Η Apple δέχτηκε να πληρώσει στη Γαλλία φόρους μισού δισ. ευρώ

Σε συμφωνία με τις γαλλικές αρχές για την πληρωμή φόρων ύψους 500 εκατ. ευρώ ήρθε η Apple. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο γαλλικά μέσα ενημέρωσης, η συμφωνία αυτή δεν περιλαμβάνεται σε κάποια επίσημη ανακοίνωση, όμως έχει επιβεβαιωθεί από την αμερικανική εταιρεία.

Σε απάντηση στο Reuters, εκπρόσωπος της Apple αρκέστηκε να πει ότι η τεχνολογική εταιρεία βρίσκεται στο επίκεντρο πολυετών ελέγχων από τις γαλλικές φορολογικές αρχές. Λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συμφωνίας αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα, είπε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Για μια επιχείρηση με ταμειακά διαθέσιμα ύψους 250 δισ. δολαρίων, το ποσό των 500 εκατ. ευρώ μοιάζει μικρό. Είναι όμως μια μόνο περίπτωση από τις πολλές φορολογικές υποθέσεις που βαρύνουν την Apple.

Ήδη η Κομισιόν έχει επιβάλλει πρόστιμο ύψους 15,3 δισ. δολαρίων στην Apple, με την κατηγορία ότι εκμεταλλεύτηκε το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς της Ιρλανδίας για να γλιτώσει φόρους. Η εταιρεία εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι όλα όσα έγιναν ήταν νόμιμα, κατόπιν συμφωνίας με τις ιρλανδικές αρχές, όμως την περασμένη χρονιά αποφάσισε να δεσμεύσει το ποσό υπέρ του Δουβλίνου σε έναν λογαριασμό έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Τέλος, παραμένει άγνωστο εάν η Apple έχει ήδη πληρώσει τις γαλλικές αρχές ή πρόκειται να το κάνει στο αμέσως επόμενο διάστημα.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι
Πάουελ: Ο πληθωρισμός παραμένει ψηλά-Δεν βλέπω, ωστόσο, νέα αύξηση
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά για τρίτο μήνα ενόψει Fed
Δαπάνες νοικοκυριών και επενδύσεις οδηγούν σε ανάπτυξη 0,2% τη γαλλική οικονομία
Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός της ευρωζώνης, την ώρα που το γεν ταλαντεύεται
Καφές: Πιο «πικρός» από τη νέα καλλιεργητική περίοδο με ράλι στις τιμές
Σημαντική η παρέμβαση ΔΝΤ για διάσωση Πακιστάν από χρεοκοπία