Powered by

Κ. Βασιλείου: Επικροτείται η δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού

Η κυβέρνηση χαιρετίζει τη σημερινή απόφαση της Βουλής με την οποία εγκρίνεται η δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού. Σε γραπτή ανακοίνωση της η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου σημειώνει ότι η σύσταση Υφυπουργείου Τουρισμού αποτελεί σταθμό για την ενίσχυση του τουριστικού τομέα, ενός εκ των βασικότερων πυλώνων της οικονομίας μας.

Με τη σύσταση του Υφυπουργείου και την έναρξη των εργασιών του στις 2 Ιανουαρίου 2019, ξεκινά και η υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό που διαμορφώθηκε κατά την προηγούμενη πενταετία, ως αποτέλεσμα διαβουλεύσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η στρατηγική περιλαμβάνει σαφή στοχοθέτηση και χρονοδιαγράμματα υλοποίησης που θα οδηγήσουν  στην αναβάθμιση και προβολή του τουριστικού μας προϊόντος. Με τη λειτουργία του Υφυπουργείου, το κυπριακό τουριστικό προϊόν θα διαφοροποιηθεί, θα εμπλουτισθεί στοχευμένα και θα ενισχυθεί ποιοτικά, εντάσσοντας την Κύπρο στη σύγχρονη τουριστική αγορά ως έναν από τους πλέον ανταγωνιστικούς προορισμούς υψηλής στάθμης.

Η μεθοδική εφαρμογή μιας συγκροτημένης στρατηγικής από ένα φορέα με πολιτική καθοδήγηση που θα εποπτεύει αποκλειστικά τον Τουρισμό, θα επιτρέψει να εξελιχθεί όλη η δυναμική του και έτσι μπορούμε μεσοπρόθεσμα να αναμένουμε πολύ σημαντικά αποτελέσματα, ως προς τον όγκο των αφίξεων, την παροχή ακόμα πιο ποιοτικών υπηρεσιών, την αύξηση των εσόδων από την τουριστική βιομηχανία, την αντιμετώπιση του προβλήματος της εποχικότητας και την ανάπτυξη νέων εξειδικευμένων αγορών, με γενική προοπτική την αύξηση της συνεισφοράς του τουρισμού στην οικονομία μας.

Δειτε Επισης

Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)