Τάκης Φειδία: Νέες προοπτικές για τη CNP μετά την εξαγορά

Τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυπριακή οικονομία συνιστά η εξαγορά του υπόλοιπου ποσοστού 49,9% της CNP Κύπρου από τον γαλλικό ασφαλιστικό κολοσσό CNP Assurances. Η εν λόγω επένδυση καταδεικνύει ότι οι εκπρόσωποι του γαλλικού ομίλου διαπιστώνουν την εντυπωσιακή ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας καθώς επίσης και τις προοπτικές που προσφέρει η Κύπρος στον τομέα των επενδύσεων. 

Παράλληλα, η συγκεκριμένη συναλλαγή αποκτά μεγάλη σημασία και για τις ασφαλιστικές εταιρείες του Ομίλου CNP στην Κύπρο, CNP CYPRIALIFE και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, το 100% των μετοχών των οποίων αποκτά πλέον ο γαλλικός ασφαλιστικός όμιλος, διανοίγοντας νέες προοπτικές. Υπενθυμίζεται ότι η CNP Assurances εξαγόρασε το εναπομείναν μερίδιο του 49,9% του κυπριακού ασφαλιστικού ομίλου από την Τράπεζα Κύπρου, έναντι €97,5 εκατ

Διαβάστε ακόμα: Νέο πολυτελές έργο για τη Λεμεσό από την Imperio με πανοραμική θέα

Διαβάστε ακόμα: Τεράστιο άλμα 72% στα ακίνητα

Μιλώντας στο InBusinessNews, o Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της CNP Κύπρου, Τάκης Φειδία, εξέφρασε την ικανοποίηση του από αυτή την εξέλιξη, προσθέτοντας ότι η απόκτηση πλέον του 100% των μετοχών από τον γαλλικό όμιλο διανοίγει ευκαιρίες για νέες προοπτικές και συνεργασίες για τον ασφαλιστικό όμιλο. 

Διαβάστε ακόμα: Ειδικό Αφιέρωμα-Aon: Η Κύπρος μπορεί να καταστεί πύλη διαχείρισης διασυνοριακών ταμείων

«Σίγουρα περιμένουμε αύξηση του μεριδίου αγορά μας, τόσο στον γενικό όσο και στον κλάδο ζωής και εκτιμούμε ότι η CNP Assurances, ως ο μοναδικός μας μέτοχος, θα μας βοηθήσει και θα μας δώσει τη δυνατότητα να απελευθερώσουμε δυνάμεις για να αναπτύξουμε τις εργασίες μας», τόνισε ο κ. Φειδία. 

Ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα του οργανισμού, ο κ. Φειδία σημείωσε ότι οι προσπάθειες από δω και μπρος θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη των εταιρειών μας. «Μαζί με το γαλλικό Όμιλο θα δούμε τα θέματα στρατηγικής μας ανάπτυξης και με ποιο τρόπο θα προχωρήσουμε, το σίγουρο πάντως είναι ότι ανοίγονται νέοι δρόμοι για μας, υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες», κατέληξε ο κ. Φειδία. 

Δειτε Επισης

Συμφωνία Χατζημανώλη-Aponte για ενίσχυση των υπό κυπριακή σημαία πλοίων του ομίλου MSC
Απονεμήθηκαν τα «Zero Waste HoReCa Champions Awards 2024»
Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Eργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων Κύπρου
Πρώτη αύξηση μετά από δύο χρόνια για τον στόλο των ποντοπόρων πλοίων υπό κυπριακή σημαία
ISIS Clinic: Νέα γυναικολογική/μαιευτική κλινική έρχεται στη Λευκωσία
H Ypera Ασφαλιστική βράβευσε τους ανθρώπους και συνεργάτες της
Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τον πρωτογενή τομέα
«Χρώμα & Φως από XM»: Εγκαίνια για το Κέντρο Απασχόλησης και Φροντίδας Παιδιών
Ήταν όλοι εκεί για τα 20 χρόνια ζωής της CSC Christodoulou
Σε ενίσχυση του στόλου με πλοία υπό κυπριακή σημαία συμφώνησαν Χατζημανώλη-MSC