Λ. Μαραγκός: Αρνητικό για τις αγορές το άτακτο Brexit

Την βεβαιότητα ότι ένα άτακτο Brexit θα είναι αρνητικό για τις αγορές εξέφρασε στο INBusinessNews o CEO της TFI Markets, Λούκας Μαραγκός. 

Ο κ. Μαραγκός τόνισε πως η περίοδος μέχρι τις 29 Μαρτίου, εξαιρουμένου οποιασδήποτε παράτασης θα χαρακτηρίζεται από μεγάλη  μεταβλητότητα στις αγορές, ενώ η κατεύθυνση των αγορών θα εξαρτηθεί και από την ροή των ειδήσεων.

«Θα έλεγα ότι βλέπουμε τις εποπτικές αρχές της ΕΕ και του ΗΒ να παίρνουν κάποια μέτρα για να απαλύνουν τις χειρότερες επιπτώσεις ενός άτακτού Brexit, ενώ επίσης οι αγορές έχουν αποτιμήσει σε κάποιο βαθμό την πιθανότητα ενός άτακτου Brexit.»

Όσον αφορά την αγορά συναλλάγματος ο κ. Μαραγκός ανέφερε πως το νόμισμα που θα επηρεαστεί περισσότερο σε ένα ενδεχόμενο Brexit είναι η στερλίνα. «Περιμένουμε πως στην  περίπτωση ενός άτακτου Brexit θα υπάρξει μια άμεση και σημαντική υποτίμηση της στερλίνας ακολουθούμενη από μια περίοδο η οποία θα δημιουργήσει μια βάση χαμηλότερα.»
 


Σύμφωνα με τον κ. Μαραγκό η πορεία της στερλίνας μακροπρόθεσμα θα εξαρτηθεί από τις προοπτικές της βρετανικής Οικονομίας σε αγορές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. 


Ένα ενδεχόμενο Brexit αναμένεται να επηρεάσει και τις αγορές ομολόγων όπως και το χρηματιστήριο. Σύμφωνα με τον κύριο Μαραγκό το χρηματιστήριο μπορεί να επωφεληθεί από ένα ενδεχόμενο Brexit   «Πιστεύω πως οι εταιρείες μέσα στον FTSE θα επωφεληθούν από το Brexit,» 


Πέραν των εκτιμήσεων του ο CEO της ΤFI Markets ανέφερε πως κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τελικά. Συμβουλή του κ. Μαραγκού είναι πως το φρόνιμο αυτήν την στιγμή είναι σε περίπτωση που γνωρίζουμε ότι θα επηρεαστούμε από ένα ενδεχόμενο Brexit να λάβουμε ενδεικνυόμενα μέτρα που θα μας προστατεύσουν. 

Δειτε Επισης

Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Μ. Παναγιώτου: Μεγάλη η ψαλίδα μεταξύ παραγωγού και τελικών τιμών στον καταναλωτή
Τι... βγάζει το «e-κοφίνι»-Οι τιμές των οπωροκηπτευτικών στα σημεία λιανικής πώλησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές
Ζεσταίνεται η αγορά ενόψει Πάσχα-Η μάχη των προσφορών και το αδιαχώρητο στις υπεραγορές
Στοχευμένοι έλεγχοι Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα πώλησης επίπλων
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi