powered by

Στηρίζει τα παιδιά της Γάζας το Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου-Δώρισε €750.000 στη UNICEF

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου δώρισε 750.000 ευρώ μέσω της UNICEF του Ηνωμένου Βασιλείου για την ανάγκη έκτακτης ανταπόκρισης της UNICEF για τα παιδιά της Γάζας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η συγκεκριμένη δωρεά θα βοηθήσει τη UNICEF να παρέχει σε 15.000 υποσιτιζόμενα παιδιά στη Γάζα έτοιμη προς χρήση θεραπευτική τροφή, γνωστή ως ready to use therapeutic food ή RUTF, για ένα μήνα.

«Όταν αρχίσαμε να συζητάμε με τη UNICEF πώς θα μπορούσαμε να παράσχουμε υποστήριξη στα παιδιά στη Γάζα, η οποία βρίσκεται γεωγραφικά πολύ κοντά στη γενέτειρα των γονιών μου την Κύπρο, συνειδητοποίησα αμέσως την αναλογία μεταξύ των προγραμμάτων της UNICEF για τη βοήθεια σε υποσιτιζόμενα παιδιά σε εμπόλεμες περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο με το δικό μας πρόγραμμα, 'Φαγητό από καρδιάς', στην Ελλάδα και στην Κύπρο, όπου βοηθάμε όσους έχουν ανάγκη για φαγητό», δήλωσε ο Sir Στέλιος.

Ο Jon Sparkes, Εκτελεστικός Διευθυντής της Επιτροπής του Ηνωμένου Βασιλείου για τη UNICEF (UNICEF UK) σε δήλωσή του ανέφερε ότι «η δωρεά του φιλανθρωπικού ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία σχεδόν 8.000 παιδιά κάτω των 2 ετών στη Γάζα υποφέρουν από έντονο υποσιτισμό, και παρέχει σημαντική οικονομική υποστήριξη για την αποστολή της UNICEF να προσφέρει βοήθεια στη θεραπεία 15.000 παιδιών που υποφέρουν από ανεπάρκεια τροφής».

Δειτε Επισης

Νέα πρότυπη Παιδογκολογική Κλινική κόστους πέραν των 10 εκατ. με αποκλειστικό χρηματοδότη τον Κώστα Κλεάνθους
American Gastroenterology Center: Αναπτύσσεται με νέο ιατρικό κέντρο ημερήσιας φροντίδας στον Στρόβολο
Οι ιστορικοί τηλεφωνικοί θάλαμοι Cyta αναβιώνουν ως «xρονοκάψουλες» και διηγούνται την ιστορία τους
Aston Martin X Elemis: Πολυτελής περιποίηση με τις υψηλές επιδόσεις της F1
Safe Bulkers Inc.: Πέμπτη ετήσια προκήρυξη υποτροφιών 2025-2026
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Τι απαιτείται στην εκπαίδευση και πού εστιάζει το 2025 το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Σταύρος Μιχαήλ: Ομόφωνα ο διορισμός Καμμίτση ως γενικής διευθύντριας του ΟΑΥ- Συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας
Χαιρετίζει την λειτουργία Τεχνικών Γυμνασίων η ΟΕΒ-Θα συμβάλει στην κάλυψη του κενού στην αγορά εργασίας
ΑνΑΔ: Τα αποτελέσματα των δράσεων της το 2024 και οι στόχοι της για το 2025-Η στόχευση για τις επιχειρήσεις
Αλλαγή σκυτάλης στην Αρχή Παιγνίων-Το ευχαριστώ Χρίστου Μαυρέλλη και η δέσμευση Πιερή Χουρίδη