της Cypeir Properties Ltd και το Sky Τower, για την Prime Property Group.
 
Limassol del mar
Το Limassol Del Mar θα είναι ένα κτίριο - ορόσημο για την ακτογραμμή της Λεμεσού, με 28 ορόφους και με αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που αξιοποιεί παραλία μήκους 170 μέτρων. H συμφωνία ανάθεσης υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2018 και οι εργασίες έχουν ξεκινήσει. Ήδη ολοκληρώθηκαν μέρος της θεμελίωσης και της πασσάλωσης, όπως και το υπόγειο. Στόχος είναι η πρώτη φάση να παραδοθεί το 2019 και το έργο να ολοκληρωθεί το 2020.
 
SKY TOWER
Επίσης είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για το Sky Tower, ένα εντυπωσιακό έργο 23 ορόφων, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από την παράλια και ο σχεδιασμός του απηχεί τις τελευταίες αρχιτεκτονικές τάσεις. Έχει ήδη ολοκληρωθεί το υπόγειο και μέρος της θεμελίωσης και πασσάλωσης. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί το 2020.

Ο τομέας
Η Κύπρος θεωρείται σήμερα μία από τις ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μεγάλη δημοσιονομική και τραπεζική κρίση, επακόλουθο της οποίας ήταν η επιβολή αυστηρών μέτρων λιτότητας, φαίνεται να ανήκει πλέον στο παρελθόν, ενώ σήμερα εφαρμόζονται μέτρα για επιτάχυνση των πρωτοβουλιών για τόνωση των επενδύσεων, αναπτύσσεται ο τομέας των επενδυτικών κεφαλαίων, γίνονται ιδιωτικοποιήσεις και προωθείται η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι η Κύπρος επιστρέφει γρήγορα στην ευημερία του παρελθόντος. Η αγορά ακινήτων παρουσιάζει  ανάκαμψη. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 19% το πρώτο 10μηνο του 2018, ενώ έχουμε την ανέγερση έργων - ορόσημων για την Κύπρο και την εισροή ξένων επενδύσεων.

Στην ανάπτυξη του τομέα ακινήτων συνέβαλαν και οι νέες επενδύσεις στην τουριστική υποδομή και τα ξενοδοχεία. Τα νέα έργα, με ιδιαίτερη έμφαση στα γήπεδα γκολφ και τις μαρίνες, έχουν προκαλέσει νέο ενδιαφέρον για αναπτύξεις μεγάλης κλίμακας στην Κύπρο. Αναμφίβολα αυτά είναι μόνο η αρχή της αναζωογόνησης του τομέα, που θα αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη της κατασκευαστικής βιομηχανίας για τα επόμενα χρόνια.

Τάσεις
Επιτέλους, μετά από τις δυσκολίες των τελευταίων έξι χρόνων, οι τιμές της αγοράς σταθεροποιούνται. Ως αποτέλεσμα, οι ανταγωνιστικές σήμερα τιμές προσελκύουν αγοραστές για οικιστικές αλλά και εμπορικές επενδύσεις.
Ο κατασκευαστικός τομέας ακολουθεί πλέον μια πιο καινοτόμο στρατηγική. Στοχεύει σε προσέλκυση πελατών υψηλού επιπέδου, προσφέροντας μοναδικές βίλες σε συγκροτήματα πέντε αστέρων, γήπεδα γκολφ καθώς και boutique αρχοντικά. Η τάση στην Κύπρο σήμερα θέλει τα ακίνητα σε ορισμένες περιοχές να προορίζονται για ξένους επενδυτές. Εκεί ενδεχομένως να αυξάνονται οι τιμές περισσότερο από άλλες περιοχές, με αποτέλεσμα να είναι ψηλές για τον τοπικό πληθυσμό.
 
Πορεία ανάκαμψης
Όμως, η ανοδική πορεία στις πωλήσεις ακινήτων αποδεικνύει ότι ο τομέας βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης. Μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη ακινήτων σε σχέση με άλλες χρονιές είχε και η αύξηση στις άδειες οικοδομής.
Η αυξημένη ζήτηση που καταγράφεται σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια οφείλεται και στο ότι επανήλθε η εμπιστοσύνη του κόσμου στην αγορά ακινήτων. Παρά την αυξητική τάση στις τιμές, αυτές κινούνται ακόμα σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με ό,τι ίσχυε πριν από την κρίση του 2013. Είναι όμως και σημαντικό πως η καταθέση χρημάτων σε τράπεζες δεν θεωρείται δελεαστική επιλογή για όσους θέλουν να επενδύσουν, γιατί δεν προσφέρει σημαντικές αποδόσεις εξαιτίας των χαμηλών επιτοκίων.
 
Facts
Προσωπικό: 
Πέραν των 250 ατόμων
 
Γραφεία
ΚΥΠΡΟΣ:
Κεντρικά γραφεία στη Λεμεσό και γραφείο στη Λευκωσία
 
Εξωτερικό: Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Κατάρ και Ρουμανία
 
Ετήσιος τζίρος: €90 εκατ.
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 
Κεντρικά Γραφεία 
Διεύθυνση:
Γιάγκου Τορναρίτη 8, 3035, Λεμεσός
Τ.κ.: 51269, 3503, Λεμεσός
Τηλέφωνο: 25828500
Φαξ: 25828501
E-mail: headoffice@atlapantou.com
 
Γραφείο Λευκωσίας
Διεύθυνση:
Δεινοκράτους 5, Πολυκατοικία Πάολα, Διαμ. 16, 1070, Λευκωσία
Τ.κ.: 20928, 1665, Λευκωσία
Τηλέφωνα: 22447474
Φαξ: 22447475
E-mail: lefkosia@atlaspantou.com
 
Ιστοσελίδα: www.atlaspantou.com
 
 

Δειτε Επισης

PANDOMUS GROUP
PAFILIA PROPERTY DEVELOPERS
LIMASSOL DEL MAR
IACOVOU GROUP - ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΙΑΚΩΒΟΥ
CYBARCO LIMITED
ATLAS PANTOU
ARISTO DEVELOPERS
AGC CONTRACTORS LTD
CONSTRUCTION COMPANIES - OI ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ & ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