Powered by

Χάρης: Ώρα για έξοδο στις αγορές

Φαίνεται πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να βγει η Κύπρος στις αγορές σε αναζήτηση νέου δανεισμού, σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, σε μία κίνηση που προετοιμάζεται εδώ και καιρό και φαίνεται να κλείδωσε με την αναβάθμιση της οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor’s την περασμένη Παρασκευή. 
 
Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Χάρης Γεωργιάδης σχολίασε πως ακόμα περιμένουν το τελικό πράσινο φως από τις διεθνείς τράπεζες που λειτουργούν ως σύμβουλοι της έκδοσης αλλά φαίνεται πως οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες. Σύμφωνα με τον υπουργό, τα χρήματα που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν για αποπληρωμή χρέους που λήγει και δημιουργία αποθεματικού.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της έκδοσης ομολόγων θα είναι η άντληση 1 δις ευρώ. Το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει πιθανότατα αύριο.
 

Δειτε Επισης

Στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα στην ατζέντα
Αμελητέες ζημιές στο ΧΑΚ την Παρασκευή, εβδομαδιαία κέρδη
Κωνσταντίνος Κόμπος: Εθνικός στόχος με θετικές προεκτάσεις για την οικονομία η ένταξη στον χώρο Σένγκεν
Σωτήρης Μαρκίδης: Ο στόχος που πέτυχε για δεύτερο συναπτό έτος το Τμ. Φορολογίας-Επιστράφηκε ποσό €25 εκατ.
Σχέδιο κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας για το 2025 από το Υπουργείο Υγείας
Ετήσια αύξηση 4,3% στον δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία το τετράμηνο
Διαγραφή γραμματίων δημοσίου από το ΧΑΚ-Πότε θα σταματήσει η διαπραγμάτευσή τους
Σ. Σοφοκλέους: Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την ανέγερση Πράσινης Τεχνικής Σχολής στον Κόρνο
Γιάννης Γεωργούλας: Ουσιαστικά βήματα σε ψηφιακή πολιτική, έρευνα και καινοτομία-Δημιουργικός ο ρόλος του ΔΗΣΥ
Πήραν αναβολή οι πολλαπλές συντάξεις... Στην τελευταία συνέδρια της Ολομέλειας πριν τις διακοπές το θέμα