Powered by

Πάτησε γκάζι η Toyota

Η Toyota εξέπληξε ευχάριστα την αγορά, με την κερδοφορία της να ανεβάζει ταχύτητα το δεύτερο τρίμηνο του έτους, έναντι προβλέψεων ότι θα παραμείνει στάσιμη.
 
Τα καθαρά κέρδη του ιαπωνικού κολοσσού αυξήθηκαν κατά 7,2% στα 657,3 δισ. γιεν (περίπου 5,9 δισ. δολάρια) από 613 δισ. γιεν ένα χρόνο νωρίτερα. χάρη στην ισχυρή ζήτηση των οχημάτων της ανά την Ασία, αλλά και σε στοχευμένες μειώσεις κόστους στην ιαπωνική αγορά. Τα λειτουργικά κέρδη έκαναν «άλμα» 18,9% στα 682,2 δισ. γιεν.
 
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τη συγκεκριμένη περίοδο πούλησε 2.236.131 οχήματα παγκοσμίως, δηλαδή 21.020 περισσότερα σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2017.
 
Υπό τις συνθήκες αυτές η Τoyota διατηρεί αμετάβλητο το στόχο για ετήσια κέρδη ύψους 2,12 τρισ. γιεν, παρά το γεγονός ότι μαίνεται ο εμπορικός πόλεμος. Η εταιρεία υπολογίζει ότι κατά τη χρήση, που λήγει τον Μάρτιο του 2019, θα πουλήσει 8,9 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως. Ο αρχικός στόχος ήταν 8,95 εκατ., αλλά αναθεωρήθηκε εξαιτίας των διεθνών εξελίξεων.
 
naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Ομόφωνη στήριξη Ecofin στην ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη από την 1η Ιανουαρίου του 2026
ΗΠΑ: Αυτές είναι οι πλουσιότερες γυναίκες celebrities–Ποια βρίσκεται στην κορυφή
Νέα επίθεση Τραμπ κατά Πάουελ-«Αργός και καταστροφικός, μας κοστίζει δισεκατομμύρια»
Ντομπρόβσκις: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, αλλά είμαστε έτοιμοι για αντίποινα
Ικανοποίηση Κομισιόν για την συμφωνία αύξησης αποτελεσματικότητας κεφαλαιαγορών Ε.Ε.-Σημαντικά οφέλη
Διατηρεί στο 4,25% το επιτόκιό της η Τράπεζα της Αγγλίας-Απογοητεύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Στην εποχή των μηδενικών επιτοκίων εισέρχεται η Ελβετία-Ανησυχία για επιστροφή σε αρνητικά επιτόκια
Δεν γλιτώνει το πρόστιμο-μαμούθ €4 δις από την Ε.Ε. η Google… «Αναποτελεσματικά τα νομικά επιχειρήματα που προέβαλε»
Στο χείλος της ύφεσης η οικονομία της Ρωσίας-Τα υψηλά επιτόκια πνίγουν τις επενδύσεις
Λαγκάρντ: Το ευρωπαϊκό εμπόριο αντίβαρο στις παγκόσμιες αναταράξεις