Η ομιλία Αγκαστινιώτη που συγκίνησε στα εγκαίνια του Μουσείου Παγωτού

Την κορυφαία στιγμή που στιγμάτισε και σφράγισε την άποψη του για την P&P Ice Cream και τους ανθρώπους της μοιράστηκε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, τονίζοντας ότι το να προσφέρει κάποιος επιχειρηματίας συνεχώς στην κοινωνία, τους ανθρώπους και τα οργανωμένα σύνολα είναι απόδειξη ανθρώπινης και εταιρικής ποιότητας.

«Οι Παναγιώτηδες που έβαζαν ράχη»
Μιλώντας στο πλαίσιο των εγκαινίων του πρώτου Μουσείου Παγωτού στην Κύπρο, PAPAFiLiPOU Ice Cream Museum, ο κ. Αγκαστινιώτης αναπόλησε μία στιγμή, η οποία απέδειξε το επιχειρηματικό ήθος και την ποιότητα των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από τα Παγωτά Παπαφιλίππου.

Όπως είπε, πριν από δέκα χρόνια, επί υπουργίας Πραξούλας Αντωνιάδου, όταν ο ίδιος ο Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης ήταν Πρόεδρος του ΕΒΕ Λευκωσίας και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λευκωσίας οργανώνονταν για σειρά ετών φεστιβάλ παγωτού και διαγωνισμοί φωτογραφίας με θέμα το παγωτό, «με τη ράχη που έβαζαν πάντα οι Παναγιώτηδες (οι ιδρυτές της P&P Ice Cream, Παναγιώτης Χριστοφόρου και Παναγιώτης Παπαφιλίππου) και η ίδια η P&P Ice Cream».

Ο άνθρωπος που έδωσε το βραβείο του εκεί που έπρεπε
Όταν κάποτε έπρεπε να γίνει τελετή βράβευσης σχετική με τη βιομηχανία παγωτού από την τότε Υπουργό και τη Δήμαρχο Λευκωσίας, χωρίς δεύτερη σκέψη ο Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης είχε προτείνει τον εκ των ιδρυτών της P&P Ice Cream, Παναγιώτη Παπαφιλίππου, με την κριτική επιτροπή να συμφωνεί.

Ο Παναγιώτης Παπαφιλίππου, όμως, είχε αντίθετη άποψη, ξεκαθαρίζοντας ότι το βραβείο έπρεπε να παραλάβει η πρώτη βιομηχανία παγωτού.

«Δεν πέρασε ούτε μία ώρα από την απόφαση μου και ο Παναγιώτης Παπαφιλίππου με περίμενε στο γραφείο μου. Ήταν απόλυτος και μου είχε πει ότι δεν αποδέχεται αυτή την τιμή. Μου είπε μάλιστα ότι το ορθό ήταν να αποδοθεί το βραβείο στον Γιώργο Πρωτοπαπά της Regis, διότι αυτός ήταν ο πρώτος που βιομηχανοποίησε το παγωτό», ανέφερε σχετικά ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, προσθέτοντας: «Έμεινα άφωνος και τον ρώτησα: Τον ανταγωνιστή σου; Και ο Παναγιώτης Παπαφιλίππου μου απάντησε χαρακτηριστικά “Δεν βάζω ράχη τόσα χρόνια για τις εκδηλώσεις μας για να εισπράξω διακρίσεις. Βάζουμε ράχη μόνος και με άλλους για να προοδεύσει ο κλάδος η βιομηχανία και ο τόπος”».

Παρόλο που ο κ. Αγκαστινιώτης προσπάθησε να μεταπείσει τον κ. Παπαφιλίππου, εντούτοις αυτός ήταν απόλυτος, αλλά «σωστός», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ επεσήμανε ότι το Μουσείο Παγωτού δεν είναι τίποτα άλλο από μία ακόμα προσφορά στον τόπο και τη βιομηχανία, «για να θυμούνται οι παλαιότεροι τον αγώνα, αλλά και να παραδειγματίζονται οι νεότεροι και να εμπεδώνουν ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και ότι τίποτα δεν χαρίζεται».

Δειτε Επισης

Παγκόσμια διάκριση για τη Δέσποινα Πολυβίου στις εξετάσεις επαγγελματικού επιπέδου του ICAEW
Παρουσίαση βιβλίου «Σπύρος Κυπριανού: Στη μάχη της ιστορίας όπως την έζησα 1932-1959»
Nobu Matshuhisa: Η αγάπη του για την κυπριακή κουζίνα και η επέκταση στην Ευρώπη
Βαρδής Βαρδινογιάννης: Το κτίσιμο μιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας και η τεράστια κοινωνική προσφορά
Έφυγε από την ζωή ο Έλληνας εφοπλιστής και επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης
Διευθύντρια για πολυμερείς υποθέσεις στο DG TRADE η Μυρτώ Ζαμπάρτα-Διορίστηκε από την Κομισιόν
Η fashion designer Βασιλική Χαρίτωνος στο 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αναπηρίας DIS
Ο ιδρυτής της M. Residence Νικόλας Μιχαλιάς στη λίστα «40 under 40» του Fortune Greece-«Είναι ένας πρωτοπόρος»
Ο Νικόλας Στρατής, μέλος του ICAEW, στην υψηλού κύρους επιτροπή IFAC Young Leaders Collective
Κυκλοφόρησε η βιογραφία της Ζέτας Αιμιλιανίδου-H χαρισματική προσωπικότητα και το σημαντικό της έργο