RCB Bank: Νέα στρατηγική με επίκεντρο την εγχώρια αγορά

Νέο πενταετές πρόγραμμα ενέκρινε πρόσφατα η RCB Bank με νέα στρατηγική με επίκεντρο την εγχώρια αγορά της Κύπρου. Παρουασιάζοντας τη νέα στρατηγική ο πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας, Παναγιώτης Λοϊζίδης επισήμανε πως οι πυλώνες της στρατηγικής περιλαμβάνει την αύξηση του δανειακού χαρτοφυλακίου σε επιχειρήσεις, παροχή ευέλικτων και ελκυστικών δανειακών προϊόντων σε ιδιώτες πελάτες, διεθνή ιδιωτική τραπεζική, όπως επίσης και και επενδύσεις στην τεχνολογία για την ανάπτυξη καινοτόμων ψηφιακών προϊόντων.

Ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως η RCB άρχισε να βελτιστοποιεί την οργανωτική της δομή και τις επιχειρηματικές της διαδικασίες, ενισχύει την ψηφιακή τραπεζική και προσφέρει νέες καινοτόμες λύσεις ηλεκτρονικών πληρωμών. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, πρόσθεσε, η RCB αποτελεί την μοναδική τράπεζα στην Κύπρο, που έχει επενδύσει σε δικό της κέντρο και πλατφόρμα εκκαθάρισης καρτών με απευθείας συνδέσεις με τα διεθνή συστήματα πληρωμών, αξιοποιώντας εμπειρογνώμονες από την Κύπρο. Παράλληλα, το 2018 η RCB άρχισε να προσφέρει τη νέα τραπεζική εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας, κάρτα πολλαπλών νομισμάτων καθώς και ψηφιακό πορτοφόλι.

Από την πλευρά του ο Χριστόφορος Στυλιανίδης, επικεφαλής εταιρικού δανεισμού της RCB, ανέπτυξε το οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται η Τράπεζα στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας πως η Τράπεζα επικεντρώνεται στους τομείς στους οποίους η RCB μπορεί να προσφέρει αξία στους πελάτες. Τόνισε πως στο δανειακό χαρτοφυλάκιο υπάρχουν επιχειρήσεις από όλο το φάσμα των οικονομικών δραστηριοτήτων, προσθέτοντας πως στόχος της Τράπεζας είναι να διευρύνει το εν λόγω χαρτοφυλάκιο. Υπογράμμισε πως η Τράπεζα επιδιώκει επίσης να παρέχει χρηματοδότηση και σε νέους τομείς της Οικονομίας, ιδιαίτερα στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας όπως επίσης και στον τομέα των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Ο Κυριάκος Μιχαηλίδης, επικεφαλής του δικτύου καταστημάτων της RCB επισήμανε πως η Τράπεζα υιοθετεί διαφορετική προσέγγιση προς τους πελάτες της, διαθέτει πρόγραμμα ψηφιακών λύσεων ενώ προωθείται και η πλατφόρμα αποδοχής πελατών ψηφιακά. Επίσης αναφέρθηκε και σε νέο πρόγραμμα καταθέσεων το οποίο θα προσφέρει κυμαινόμενο επιτόκιο, το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με το euribor.

 

Δειτε Επισης

Μαρία Παναγιώτου: Υπάρχει ενδιαφέρον για το e-κοφίνι, ξεπέρασαν τους 1200 οι συμμετέχοντες
Το ταξίδι της μετεγκατάστασης και γιατί οι ξένες tech εταιρείες... ψηφίζουν Κύπρο-Η Palta και η Wargaming
Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία