Η προφητική ομιλία του Πανίκου Νικολάου στο Business Leaders Summit

Το Business Leaders Summit, το κορυφαίο γεγονός του κυπριακού επιχειρείν, ήταν ιδέα που ξεκίνησε ο νέος CEO της Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Νικολάου.

Μιλώντας στο πλαίσιο του Business Leaders Summit 2009, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 3 Απριλίου του 2019, ο τότε Διευθυντής Διεύθυνσης Μεγάλων Επιχειρήσεων της Τράπεζας Κύπρου, μοιράστηκε την προσωπική του εμπειρία με τους μεγάλους επιχειρηματίες της Κύπρου, τονίζοντας ότι ανέκαθεν ο Κύπριος επιχειρηματίας διέθετε το δαιμόνιο του αυτοδημιούργητου.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι, «όπως είναι ξεκάθαρο, δεν είναι όλοι οι επιχειρηματίες που πετυχαίνουν», σημειώνοντας ότι οι μεγάλες επιτυχίες έρχονται από επιχειρηματίες που έχουν όραμα, πλάνο, πάθος γι αυτό που κάνουν, μαθαίνουν από τα λάθη τους και στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις.

 

«Κακές πρακτικές του παρελθόντος όπου οι τράπεζες θεωρούνταν αυτόματες τραπεζικές μηχανές, αν κάποιος επιχειρηματίες είχε ανάγκη ρευστότητας, έχουν παρέλθει», είπε σχετικά.

Είχε τονίσει ακόμα ότι κατά την περσινή χρονιά είδε δηλώσει: «Τα πάντα ρει. Αν δούμε πίσω, έχουν γίνει σε έναν χρόνο τόσα πολλά που το αποδεικνύουν. Πέρσι ο Συνεργατισμός ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα του τόπου, ενώ σήμερα δεν υπάρχει».

Την ίδια ώρα, επικαλούμενος τα tips του Αμερικανού επιχειρηματία Warren Buffet είχε τονίσει την ανάγκη ύπαρξη ενός διαχειρίσμου χρέους σε σχέση με το εισόδημα, που να μπορεί να εξυπηρετηθεί ακόμα και σε δύσκολες εποχές. «Να έχετε διασπορά εισοδημάτων και πάντα ένα σημαντικό μαξιλαράκι ασφαλείας. Διατηρήστε την ακεραιότητα, την αυτοπεποίθηση, τις αξίες και τον πελατειακό προσανατολισμό σας. Έτσι πρέπει να είναι οι σύγχρονοι ηγέτες στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον», πρόσθεσε.

Δειτε Επισης

Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Πέρασε από το Υπουργικό ο Εθνικός Οργανισμός Ανάπτυξης-Κλείνει κενά στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί