ΤΕΒΕΑ: Έχει μεγάλα σχέδια

Με ένα συνέδριο - ορόσημο και με την πρώτη στο είδος της οργανωμένη επιχειρηματική αποστολή στο εξωτερικό, η Τουριστική Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ) ενισχύει ακόμα περισσότερο τον ρόλο της ως υποστηρικτή και διεκδικητή ενός σύγχρονου και ακμαίου επιχειρείν για την επαρχία της. Έχει, μάλιστα, κι άλλα μεγάλα σχέδια, στα οποία αναφέρεται ο πρόεδρός της, Πέτρος Πέτρου.
 
Η ΤΕΒΕΑ ιδρύθηκε το 2012, έχει σήμερα πάνω από 300 εταιρείες - μέλη και λειτουργεί ως επιμελητήριο που ασχολείται με θέματα τα οποία απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο. Παράλληλα ασκεί συντονιστικό ρόλο μεταξύ των εννέα τοπικών Αρχών της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Τα κυριότερα θέματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις στην επαρχία, σύμφωνα με τον κ. Πέτρου, είναι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες λόγω υποστελέχωσής τους, η αργοπορία στην έγκριση των τοπικών σχεδίων των δήμων που εκκρεμούν και η έλλειψη εργατικού δυναμικού σε πολλούς τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας της επαρχίας.

Πρώτη αποστολή στο εξωτερικό
Αν κάτι θα πρέπει να αναφερθεί ως η μεγαλύτερη πρόκληση για την ΤΕΒΕΑ, το επόμενο διάστημα, είναι το να προωθήσει ακόμη περισσότερο την επιχειρηματική δραστηριότητα στην επαρχία της: «Στο πλαίσιο αυτό προετοιμάζεται, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, η πρώτη του είδους της επιχειρηματική αποστολή, που θα φύγει για το Τελ Αβίβ στις 2 Δεκεμβρίου 2019. Είναι η πρώτη φορά που δίδεται η άμεση δυνατότητα στις επιχειρήσεις της επαρχίας να ενημερώνονται και να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους αποστολές».

Ετοιμάζεται συνέδριο - ορόσημο
Στο άμεσο μέλλον θα ακολουθήσει, επίσης, ένα μεγάλο συνέδριο, το οποίο προγραμματίζεται στις αρχές του νέου έτους, ώστε με τον πιο επιστημονικό και συνάμα πρακτικό τρόπο, όσον αφορά στην ενημέρωση και τις διαδικασίες, να τεθούν επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της επαρχίας της Αμμοχώστου και ασφαλώς να προωθηθούν λύσεις: «Του συνεδρίου θα προηγηθούν επαφές με κατοίκους, επιχειρηματίες, παράγοντες των τοπικών Αρχών και άλλους, καθώς επίσης και εργαστήρια, στα οποία θα καταγραφούν όλες οι απόψεις και θα συζητηθούν με τεχνοκράτες και ακαδημαϊκούς, ώστε να καταλήξουμε στα αποτελέσματα και τις προτάσεις που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο». Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ημερίδες ενημέρωσης για θέματα που αφορούν στον επιχειρηματικό κόσμο και συναντήσεις με αρμόδιους φορείς, υπηρεσίες, πολιτικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους.
 
Η αποστολή της ΤΕΒΕΑ
  • Εκπροσώπηση του επιχειρηματικού κόσμου της επαρχίας Αμμοχώστου στα κέντρα λήψεως αποφάσεων.
  • Περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση του εμπορίου, της βιομηχανίας, των υπηρεσιών και γενικά κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή δράσης της.
  • Παρακολούθηση και μελέτη θεμάτων που σχετίζονται με την κατεχόμενη επαρχία Αμμοχώστου.
  • Παροχή στήριξης και συμβουλευτικών υπηρεσιών στις εταιρείες - μέλη της.
  • Υποστήριξη και βοήθεια σε ενδιαφερόμενους επενδυτές για μεγάλα έργα ανάπτυξης.
  • Μελέτη, παρακολούθηση και συζήτηση των κρατικών προϋπολογισμών που αφορούν ή σχετίζονται με οποιοδήποτε τρόπο με την επαρχία δράσης της.
  • Συμμετοχή στην προσπάθεια εξασφάλισης ευρωπαϊκών ή άλλων κονδυλίων.
  • Σύναψη σχέσεων με επαγγελματικούς συνδέσμους ή εμποροοικονομικούς φορείς του εξωτερικού.

Δειτε Επισης

Χρυσό βραβείο προστάτη του περιβάλλοντος στην ΑΗΚ μετά από αξιολόγηση ειδικών κριτηρίων
Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Νέα ετήσια αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Ηλίας Κόκκινος: Σημαντική αναγνώριση για την οικογένεια του Smoothie Factory το IN Business Award (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
ΚΕΒΕ: Επιταγή αξίας 14.000 ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Τοξότης»
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)