Συλλούρης: Όχι στην διαπλοκή και αναποτελεσματικότητα

Θα πρέπει να εξοντωθούν οι «δίδυμες αδελφές», η διαπλοκή και η αναποτελεσματικότητα, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, επισημαίνοντας πως η δική του θετική ψήφος δεν θα συμβάλει ούτε στη σωτηρία του χρηματοπιστωτικού συστήματος ούτε και στη σωτηρία της οικονομίας. Θετική ψήφος θα ήταν εγκατάλειψη των όσων χρειάζονται να γίνουν καθώς επίσης και ενίσχυση της αδιαφάνειας της συσκότιση που μας οδήγησε σε όλα τα δεινά του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Δε αναχαιτίσαμε τα προβλήματα του χρηματοπιστωτικού συστήματος μετά την απάτη του χρηματιστηρίου, όταν εγκρίναμε το €1,8 δις της Λαϊκής Τράπεζας. Μείναμε μόνο στις έρευνες. Ελπίζω, είπε, ότι η νέα ερευνητική επιτροπή να μην παραμείνει στα ίδια.

Δεν εισακούστηκαν όσοι έλεγαν ότι προτού δοθούν τα 175 εκατ. ευρώ στον Συνεργατισμό θα έπρεπε να δούμε το ζήτημα ολιστικά και να εξεύρουμε λύσεις. Ούτε αργότερα συγκινηθήκαμε με την έκθεση του Ελεγκτή. Επικρατούσε πάντα η νοοτροπία ψηφίστε τώρα γιατί καιγόμαστε. Υπήρχε πάντα το πέπλο της σιωπής.

Σε σύγχρονα και ανεπτυγμένα κράτη όταν διοικούν οι ικανοί και όχι οι διαλεκτοί, όταν δεν υπάρχει διαπλοκή και κομματοκρατία, τότε όλα λειτουργούν ομαλά.

Δεν θα συγκαλύψουμε λάθη και παραλήψεις. Το μείγμα διαπλοκής και αναποτελεσματικότητας είναι καταστροφικό και περί αυτού πρόκειται.

Αν το δίλημμα ήταν να σωθεί η οικονομία του τόπου τότε η ψήφος μου θα ήταν η θετική. Αν το δίλημμα ήταν να προστατευθούν οι καταθέσεις των πολιτών τότε η ψήφος μου θα ήταν θετική.

Για μένα τα διλήμματα είναι άλλα, θα τερματίσουμε την προχειρότητα και θα συμπεριφερθούμε σαν κράτος επαγγελματικά;

Πρέπει να εγκύψουμε αποφασιστικά στο ζήτημα του τραπεζικού συστήματος. Καλώ την ερευνητική επιτροπή να εργαστεί και θα έχει τη στήριξη μου επιτέλους να αποδοθούν ευθύνες.

 

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά