Powered by

Bakery Kafeneio: Αφιερωμένο στην υγιεινή διατροφή

Άνοιξε τις πόρτες του το 2016 και το όνοµά του παραπέµπει στην ιστορία του χώρου όπου στεγάζεται, καθώς εκεί λειτούργησε το 1922 ένα από τα πρώτα αρτοποιεία της Λεµεσού.

Η σχέση της Κριστιάνας Κλεάνθους µε τη µαγειρική και η τάση της να δηµιουργεί νέες συνταγές διέπεται από µια αγάπη που κρατάει χρόνια. Την έκανε επάγγελµα µετά από 17 χρόνια αφοσίωσης στη νοµική, όταν το 2016 άφησε πίσω της το άγχος και την πίεση του χώρου, για να κάνει πραγµατικότητα το Bakery Kafeneio.
 
Διαβάστε ακόμα: Πώς αλλάζει ο χάρτης των ξενοδοχείων

Διαβάστε ακόμα: Μaster of the game ο Όμιλος Πηλακούτα

 

Το ξεκίνηµα
Τα οικονοµικά µέσα για το ξεκίνηµα της επιχείρησης ουσιαστικά δεν υπήρχαν, αφού οι τράπεζες δεν ήταν διατεθειµένες να παράσχουν οποιαδήποτε οικονοµική διευκόλυνση σε ένα τοµέα εστίασης που θεωρούσαν µεν καινοτόµο, αλλά ταυτόχρονα επίφοβο. Η επιχείρηση άρχισε µε τις ελάχιστες προσωπικές µου οικονοµίες, µε πολλή δουλειά, στερήσεις, κόπο και φαντασία από εµένα και από τον µικρό κύκλο ανθρώπων που είχα γύρω µου.

Το κενό
Αν και αρκετές επιχειρήσεις είχαν παρουσιάσει τότε µε επιτυχία την τάση του breakfast/brunch και ο κόσµος τις αγκάλιασε, υπήρχε κενό στην αγορά για ένα χώρο εστίασης που θα ήταν αφοσιωµένος αποκλειστικά στην υγιεινή διατροφή και θα πρόσφερε εναλλακτικές επιλογές ροφηµάτων, προγεύµατος, brunch, µεσηµεριανού και γλυκών χωρίς γλουτένη ή επεξεργασµένη ζάχαρη, δίδοντας vegan προτάσεις.

Η υγεία
Από το ξεκίνηµα δηµιουργήσαµε ροφήµατα µε ενεργό κάρβουνο, όπως τη µαύρη λεµονάδα και το latte και προσφέραµε το ιαπωνικό τσάι µάτσα, άγνωστα τότε στο ευρύ κοινό.

Προσπαθούµε συνεχώς να βελτιωνόµαστε, ειδικά στο κεφάλαιο της υγείας και της υγιεινής διατροφής, δίδοντας έµφαση σε άτοµα που αθλούνται, που νηστεύουν ή αντιµετωπίζουν προβλήµατα όπως οι δυσανεξίες ή οι αλλεργίες.

Προωθούµε τα όσπρια ακόµη και σε µορφή επιδορπίου, όπως η pavlova µε µαρέγκα από ορό ρεβιθιών και είναι σηµαντικό για εµάς το ότι κάναµε ανθρώπους όλων των ηλικιών να τα αγαπήσουν.

Δειτε Επισης

Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus