Intership Navigation Co. Ltd.

Η Intership Navigation Co. Ltd. ιδρύθηκε το 1988 από τον κύριο Άλφρεντ Χάρτμαν, αρχικά ως πλοιοκτήτρια εταιρεία και αργότερα επεκτάθηκε στον τομέα της διαχείρισης πλοίων και πληρωμάτων.

H Intership, στο παρόν στάδιο, διεκπεραιώνει την τεχνική διαχείριση πέραν των 80 πλοίων, από τα οποία 48 είναι στην ιδιοκτησία του ομίλου και εργοδοτεί πάνω από 5.000 ναυτικούς, αξιωματικούς και μέλη πληρωμάτων.  Τα πλοία είναι διαφόρων μεγεθών και τύπων, όπως γενικού φορτίου, μεταφοράς χύμα φορτίων και πετρελαϊκών προϊόντων.   Η ιδιόκτητη σχολή ναυτικών της εταιρείας, που βρίσκεται στη Μανίλα των Φιλιππινών, είναι από τις πλέον προηγμένες τεχνολογικά στον κόσμο και είναι κατάλληλα εξοπλισμένη με ηλεκτρονικούς προσομοιωτές πλοήγησης, πλήρες μηχανοστάσιο και γερανογέφυρες. Η σχολή προσφέρει εκπαίδευση πληρωμάτων και αξιωματικών εμπορικού ναυτικού.

Στην Κύπρο, η εταιρεία εδρεύει στη Λεμεσό σε ιδιωτικές,  μοντέρνες και εργονομικές ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις και εργοδοτεί, περίπου, 155 άτομα, όπως ανέφερε η Αντιγόνη Παύλου, head of human resource.

Πρότυπο 
Αποκτήσαμε το πρότυπο Investors In People (ΙiΡ) τον Οκτώβριο του 2012, τον Νοέμβριο του 2015 το IiP  Bronze και τον Νοέμβριο του 2018 στοχεύουμε στην πιστοποίηση silver.

Η πιστοποίηση ως επένδυση
Είναι αλήθεια πως σήμερα ο στόχος μας είναι οι άνθρωποί μας. Δεν αρκεί να εστιάζουμε μόνο στα καλά αποτελέσματα της εταιρείας μας ή να ακολουθούμε τις διαδικασίες του οργανισμού, αφού χωρίς μια αποτελεσματική δομή ανθρώπινου δυναμικού η επιτυχία δεν θα είναι τόσο μεγάλη. Ένα υγιές ανθρώπινο δυναμικό με σωστή καθοδήγηση, επικοινωνία, εκπαίδευση και κίνητρα θα διασφαλίσει αυξημένα επίπεδα ικανοποίησης και αυτό θα οδηγήσει σε καλύτερη επίτευξη των εταιρικών στόχων.

Ο εργαζόμενος σήμερα πάνω απ’ όλα ζητά την ασφάλεια της εργασίας του. Θέλει ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον, που να του επιτρέπει να αντεπεξέρχεται στις απαιτήσεις των καθηκόντων του, ενώ προσδοκά κι από τον εργοδότη να ανταποκρίνεται στις ευθύνες του απέναντι στον κόσμο του. Το καλό εργασιακό περιβάλλον και η σωστή στελέχωση στις θέσεις - κλειδιά, με άτομα που κατέχουν ηγετικές ικανότητες, έχουν ως αποτέλεσμα να δίνονται κίνητρα στο προσωπικό και είναι από τα σημαντικά συστατικά για ένα επιτυχή οργανισμό. Με αυτά ως δεδομένα προχώρησε η εταιρεία στην επένδυση στο πρότυπο Investors In People, γιατί πιστεύουμε ότι αποτελεί λύση για καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Οφέλη

Το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑΔ) εδραιώθηκε στην εταιρεία πριν από πέντε χρόνια και όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι ν’ αλλάξεις ή να δημιουργήσεις καινούργιους νόμους σε μία εταιρεία με κουλτούρα. Και όμως, το μοντέλο IιP έδωσε την ευκαιρία στο τμήμα ΑΔ να φρεσκάρει ξανά, να εξηγήσει και να βοηθήσει το προσωπικό ταυτόχρονα ν’ αντιληφθεί τον σκοπό όλων αυτών των διαδικασιών.  Ταυτόχρονα, η δική τους συμμετοχή στην όλη διαδικασία βοήθησε στο ν’ αντιληφθούν και ν’ αποδεχθούν μια καινούργια κατάσταση. Το πιο σημαντικό, όμως, όφελος του IiP για τον οργανισμό μας είναι η σύνδεση αυτών των πρακτικών ΑΔ με την όλη στρατηγική της εταιρείας και τους τμηματικούς στόχους.  Με λίγα λόγια, οι κύριοι τομείς, στους οποίους έχει βοηθήσει το πρότυπο IiP, είναι η στρατηγική ΑΔ να ευθυγραμμιστεί με τη φιλοσοφία της εταιρείας, η εδραίωση και η καταξίωση του τμήματος.

Αλλαγές

Το ταξίδι του IiP, που ξεκίνησε από το 2012, σίγουρα είχε και τη συμμετοχή του προσωπικού σε όλα τα στάδια, όπως στην ενίσχυση του βαθμού επικοινωνίας και ομαδικότητας στον οργανισμό, στη συνεχή αναγνώριση και επιβράβευση, στο σύστημα αξιολόγησης - ανάπτυξης ταλέντων και στα συστήματα καθοδήγησης. Εκεί που ο κόσμος απλώς διεκπεραίωνε την καθημερινή του εργασία, κλήθηκε μέσα από αυτές τις πρακτικές να αλλάξει τρόπο σκέψης και εργασίας. Tο κίνητρο που τους δόθηκε, από τις πρόνοιες του Development Journey, να κτίσουν το δικό τους Training Plan - με βάση τη θέση και το ρόλο τους στην εταιρεία - ή το Talent Management - σύστημα το οποίο τους δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα για ανέλιξη και career pathing - έδωσαν το πράσινο φως για να δουλέψουν καλύτερα, να αλλάξουν μεθόδους και να γίνουν περισσότερο παραγωγικοί, γιατί σίγουρα αναμένουν και την ανάλογη επιβράβευση. Τώρα, αν πρέπει να μιλήσουμε για χειροπιαστά αποτελέσματα, πιστεύω πως αυτά θα επικυρωθούν στα επόμενα στάδια του προτύπου. 

Στοχευμενη εκπαίδευση

Τι θα λέγατε σε όσους διερωτώνται αν αξίζει η επένδυση στην εκπαίδευση του προσωπικού, από τη στιγμή που ανά πάσα στιγμή μπορεί να φύγουν από τον οργανισμό;
Η εκπαίδευση είναι μια από τις πρόνοιες του προτύπου IiP, κατά την οποία παροτρύνεσαι να δεις αυτή την πρακτική με διαφορετικό μάτι, με αυτό που ονομάζεται Development Journey και Learning Academy. Ακόμα, για κάθε περιγραφή θέσης κτίζεις «περιγραφή εκπαίδευσης», που αφορά στις ανάγκες του κάθε πόστου. Το Learning Academy είναι μια ακαδημία εκπαίδευσης, την οποία δημιουργείς ανάλογα με το τι και πώς θέλεις να τροφοδοτήσεις τον κόσμο σου και σε ποιες συγκεκριμένες θέσεις απευθύνεσαι. Όλο το προσωπικό έχει δικαίωμα εκπαίδευσης κάποια στιγμή στην εργασιακή του εμπειρία. Ίσως περισσότερο από ποτέ, η ανάπτυξη ταλέντων λαμβάνει σημαντική βαρύτητα. Εάν μια εταιρεία καταφέρει μέσα από το σύστημα Talent Management να ξεχωρίσει τους ανθρώπους που προσφέρουν σε σημαντικά σημεία, τότε η επένδυση σε αυτά τα άτομα είναι ξεκάθαρη. Και η εκπαίδευση είναι καλά να πάρει ένα διαφορετικό επαναπροσδιορισμό σε στρατηγική με στοχευόμενη ανάπτυξη των δεξιοτήτων. Δηλαδή, να υιοθετηθούν νέες και πιο οικονομικές πρακτικές εκπαίδευσης, όπως καθοδήγηση, mentoring, διαδικτυακή εκπαίδευση και εσωτερικά σεμινάρια.


ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 
Dieter Rohdenburg, Chief Executive Officer
Νίκος Πανέρας, Chief Financial Officer
Βρυώνης Κυπερέσης, Head of Accounting and finance
Bernd Oeltjen, head of personnel
Rene Dzicki, head of training
Μιχάλης Πουρής,  head of safety quality assurance
Uwe Kowalewski, head of technical
Γιάννος Ιωάννου, head of purchasing
Pawel Bury, head of IT
Αντιγόνη Παύλου, head of human resource 
Jayant Singh, head of operations
Τζινα παναγιωτου, legal manager 

FACTS
Προσωπικό: 170
Staff cost  to income ratio: 11%

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Διεύθυνση: Οδός Μίλτωνος, 3050, Λεμεσός
Ταχυδρομικό κιβώτιο: 70185, 4161, Λεμεσός
Τηλέφωνο: 25847100
Φαξ:25 585762
E-mail: apavlou@intership-cyprus.com 
Ιστοσελίδα: www.intership-cyprus.com

 

Δειτε Επισης

Trust International Insurance Company (Cyprus) Ltd
KPMG Limited (KPMG)
Intership Navigation Co. Ltd.
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Το κλειδί στον άνθρωπο