powered by

Οι πιο «ακριβοί» εμπορικοί δρόμοι της Λευκωσίας

Στο κέντρο της Λευκωσίας εξακολουθεί να επικεντρώνεται το ενδιαφέρον για αγορά εμπορικών ακινήτων. Κεντρικές οδοί και λεωφόροι, στη καρδιά της πρωτεύουσας συγκεντρώνουν τα πιο ακριβά γραφεία και καταστήματα, με τιμές που κυμαίνονται περίπου στις €3.000 με €3.5000 το τ.μ. 
 
Όπως ανέφερε μιλώντας στο InBusinessNews o πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΚΣΙΑ), Γιώργος Μουσκίδης, στη Λευκωσία, οι κατηγορίες των εμπορικών ακινήτων και ειδικότερα των γραφείων, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.
 
Διαβάστε ακόμα: Golden Comet Marine: Με ιστιοπλοϊκά και πολυτελή σκάφη στο Boat Show
 
Η πρώτη αφορά τα ακίνητα που βρίσκονται σε εύκολα προσβάσιμους χώρους. Πρόκειται για γραφεία σε καινούριες πολυκατοικίες, τα οποία βρίσκονται σε κύριους άξονες της Λευκωσίας, όπως η Λεωφόρος Μακαρίου με προέκταση στη Λεωφόρο Λεμεσού, η Γρίβα Διγενή, η Διγενή Ακρίτα και κάποιες εμπορικές κάθετες οδοί. «Ο πιο ακριβός δρόμος της Λευκωσίας για γραφεία και καταστήματα, χωρίς βέβαια να υπάρχει διαθεσιμότητα, είναι η Λεωφόρος Μακαρίου, η οποία συνεχίζει να κρατά τα σκήπτρα, ακόμα και τώρα. Η κατάταξη αυτή ισχύει και υπό την έννοια ότι κανένας δεν είναι διατεθειμένος να πουλήσει κατάστημα ή γραφείο στη Μακαρίου (πλην μερικών εξαιρέσεων)», τόνισε ο κ. Μουσκίδης.
 
Η δεύτερη κατηγορία σχετίζεται με γραφεία/καταστήματα σε περιφερειακούς δρόμους της πρωτεύουσας. Παρά το γεγονός ότι όσο πιο έξω βγαίνει κανείς από το κέντρο, τόσο πιο οικονομικά είναι τα εμπορικά ακίνητα, ο κ. Μουσκίδης τόνισε ότι υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι δρόμοι σε άλλες περιοχές, οι οποίες απολαμβάνουν εξίσου ζήτησης και υψηλών τιμών, ακριβώς λόγω της τοποθεσίας τους.
Τέτοιοι δρόμοι είναι οι λεωφόροι Αθαλάσσας, Κυρηνείας στην Αγλαντζιά, Σταυρού στον Στρόβολο, 28ης Οκτωβρίου στην Έγκωμη, Κυριάκου Μάτση κ.α.  «Οι τιμές των γραφείων σε τέτοιες καλές περιοχές κυμαίνονται από €2.500 μέχρι 3000 το τετραγωνικό μέτρο», πρόσθεσε ο κ. Μουσκίδης, τονίζοντας πως όταν το ακίνητο συνοδεύεται και από χώρους στάθμευσης, τότε η τιμή ανεβαίνει κατακόρυφα.
 
Διαβάστε ακόμα: Οι πύργοι που χτίζονται στη Λεμεσό

Πέτρος Λαζάρου: «Η Εσπερίδων ο πιο ακριβός δρόμος»
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εκτιμήσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της G&P Lazarou, Πέτρου Λαζάρου, ο οποίος επίσης εντοπίζει τα πιο ακριβά εμπορικά ακίνητα της πρωτεύουσας στο κέντρο. Ειδικότερα, πέραν της Λεωφόρου Μακαρίου, ο κ. Λαζάρου αναφέρθηκε σε γραφεία επί της λεωφόρου Εσπερίδων κοντά στο κτήριο όπου στεγάζεται η KPMG, δρόμος ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί την πιο luxury περιοχή για τέτοιου είδους ακίνητα. «Θεωρείται πιο καλή οδός για γραφεία επειδή πρόκειται για πιο όμορφα κτήρια, βρίσκονται στο κέντρο  και έχουν εύκολη πρόσβαση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στην ίδια κατηγορία συμπεριέλαβε και ακίνητα στις λεωφόρους Λεμεσού, Αθαλάσσας και Κένεντι, όπου «κατά μέσο όρο πουλιούνται στις €5 χιλιάδες το τετραγωνικό μέτρο και ενοικιάζονται περίπου στις €15 – €18 χιλιάδες ανά τετραγωνικό μέτρο, αν πρόκειται για καινούρια luxury κτήρια».
 
Ο κ. Λαζάρου τόνισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τα εν λόγω γραφεία, ενώ ερωτηθείς για τα ακίνητα με τη μεγαλύτερη ζήτηση αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε συγκεκριμένο κτήριο που ανεγείρεται αυτή την περίοδο στην είσοδο της Λευκωσίας.
 

Δειτε Επισης

Κ. Ιωάννου: Η Κυβέρνηση στηρίζει με δράσεις τον αγροτικό κόσμο-Στοχευμένες δράσεις για ανάπτυξη της Δερύνειας
Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων-Η πρωτιά Λεμεσού και η «ισοπαλία» Λευκωσίας και Λάρνακας
Επιλεγμένα οικιστικά ακίνητα σε Λεμεσό και Πάφο από την Altamira Real Estate
Τα πολεοδομικά κίνητρα για προσιτή στέγη και όσα πρέπει να ξέρουν οι developers-«Εμφανής η απήχηση του Σχεδίου»
Εκρηκτικό ξεκίνημα για την αγορά καινούργιων διαμερισμάτων και οικιών το 2025-Η ακτινογραφία της Landbank Analytics
Νέα εικόνα για την οδό Τρικούπη στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας (photos)
Συζήτησαν αναπτυξιακή πορεία και επενδυτικές προοπτικές της Λάρνακας ΕΒΕ και Κωνσταντίνος Ιωάννου
Γιάννης Μισιρλής: Κινητήριος δύναμη ανάπτυξης και ευημερίας ο τομέας των ακινήτων
Πράσινο Υπουργικού για συνέχιση σχεδίου επιδότησης εγκλωβισμένων οικογενειών για ανέγερση/επέκταση κατοικίας
Κ. Ιωάννου: Προς μόνιμη λύση για όλους τους εγκλωβισμένους αγοραστές-Ετοιμάζεται τελική πρόταση νόμου