Κύπρος: Η υψηλότερη αύξηση επιχειρήσεων υψηλής ανάπτυξης

Το 2017, ο αριθμός των επιχειρήσεων `υψηλής ανάπτυξης` στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε κατά 6% σε σύγκριση με το 2016. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία για το 2017, ο αριθμός των επιχειρήσεων υψηλής ανάπτυξης στην ΕΕ ήταν 190 000, σε σύγκριση με 180 000 το 2016. Αυτές οι επιχειρήσεις παρείχαν θέσεις εργασίας για περίπου 16 εκατομμύρια υπαλλήλους, μια αύξηση των απασχολούμενων κατά 5% σε ετήσια βάση.

Μεταξύ του 2016 και του 2017, ο αριθμός των επιχειρήσεων υψηλής ανάπτυξης αυξήθηκε περισσότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ σε 16 κράτη μέλη της ΕΕ. Η αύξηση ήταν η υψηλότερη στην Κύπρο (57%), ωστόσο ο απόλυτος αριθμός επιχειρήσεων υψηλής ανάπτυξης στην Κύπρο είναι σχετικά χαμηλός (102 το 2016 και  160 το 2017). Η Σλοβενία ​​ήταν στη δεύτερη θέση (20%), ακολουθούμενη από τη Φινλανδία (19%) από την Ολλανδία (17%), την Ιταλία και τη Λιθουανία (και οι δύο με 16%). Μείωση στον αριθμό των επιχειρήσεων υψηλής ανάπτυξης σημειώθηκε σε πέντε κράτη μέλη της ΕΕ: ​​τη Μάλτα (-18%), τη Σλοβακία (-8%), την Ουγγαρία (-3%), το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρουμανία (από -2%) .
 
Ο αριθμός των επιχειρήσεων υψηλής ανάπτυξης αυξήθηκε σε όλους τους οικονομικούς τομείς για τους οποίους υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στις «κατασκευές» (11,3%) , εξορύξεις (10,7%), ακολουθούμενες από τις μεταφορές και την αποθήκευση» (8,6%) και τις επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες (8,0%). Η μικρότερη αύξηση σημειώθηκε στην παραγωγή (2,5%).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γ. Παπαναστασίου: Αξιόπιστο κέντρο επιχειρηματικότητας η Κύπρος-Η σημασία του Great Sea Interconnector
Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων