Πληρώσαμε με πλαστικό χρήμα €276 εκατ. τον Φεβρουάριο

Ευρεία χρήση του πλαστικού χρήματος για πληρωμές και αγορές από Κύπριους τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Κύπρο καθώς με βάση τα στοιχεία της JCC, η αξία των συναλλαγών με κυπριακές κάρτες στην Κύπρο κατά τον Φεβρουάριο του 2018 παρουσίασε αύξηση 28% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017.

Συγκεκριμένα, η αξία των συναλλαγών στην Κύπρο με την χρήση κυπριακών καρτών ανήλθε στα €275,6 εκατ. τον Φεβρουάριο του 2019, ενώ η αξία των αγορών στην Κύπρο με την χρήση ξένων καρτών τον αντίστοιχο μήνα ανήλθε στα €58,4 εκατ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αγορές και αναλήψεις χρημάτων των Κυπρίων στο εξωτερικό με τη χρήση καρτών ανήλθε περίπου στα €135,4 εκατ. τον Φεβρουάριο του 2019 καταγράφοντας αύξηση 5% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2018. Σημειώνεται επίσης πως το σύνολο της αξίας των ξένων καρτών που χρησιμοποιήθηκαν στην Κύπρο τον Ιούλιο είτε για αγορές είτε για αναλήψεις χρημάτων ανήλθε στα €76,7 εκατ.

Υπογραμμίζεται πως η συνολική αξία των αγορών με τη χρήση κυπριακών καρτών στην Κύπρο κατά το πρώτο δίμηνο του 2019 ανήλθε στα €650,8 εκατ. καταγράφοντας άνοδο 24% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Σε ό,τι αφορά την αξία των αγορών με τη χρήση τουρκικών καρτών στις ελεύθερες περιοχές, αυτή ανήλθε γύρω στο € 1,4 εκατ. τον Φεβρουάριο του 2018. 

Στην αντίπερα όχθη, η αξία των αγορών στα κατεχόμενα με τη χρήση κυπριακών καρτών ανήλθε στο €1.225.630 τον Φεβρουάριο και η αξία των αγορών στην Τουρκία με τη χρήση κυπριακών καρτών ανήλθε στις €307.687. Σε ό,τι αφορά την περίοδο Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2019 η συνολική αξία των αγορών με τη χρήση κυπριακών καρτών τόσο στα κατεχόμενα όσο και στην Τουρκία, αυτή ανήλθε στα €1,5 εκατ.

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά