Στην Κύπρο η βραβευμένη ως «καλύτερη δασκάλα του κόσμου»

Η βραβευμένη ως «καλύτερη δασκάλα του κόσμου», Άντρια Ζαφειράκου, θα βρίσκεται στην Κύπρο για μία μοναδική παρουσίαση. Μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά και να εμπνευστείτε από τη δασκάλα που απέδειξε ότι το όραμα μπορεί να γίνει πράξη, πως ο δάσκαλος δεν περιορίζεται στη διδασκαλία της σχολικής ύλης.  

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου παρουσιάζει, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 στο Κινηματοθέατρο Παλλάς στη Λευκωσία, την Άντρια Ζαφειράκου, την Καλύτερη Δασκάλα του Κόσμου σύμφωνα με την Επιτροπή του ιδρύματος Varkey Foundation. H κα Ζαφειράκου ξεχώρισε ανάμεσα σε 30.000 εκπαιδευτικούς και τιμήθηκε με το Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου 2018 (2018 Global Teacher Prize). Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου στοχεύει στο να εστιάσει πιο στρατηγικά στα ζητήματα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας των νέων, ενώ επιθυμεί να συμβάλλει στη δημιουργία μιας νέας αντίληψης για το σχολείο και την όλη διαδικασία μάθησης. Το όραμα του ΟΝΕΚ επικεντρώνεται σε ένα σχολείο, το οποίο δίνει βαρύτητα στους τομείς της Επιστήμης, της Μηχανικής, των Τεχνών, των Μαθηματικών και το οποίο θα εμπεριέχει βασικές αρχές, όπως είναι η θεματική κι εξατομικευμένη μάθηση. Ένα σχολείο, στο οποίο οι μαθητές θα χαίρονται να πηγαίνουν.

Η Κύπρια δασκάλα διδάσκει Καλλιτεχνικά στο σχολείο Άλπερτον, σε μια ταραγμένη περιοχή του Λονδίνου. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αυτά που κερδίζει από τους μαθητές της -τους οποίους καλημερίζει καθημερινά σε 35 διαφορετικές γλώσσες- είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ίδια τους προσφέρει. Έχει εισαγάγει ένα εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο προσεγγίζει περιθωριοποιημένα παιδιά ώστε να συμμετέχουν στη σχολική ζωή και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους. Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά μετά τη βράβευσή της: «Νοιάζομαι για όλους τους μαθητές μου. Η δουλειά μου δεν τελειώνει όταν φεύγω από την τάξη. Με ενδιαφέρει η ζωή τους, προσπαθώ ό,τι προβλήματα κι αν αντιμετωπίζουν, να είμαι εκεί για να βοηθήσω».

Μετά την παρουσίαση της κας Ζαφειράκου θα ακολουθήσει συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο Χαρίδημος Τσούκας, καθηγητής Στρατηγικής Διοίκησης στην έδρα Columbia Ship Management, του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στη συζήτηση θα συμμετέχει και η Άντρη Σάββα, από το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, του Πανεπιστημίου Κύπρου, ειδική στο θέμα της Τέχνης στην Εκπαίδευση.

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως προς εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτικές οργανώσεις, ακαδημαϊκούς, γονείς, μαθητές, νέους, μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, εκπροσώπους Υπηρεσιών και Διευθύνσεων του Υπουργείου Παιδείας, συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού, πανεπιστήμια, Κέντρα Επιχειρηματικότητας, εκπροσώπους ΜΜΕ, αλλά και προς όποιον ενδιαφέρεται γύρω από τη θεματολογία του Συνεδρίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής.

Για ηλεκτρονικές Εγγραφές, κάντε κλικ εδώ
 
Πληροφορίες:
Οργανωτής: Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου
Συντονιστής: ΙΜΗ
Υποστηρικτής: Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, Πανεπιστήμιο Κύπρου
Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, REPORTER
 
H παρουσίαση θα είναι στην αγγλική γλώσσα.
 
Για περισσότερες πληροφορίες κι εγγραφές, παρακαλώ επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:
Τ: 22505555 │ Φ: 22679820 │ email: events@imhbusiness.com
Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας