powered by

Ελληνική Τράπεζα: Πέρασε το ψήφισμα για παραιτήσεις ΔΣ

Με τη στήριξη του 100% των μετόχων που ψήφισαν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελληνικής Τράπεζας εγκρίθηκε το ειδικό ψήφισμα με το οποίο γίνεται τροποποίηση του Κανονισμού 108 του Καταστατικού της Εταιρείας και πλέον σε κάθε ετήσια γενική συνέλευση της Εταιρείας όλοι οι σύμβουλοι (ανεξαρτήτως του πότε τέτοιο πρόσωπο διορίστηκε ή εκλέγηκε ή επανα-εκλέγηκε ως σύμβουλος της Εταιρείας) θα αποχωρούν από το αξίωμα τους και, εάν είναι πρόθυμοι να ενεργούν, θα είναι επιλέξιμοι για επανεκλογή. 
 
Σύμφωνα με την τροποποίηση, οι σύμβουλοι, οι οποίοι προσφέρονται για επανεκλογή, θα αναφέρονται ως οι “Σύμβουλοι που Αποχωρούν”. Ταυτόχρονα, κάθε Σύμβουλος που αποχωρεί και κάθε άλλο πρόσωπο που προτείνεται για τη θέση του συμβούλου της Εταιρείας (κάθε ένας “Προτεινόμενος Σύμβουλος”) σε ετήσια γενική συνέλευση θα ψηφίζονται με χωριστό ψήφισμα που θα λαμβάνεται ως ψηφοφορία κάλπης (poll) (κάθε ένα “Ψήφισμα Εκλογής Συμβούλων”).
 
Κόπηκε η μία
Συνολικά η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελληνικής Τράπεζας άναψε το πράσινο φως στα οκτώ από τα εννέα ειδικά ψηφίσματα, που αφορούν το καταστατικό της τράπεζας.
 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ειδικό ψήφισμα 5 που αφορά τροποποίηση του Κανονισμού 110 του Καταστατικού της Εταιρείας δεν εγκρίθηκε, αφού δεν στηρίχθηκε από την ενισχυμένη πλειοψηφία του 75% που απαιτείτο- υπέρ τάχθηκε το 70% των μετοχών που ψήφισαν.
Το εν λόγω ψήφισμα προέβλεπε όπως ο Κανονισμός 110 του Καταστατικού διαγραφεί και αντικατασταθεί με την ακόλουθη διάταξη: Για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται η έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και/ή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (κάθε μία “Εποπτική Αρχή”) για πρόσωπο να κατέχει το αξίωμα συμβούλου της Εταιρείας, πρόσωπο, άλλο από Σύμβουλο που Αποχωρεί, που εκλέγεται στο αξίωμα συμβούλου (ο “Νέος Σύμβουλος”), δεν θα κατέχει το αξίωμα του συμβούλου ή δεν θα συμμετέχει, με οποιονδήποτε τρόπο, σε οποιανδήποτε συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας (ή οποιασδήποτε επιτροπής τούτου) χωρίς την προηγούμενη έγκριση της σχετικής Εποπτικής Αρχής και συνεπώς ο διορισμός του Νέου Συμβούλου στο διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας θα τίθεται σε ισχύ την ημερομηνία που δίδεται τέτοια έγκριση.
 
 

Δειτε Επισης

Νάγκελ (ΕΚΤ): Πρέπει να παραμείνουμε ευέλικτοι σχετικά με τα επιτόκια
Επεκτείνουν την συνεργασία τους Eurobank και NPCI International-Εμβάσματα από Κύπρο προς Ινδία μέσω UPI
Ανταλλαγή τεχνογνωσίας Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου με τεχνοκράτες Λιθουανίας και Ολλανδίας
Ελληνική και Eurobank Κύπρου γίνονται ένα και επαναδιαμορφώνουν τον τραπεζικό χάρτη-Τι αλλάζει για τους πελάτες
Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε άλλες 182.149 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Ξεκάθαρος ο Μάκης Κεραυνός...Αντανακλάται και στις κυπριακές τράπεζες η μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ
Αρ. Βουράκης: Εξετάζει επάνοδό της στην Κύπρο ως ανταποκρίτρια η Deutsche Bank-Ισχυρά συγκροτήματα από τις συγχωνεύσεις
Φεύγει από τον Σύνδεσμο Τραπεζών μετά από 30 χρόνια ο Μιχάλης Καμμάς-«Θα μας λείψει. Μιχάλη, σε ευχαριστούμε»(vid)
Χρ. Πατσαλίδης: Εντυπωσιακή πορεία σταθεροποίησης και ενίσχυσης για τον τραπεζικό τομέα, ανθεκτική η οικονομία
Μιχάλης Καμμάς: Το τραπεζικό τοπίο του σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό των προηγούμενων δεκαετιών