Ερευνητική: Η Νουί θα καταθέσει με τηλεδιάσκεψη

Η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) Ντανιέλ Νουί φαίνεται να αποδέχθηκε την πρόταση της Ερευνητικής Επιτροπής για τα αίτια κατάρρευσης του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος, να καταθέσει για τα όσα γνωρίζει γύρω από το θέμα. 
 
Τη αποδοχή της πρόσκλησης εκ μέρους της κας Νουί αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Αρέστη κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία.
 
Ο κ. Αρέστη ανέφερε ότι κα Νουί θα καταθέσει μέσω τηλεδιάσκεψης, η οποία θα γίνει δημοσίως.
 
Η παρουσία της κας Νουί κρίνεται σημαντική, καθώς θα δώσει απαντήσεις στην Eπιτροπή για τα όσα καταλόγισαν στον SSM, πρώην μέλη της Επιτροπείας, περί άσκησης πιέσεων προς την κατεύθυνση του διαχωρισμού  της ΣΚΤ σε δύο κομμάτια και στην πώληση του καλού συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα.
 
Στο πλαίσιο της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας εξάλλου, ο κ. Αρέστη με αφορμή ερωτήσεις για τον το ρόλο του ΕΕΜ στην εξέλιξη και την πορεία της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας είπε ότι η Ερευνητική θα θέσει τα ζητήματα αυτά στην κ. Νουί
 
Πάντως, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αφού ερωτήθηκε σχετικά από το ΚΥΠΕ, δεν προέβη σε σχόλιο αναφορικά με τα όσα λέχθηκαν από τον κ. Αρέστη, περί κατάθεσης της Προέδρου του Ενιαίου Εποπτικού Συμβουλίου Ντανιέλ Νουί μέσω τηλεδιάσκεψης.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός έχει θέσει βέτο στο να  δοθούν εμπιστευτικά έγγραφα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου στην Ερευνητική.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Ερευνητική Επιτροπή απηύθυνε στο πλαίσιο παλαιότερων συνεδριών, έκκληση προς τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό, μέσω της ΚΤ, για άρση του «εμπάργκο» πρόσβασης σε πληροφορίες,  το συντομότερο δυνατό, καθώς τα χρονικά περιθώρια της Ερευνητικής είναι αυστηρά περιορισμένα.

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP