Η μπύρα που καταναλώνουμε στην Κύπρο και η θέση μας στην Ευρώπη (πίνακες)

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζει να αυξάνεται η παραγωγή και η κατανάλωση μπύρας στην Κύπρο, με τη χώρα μας να ακολουθεί τη διεθνή τάση η οποία θέλει τον τομέα να αναπτύσσεται συνεχώς. 

Σύμφωνα με τη φετινή στατιστική έκθεση της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης, για τις τάσεις που επικράτησαν στον τομέα της ζυθοποιίας το 2018, η Κύπρος ανέβασε εκ νέου τα επίπεδα παραγωγής της για άλλη μία χρονιά, την τέταρτη διαδοχικά (2014-2018). Συγκεκριμένα, η παραγωγή μπύρας στην Κύπρο έφτασε τα 398.000 εκατόλιτρα (hl), συγκριτικά με 318.000 hl που ήταν το 2014 και 383.000 hl που ήταν το 2017. 

Η χώρα μας βρίσκεται μια θέση πριν το τέλος στο σχετικό πίνακα.

 
Όσον αφορά την κατανάλωση μπύρας η Κύπρος κατατάσσεται και πάλι στην προτελευταία θέση του πίνακα (524.000 hl), σημειώνοντας αύξηση για τρίτη σερί χρονιά (2015: 457.000 hl, 2016: 468.000 hl και 2017: 515.000 hl).
 
 
Ωστόσο, σε κατά κεφαλήν όρους η θέση της χώρας μας ανεβαίνει αισθητά (16η)- λίγο πιο κάτω από το μέσο του σχετικού πίνακα- αφού οι Κύπριοι καταναλώνουν 59 λίτρα μπύρας τον χρόνο.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι μεγαλύτεροι λάτρεις της μπύρας, κατά σειρά, είναι οι Τσέχοι, οι Αυστριακοί, οι Γερμανοί και οι Πολωνοί. 
 

 

 
Στις εισαγωγές μπύρας, στις οποίες προπορεύονται Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Ιταλία, η Κύπρος είναι τρίτη από το τέλος ενώ στις εξαγωγές, στις οποίες Βέλγιο, Γερμανία και Ολλανδία βρίσκονται στη πρώτη τριάδα μακράν των υπολοίπων, η Κύπρος είναι στην προτελευταία θέση. 
 
 
Tέλος, οι εταιρείες ζυθοποιίας στην Κύπρο αυξήθηκαν στις τέσσερεις κατά το 2018 ενώ και οι μικροζυθοποιίες έγιναν δύο, από μία που ήταν το 2017. 
 
Και στις δύο κατηγορίες πρώτο κατατάσσεται το Ηνωμένο Βασίλειο. 
 
 

 

Δειτε Επισης

Εντατικά τα έργα σε Συνεδριακό Κεντρό και ΑΞΙΚ ενόψει Προεδρίας-Παραδίδονται εντός Σεπτεμβρίου
ERB Cyprialife και ERB Asfalistiki... Παίρνει σάρκα και οστά η συγχώνευση με Hellenic Life και Παγκυπριακή Ασφαλιστική
Θεσπίζεται με σφαγίδα Υπουργικού ο Εθνικός Μηχανισμός Ελέγχου Άμεσων Ξένων Επενδύσεων-«Πρόκειται για θεσμική τομή»
Γίνε Παλαιοντολόγος για μια ημέρα στο Kings Avenue Mall
Στο μικροσκόπιο της ΕΠΑ η εξαγορά των πολυκαταστημάτων ERA από την Gencom
Το εστιατόριο «Το Ελληνικό» στην Έγκωμη… ψήνει αλλιώς
Το...κοστούμι που ράβει για τον διάδοχο του Μιχάλη Καμμά ο Σύνδεσμος Τραπεζών-Τα προσόντα, οι ικανότητες και οι ευθύνες
Τζ. Κωνσταντίνου Παναγιώτου: Η διαφθορά στην Κύπρο και αυτό που έρχεται να καταπολεμήσει δραστικά η πρόταση του ΔΗΣΥ
Η νορβηγική συνταγή για κατάλληλο και επαρκές ανθρώπινο δυναμικό στα ξενοδοχεία-Η πρωτοβουλία ΠΑΣΥΞΕ
Χάσμα και ολοταχώς προς αδιέξοδο για την ΑΤΑ-Κρατά ζωντανή στον... αναπνευστήρα την προοπτική ο Παναγιώτου