DELOITTE

Η Deloitte είναι μία από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες επαγγελματικές εταιρείες τόσο στην Κύπρο όσο και ανά το παγκόσμιο, παρέχοντας ελεγκτικές, φορολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο τοπικών και διεθνών πελατών.

Στο Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού της Deloitte αξιοποιούνται οι βέλτιστες πρακτικές του τομέα, καθώς και η τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί από το διευρυμένο πελατολόγιο που διαθέτει. Συγκεκριμένα, η Συμβουλευτική της ομάδα εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και την εφαρμογή διεθνώς αναγνωρισμένων πρακτικών που στοχεύουν στην ανάπτυξη των οργανισμών. Η προσέγγισή της χαρακτηρίζεται από αμεσότητα, ανθρωποκεντρισμό και επαγγελματισμό και έτσι διασφαλίζεται ότι οι πρακτικές που αξιοποιούνται ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και στα δεδομένα των πελατών της.
Η εταιρεία στην Κύπρο έχει το πλεονέκτημα μιας διεθνούς εταιρείας με εξατομικευμένη προσέγγιση, που είναι προσαρμοσμένη στα δεδομένα των οργανισμών και βασισμένη σε 60 χρόνια επιτυχούς εμπειρίας. Διαθέτει το μεγαλύτερο Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού στην Κύπρο, με περισσότερους από 20 έμπειρους συμβούλους. Oι υπηρεσίες που προσφέρει καλύπτουν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
 
Στρατηγική, Οργανωτική Δομή και Κουλτούρα
Παρέχεται στήριξη και καθοδήγηση για προσδιορισμό της στρατηγικής κατεύθυνσης και των προτεραιοτήτων ενός οργανισμού, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού των στρατηγικών πυλώνων, στόχων, πλάνων δράσης και δεικτών μέτρησης της απόδοσης.
Το Τμήμα συμβάλλει στο σχεδιασμό του οργανωτικού και λειτουργικού μοντέλου ενός οργανισμού, παρέχοντας στήριξη για οργανωτική αναδιάρθρωση και καθορισμό καθηκόντων και απαραίτητων προσόντων. Επίσης, διεξάγει εξειδικευμένες μελέτες για απεικόνιση της υφιστάμενης κουλτούρας και των επιπέδων δέσμευσης.                                                                                                           Τα απορρέοντα των μελετών αποτελούν τη βάση για το σχεδιασμό στοχευμένων πλάνων δράσης, που αποσκοπούν στη διαμόρφωση της επιθυμητής κουλτούρας, ευθυγραμμισμένης με την εταιρική στρατηγική και τις αξίες του οργανισμού.
 
Εξειδικευμένα Προγράμματα Ανάπτυξης
Παρέχονται εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης ικανοτήτων και τεχνικών γνώσεων, σε ένα ευρύ θεματολόγιο, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων ηγεσίας, καθοδήγησης, παρακίνησης, αλλαγής κουλτούρας, κτλ. Ταυτόχρονα, μέσω της Ακαδημίας Deloitte, παρέχονται προγράμματα τα οποία είναι διεθνώς αναγνωρισμένα. Σχεδιάζονται και υλοποιούνται επίσης, εξατομικευμένα προγράμματα ανάπτυξης στη βάση των αναγκών και των στρατηγικών προτεραιοτήτων των πελατών της Deloitte.
 
Διαχείριση Απόδοσης και Επιβράβευση
Οι υπηρεσίες της στον εν λόγω τομέα αφορούν το σχεδιασμό πρακτικών, οι οποίες έχουν άμεση επίδραση στην εμπειρία εργοδότησης των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, σχεδιάζονται εξατομικευμένα συστήματα αξιολόγησης της απόδοσης, μηχανισμοί επιβράβευσης και αναγνώρισης της συνεισφοράς του προσωπικού, προγράμματα διαχείρισης ταλέντων και πλάνων διαδοχής.
Επιπρόσθετα, παρέχονται υπηρεσίες οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη των ηγετών των οργανισμών μέσα από το σχεδιασμό και την εφαρμογή σειράς δραστηριοτήτων ανάπτυξης και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων καθοδήγηση (coaching and mentoring), σχεδιασμό και εφαρμογή συστήματος ανατροφοδότησης 360° κτλ. 
Ταυτόχρονα, σημειώνεται πως υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής εφαρμογής των πιο πάνω πρακτικών, μέσω του σύγχρονου συστήματος της Deloitte, OASYS HR.
 
