powered by

Εθνική Ασφαλιστική Κύπρου: Αύξηση 838% στα κέρδη

Τα αυξημένα έσοδα από επενδύσεις εκτόξευσαν τα κέρδη μετά τη φορολογία του Συγκροτήματος της Εθνικής Ασφαλιστικής Κύπρου για το 2017. Συγκεκριμένα, τα έσοδα από επενδύσεις διαμορφώθηκαν στα €3,6 εκατ. το 2017 σε σχέση με €1,66 εκατ. το 2016 σημειώνοντας αύξηση 117%, με αποτέλεσμα τα κέρδη μετά τη φορολογία του Συγκροτήματος από €152.466 το 2016 να εκτιναχθούν στα €1.431.237 το 2017 καταγράφοντας αύξηση περίπου 838%.

Διαβάστε ακόμα: Πως διαφοροποιείται ο τομέας των FMCGs
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το 2017 ο κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος αναπτύχθηκε για πέμπτο συνεχόμενο έτος. Η αύξηση οφείλεται στην άνοδο της παραγωγής ασφαλίστρων των γενικών κλάδων ασφάλισης με παράλληλη αύξηση του χαρτοφυλακίου ατομικών συμβολαίων ζωής. Συγκεκριμένα, τα καθαρά δεδουλευμένα ασφάλιστρα το 2017 ανήλθαν στα €21,85 εκατ. σε σχέση με €19,89 εκατ. το 2016.

Η αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 9% υποστηρίχθηκε με πολύ μικρότερη αύξηση των λειτουργικών εξόδων 3%, με αποτέλεσμα την αύξηση της αποτελεσματικότητας του διοικητικού μηχανισμού.

Το ενεργητικό του Συγκροτήματος ανήλθε σε €66,5 εκατ. έχοντας αυξηθεί κατά 11,8%  σε σχέση με το 2016.
 
Η Στρατηγική του Συγκροτήματος προβλέπει τη συνέχιση της ανάπτυξης του κύκλου εργασιών με έμφαση στην περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας του χαρτοφυλακίου γενικών ασφαλίσεων και στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του διοικητικού μηχανισμού με στόχο την ορθή διαχείριση κινδύνων και τη σωστή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Διαβάστε ακόμα: Μελετούν δημιουργία Γεωργικού Εκπαιδευτικού Κέντρου στο Τρόοδος
 
Με βάση την έκθεση του ανεξάρτητου ελεγκτή στις 31 Δεκεμβρίου 2017 τα αποθέματα εκκρεμών αποζημιώσεων και αποθέματα για απαιτήσεις που πραγματοποιήθηκαν και δεν έχουν αναφερθεί ανήλθαν στα €7.962.142 (σε σχέση με τον Γενικό κλάδο) που αποτελεί 15,4% των συνολικών υποχρεώσεων στην ενοποιημένη κατάσταση χρηματοοικονομικής θέσης.

Την ίδια ώρα, τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν σε €26.299.152, ενώ το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων αυξήθηκαν από €13,4 εκατ. το 2016 σε €14,85 εκατ. το 2017.

Δειτε Επισης

Υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια και αυξημένη ρευστότητα για τα κυπριακά τραπεζικά ιδρύματα το 2024
Σύνδεσμος Τραπεζών: Γενική συνέλευση στην παρουσία του CEO της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας
Στον δρόμο προς την τελευταία διαδοχική μείωση των επιτοκίων κατά 0,25 της μονάδας τον Ιούνιο η ΕΚΤ
Τράπεζα Κύπρου: Επανεκλογή Αράπογλου στην προεδρία και Grobler στην αντιπροεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου
Έρχονται αλλαγές στους κανόνες για τις τράπεζες-Η πρόταση της ΕΚΤ
Π. Νικολάου: Ανοιχτή σε μη οργανικές ευκαιρίες που μπορεί να επιταχύνουν την οργανική ανάπτυξη η Τρ. Κύπρου
Τ. Αράπογλου: Αύξηση ποσοστού διανομής κερδών στους μετόχους, προγράμματα επιβράβευσης του προσωπικού
Νέα μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου-Άμεσο όφελος για 12.000 δανειολήπτες
Ξεπέρασε τα $10 δις η κεφαλαιοποίηση της Freedom Holding Corp. μετά το ιστορικό ρεκόρ στην τιμή της μετοχής της
Τρ. Κύπρου: Παροχή κινήτρων στους υπαλλήλους με δωρέαν διάθεση μετοχών σε στελέχη της γενικής διεύθυνσης