Η μπύρα που καταναλώνουμε στην Κύπρο και η θέση μας στην Ευρώπη (πίνακες)
07:48 - 12 Δεκεμβρίου 2019
Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζει να αυξάνεται η παραγωγή και η κατανάλωση μπύρας στην Κύπρο, με τη χώρα μας να ακολουθεί τη διεθνή τάση η οποία θέλει τον τομέα να αναπτύσσεται συνεχώς.
Σύμφωνα με τη φετινή στατιστική έκθεση της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης, για τις τάσεις που επικράτησαν στον τομέα της ζυθοποιίας το 2018, η Κύπρος ανέβασε εκ νέου τα επίπεδα παραγωγής της για άλλη μία χρονιά, την τέταρτη διαδοχικά (2014-2018). Συγκεκριμένα, η παραγωγή μπύρας στην Κύπρο έφτασε τα 398.000 εκατόλιτρα (hl), συγκριτικά με 318.000 hl που ήταν το 2014 και 383.000 hl που ήταν το 2017.
Η χώρα μας βρίσκεται μια θέση πριν το τέλος στο σχετικό πίνακα.