Εφαρμογή του Προτύπου Investors in People (IIP)
Το IΙP είναι το μοναδικό διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο ποιότητας στον τομέα Διαχείρισης και Ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού, το οποίο προσφέρει ουσιαστική αξία και οφέλη στους πιστοποιημένους οργανισμούς. Με την εφαρμογή του προτύπου οι οργανισμοί έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν και να αναβαθμίσουν τις πρακτικές που ακολουθούν στη βάση διεθνώς αναγνωρισμένων βέλτιστων πρακτικών. Η ομάδα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Deloitte έχει στηρίξει το μεγαλύτερο αριθμό πιστοποιημένων οργανισμών και έχει συμβάλει καθοριστικά στην υιοθέτηση και την προώθηση του Προτύπου στην Κύπρο.
 
Υπηρεσίες Επιλογής Προσωπικού και Παγκόσμιας Κινητικότητας
Επίσης παρέχεται στήριξη στη διαδικασία εξεύρεσης προσοντούχου προσωπικού, αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου τη σχετική διαδικασία, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιούνται ποικίλες μέθοδοι επιλογής, π.χ. συνεντεύξεις, ψυχομετρικά εργαλεία κτλ. Σχεδιάζονται και διεξάγονται επίσης κέντρα αξιολόγησης της απόδοσης.
Ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη για διαχείριση της παγκόσμιας κινητικότητας υπηκόων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρίτων χωρών, η Deloitte παρέχει επίσης υπηρεσίες μετανάστευσης ούτως ώστε να αποκτηθούν τα απαραίτητα έγγραφα στη βάση της σχετικής νομοθεσίας. Επιπλέον, έχει επιτυχώς συμπεριληφθεί στο νεοσύστατο μητρώο παρόχων υπηρεσιών, μέλη του οποίου δύνανται να προσφέρουν υπηρεσίες στα πλαίσια του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος.
 
ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ
Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας αποτελεί μία εκ των σημαντικότερων προκλήσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι σύγχρονες επιχειρήσεις, καθώς δημιουργεί την ανάγκη για διαφοροποιημένη γκάμα προσόντων, γνώσεων και δεξιοτήτων που αναμένεται να επιδεικνύουν τα στελέχη.
Η αυτοματοποίηση και η αυξημένη χρήση της τεχνολογίας έχουν επιδράσει καταλυτικά στο επιχειρηματικό περιβάλλον και έχουν διαμορφώσει τις ανάγκες και τις προσδοκίες των οργανισμών.  Το εν λόγω αντικατοπτρίζεται μέσα από την πρόσφατη έκθεση της Deloitte με τίτλο «The Rise of the Social Enterprise», καθώς το 60% των οργανισμών δήλωσαν ότι για να επιτευχθεί η ανέλιξη των εργαζομένων, οι επιχειρήσεις αναμένεται να δώσουν τα εφόδια στο προσωπικό για ενίσχυση εκείνων των γνώσεων και δεξιοτήτων που συμβαδίζουν με αυτές τις εξελίξεις. Το 47% των συμμετεχόντων αναφέρθηκε επίσης στην επιτακτική ανάγκη για διαφοροποίηση της προσέγγισης των Πλάνων Καριέρας, καθώς η δυνατότητα των στελεχών για ταχεία εκμάθηση (learning agility) και οι εμπειρίες του προσωπικού έχουν πλέον αποκτήσει περισσότερη βαρύτητα.
Επιπρόσθετα, βάσει των απορρεόντων της εν λόγω έρευνας, διαφαίνεται η ανάγκη εφαρμογής ρηξικέλευθων συστημάτων αμοιβής και επιβράβευσης της συνεισφοράς των εργαζομένων, τα οποία θα προσφέρουν αξία στην εμπειρία εργοδότησης και παράλληλα θα συμβάλουν στη διατήρηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Σημειώνεται ότι το 45% των οργανισμών σε τοπικό επίπεδο αναγνωρίζουν ότι οι εν λόγω πρακτικές που εφαρμόζουν χρήζουν άμεσης επικαιροποίησης.
Στο πλαίσιο αυτό, οργανισμοί οι οποίοι έχουν υιοθετήσει πρακτικές οι οποίες ενθαρρύνουν την εξισορρόπηση της προσωπικής με την επαγγελματική ζωή (work-life balance) έχουν παρατηρήσει σημαντικά οφέλη, με το 66% να κάνει αναφορά στη διατήρηση ταλέντων και στην αυξημένη παραγωγικότητα.
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα επισκεφτείτε: 
www.deloitte.com/c/hctrends.
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Διεύθυνση: Λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού
24, 1075, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22360300
Ιστοσελίδα: www.deloitte.com/cy
 
 

Δειτε Επισης

PwC
KPMG LIMITED (KPMG IN CYPRUS)
EY CYPRUS (ERNST & YOUNG CYPRUS LTD)
DELOITTE
DALE CARNEGIE ΚΥΠΡΟΣ DC PERSONAL AND PROFESSIONAL DEVELOPMENT LTD
Οι πέντε προκλήσεις