Απλοποιημένη ΚΑΠ ζητά ο Καδής

Μια απλοποιημένη Κοινή Αγροτική Πολιτική στην ΕΕ, η οποία όμως θα λειτουργεί με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες των Κρατών Μελών, ζήτησε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής με παρέμβασή του στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε ο εκσυγχρονισμός και η απλούστευση των διαδικασιών που θα διέπουν την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) μετά το 2020, και ο Υπουργός αφού χαιρέτισε τις προσπάθειες της Κομισιόν με στόχο την απλούστευση των διαδικασιών που ακολουθούνται στα πλαίσια της πολιτικής, προς όφελος των αγροτών και των κρατικών υπηρεσιών, επεσήμανε ότι η αναθεώρηση της ΚΑΠ πρέπει να στοχεύει στην υιοθέτηση διαδικασιών που είναι γρήγορες, ευέλικτες, διάφανες και λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας.

Ο Υπουργός εξήγησε στους ομολόγους του ότι οι διαδικασίες "θα πρέπει να συμβάλλουν στη μείωση  του διοικητικού φόρτου για τους αγρότες και τις κυβερνήσεις των κρατών μελών".
 
Επιπλέον ο Κώστας Καδής τόνισε ότι "η ΚΑΠ δεν πρέπει απλά να αποσκοπεί στην επίτευξη των δεικτών της ΕΕ ή την αποφυγή ποινών οικονομικής φύσεως αλλά να ωθεί τα κράτη μέλη να επικεντρώνονται στην εφαρμογή μέτρων που αντιμετωπίζουν επαρκώς τα ιδιαίτερα προβλήματα της γεωργίας της κάθε χώρας".

Τέλος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Συμβουλίου για ξηρασίας στην Πολωνία, ο Υπουργός εξέφρασε την αλληλεγγύη της Κύπρου και σημείωσε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρει η ξηρασία, αφού όχι μόνο φέτος, αλλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Κύπρος πλήττεται από παρατεταμένη ξηρασία.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθύμισε ότι η Κύπρος υπέβαλε σχετικό έγγραφο στο Συμβούλιο Υπουργών του Ιουνίου και ενημέρωσε τους ομολόγους του ότι προτίθεται να συνεργαστεί με την ομάδα του Επιτρόπου Hogan και την Κομισιόν για την εφαρμογή μέτρων που θα συμβάλουν στη βέλτιστη διαχείριση του θέματος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κωνσταντίνος Πετρίδης: Η ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε., η οικονομική ασφάλεια και αυτά που πρέπει ν’ αλλάξουν
Αναθεώρηση Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης για μεγαλύτερη ευελιξία-Οι νέοι κανόνες
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα