Αυστραλία: Ακύρωση πολιτικών μείωσης εκπομπών άνθρακα

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας αφαίρεσε τις απαιτήσεις από το «Εθνικό Σχέδιο Εγγυήσεων Ενέργειας» που όριζαν ότι οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη βιομηχανία ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να μειωθούν κατά 26% μέχρι το 2030, σε σχέση με τα επίπεδα του 2005.

Ο πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ παραδέχτηκε ότι δεν μπορούσε να περάσει τη νομοθεσία μέσω της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου ο συντηρητικός συνασπισμός του κατέχει πλειοψηφία μόνο μίας έδρας.

Δεδομένου ότι η ανατολική ακτή της Αυστραλίας υποφέρει από τη χειρότερη ξηρασία της εδώ και 60 χρόνια, ο Τέρνμπουλ δήλωσε ότι θα επιδιώξει να νομοθετήσει τη μείωση των εκπομπών στο μέλλον.

«Ακόμα και με την ισχυρή υποστήριξη του κόμματος, αν ένας μικρός αριθμός ανθρώπων δεν είναι έτοιμος να ψηφίσει με την κυβέρνηση για ένα μέτρο, τότε αυτό δεν θα περάσει», δήλωσε ο Τέρνμπουλ στους πολιτικούς δημοσιογράφους, και υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα φέρει ξανά στο τραπέζι νομοθεσία για τη μείωση των εκπομπών όταν έχει επαρκή υποστήριξη από το κόμμα της. Παρά το αδιέξοδο, ο Τέρνμπουλ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στη Συμφωνία του Παρισίου, παρά τις αμφιβολίες των επικριτών της.

Ορισμένοι συντηρητικοί πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού Τόνι Άμποτ, υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να εστιάζει στη μείωση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας αντί να μειώνει τις εκπομπές.

Ο Άμποτ εκθρόνισε τον Τέρνμπουλ ως ηγέτη του Συντηρητικού Φιλελεύθερου Κόμματος το 2009 με αφορμή διαφορές στην ενεργειακή πολιτική. Ωστόσο, ο Τέρνμπουλ το 2015 κέρδισε τον Άμποτ σε νέες εσωκομματικές εκλογές και τον διαδέχθηκε ως πρωθυπουργό το 2015, μετά από πτωτικές τάσεις του κόμματος στις δημοσκοπήσεις.
 
Η κυβέρνηση υπολείπεται σε ποσοστό πρόθεσης ψήφου του  κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος στις περισσότερες δημοσκοπήσεις από το 2016. Οι Αυστραλοί πολίτες θα ψηφίσουν σε γενικές εκλογές στις αρχές του επόμενου έτους.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit