Hellas Direct: Ετοιμάζει κάθοδο στην Κύπρο

Είσοδο στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά προγραμματίζει η επιτυχημένη online ασφαλιστική εταιρεία Hellas Direct  απεκάλυψαν οι δύο Κύπριοι ιδρυτές της σε συνέντευξη τους στο περιοδικό GOLD. Οι Αιμίλιος Μάρκου και Αλέξης Πανταζής σημειώνουν πως επιθυμούν να βρίσκονται στην Κύπρο, στο σπίτι τους, καθώς μερικές από τις τάσεις στην Ελλάδα είναι ήδη και στην χώρα μας.

Διαβάστε ακόμα: Nicosia Mall: Τα καταστήματα που κλείδωσαν και οι …αβέβαιοι

«Πιστεύω λοιπόν ότι θα φέρουμε στην αγορά καινούργια ασφαλιστικά προϊόντα για αυτοκίνητα, αλλά θα είναι κάτι περισσότερο από ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα ή ένα βήμα προς την κατεύθυνση άλλων πολύ ανεπτυγμένων αγορών στις οποίες η τεχνολογία είναι αρκετά προηγμένη και την οποία χρησιμοποιούμε για έχουμε πρόσβαση στους πελάτες μας και να τους προσφέρουμε καλύτερη εξυπηρέτηση. Θέλουμε να εισέλθουμε στην Κυπριακή αγορά και να αναπτυχθούμε στην Ελλάδα και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε πού αλλού θα πάμε. Δεν πρόκειται να πάμε στη Δυτική Ευρώπη όπου υπάρχουν εκατοντάδες επιτυχημένες ασφαλιστικές εταιρείες και δεν χρειάζονται άλλες. Όπου κι αν πάμε, θα πάμε με προϊόντα για αυτοκίνητα, αλλά ίσως και με ασφάλεια ακινήτων και ταξιδιού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρκου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Μάρκου και Πανταζής επισκέπτονται συχνά την Κύπρο καθώς η ομάδα ανάπτυξης του λογισμικού της Hellas Direct βρίσκεται στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, η ομάδα αποτελείται από 25 άτομα κυρίως προγραμματιστές, ενώ υπάρχει και η ομάδα που κάνει τις ποσοτικές αναλύσεις.

Υπογραμμίζεται πως η Hellas Direct ιδρύθηκε πριν από πέντε χρόνια από τους Αιμίλιο Μάρκου και Αλέξη Πανταζή, δύο πρώην στελέχη της Goldman Sachs, που είδαν στην οικονομική ύφεση την ευκαιρία να διαταράξουν και να αλλάξουν την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Η Hellas Direct σημείωσε άμεσα ραγδαία ανάπτυξη. Πώς τα κατάφερε; Αντλώντας έμπνευση από το άριστο λειτουργικό μοντέλο που εφαρμόζει και διαρκώς βελτιστοποιεί η Amazon. Το 2017 ανακοίνωσε νέα αύξηση κεφαλαίων ύψους €7 εκατ., με κύριο επενδυτή το Διεθνή Οργανισμό Χρηματοδότησης (IFC), μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Διαβάστε ακόμα: Ξενοδοχεία: Τι πέτυχαν το 2017, τι αναμένουν το 2018

Η συμμετοχή του IFC ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο τη λίστα με τους κορυφαίους επενδυτές που ήδη στηρίζουν την Hellas Direct. Στη λίστα αυτή βρίσκονται οι Third Point LLC και Endeavor Catalyst, ο πρώην οικονομολόγος της Goldman Sachs Lord O'Neill και το επενδυτικό γραφείο Perscitus LLP του βετεράνου στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια Jon Moulton. Η Portag3 Ventures και άλλοι επενδυτές συμμετείχαν επίσης στη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, διαμορφώνοντας το σύνολό του στα €23,8 εκατ.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο περιοδικό GOLD  τεύχος Απριλίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Δειτε Επισης

Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: 79ο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Προγραμματισμού Κολεγίων
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Απεικονιστικών Κέντρων Ιατρικής
Σημαντικές επαφές Invest Cyprus σε εμβληματικό επενδυτικό συνέδριο στο Άμπου Ντάμπι
Συμμετοχή του Σχεδίου Ανάκαμψης στην εκδήλωση για την Ημέρα Ευρώπης
Tρεις θέσεις εργασίας σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς-Στόχος η προώθηση της εργοδότησης Κυπρίων
ΤΕΠΑΚ: Γέφυρα συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Κίνας στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού
Στηρίζει τα παιδιά της Γάζας το Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου-Δώρισε €750.000 στη UNICEF
Εκστρατεία «Safe2Eat» 2024: Η ασφάλεια των τροφίμων που επιλέγουμε βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο
Ο υπέροχος κύριος John Malkovich στην Κύπρο
Η Κύπρος στοχεύει στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας και της προσβασιμότητας