KPMG LIMITED (KPMG in Cyprus)

Η KPMG είναι ένας από τους μεγαλύτερους ελεγκτικούς και συμβουλευτικούς οίκους ανά το παγκόσμιο, εργοδοτώντας 200.000 επαγγελματίες σε 154 χώρες και περιοχές. 

H KPMG δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 1948, όταν ιδρύθηκε ως μία από τις πρώτες ελεγκτικές εταιρείες (Μεταξάς, Λοϊζίδης, Συρίμης & Σία). Σήμερα, απασχολεί περισσότερους από 850 υπάλληλους σε 6 γραφεία σε όλο το νησί. Διατηρεί στενές σχέσεις με τις εταιρείες του δικτύου στο εξωτερικό, παρέχοντας στους πελάτες της ένα ευρύ φάσμα των υπηρεσιών της KPMG International. 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 
Οι υπηρεσίες της KPMG προσφέρονται σε τρεις πυλώνες, καθένας από τους οποίους περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων υπηρεσιών. Οι τρεις πυλώνες είναι:
• Ελεγκτικές Υπηρεσίες
• Φορολογικές Υπηρεσίες
• Συμβουλευτικές Υπηρεσίες
Για καθένα από αυτούς, η KPMG διαθέτει ειδικά τμήματα που αποτελούνται από εξειδικευμένες ομάδες επαγγελματιών με έμπειρους επικεφαλής συνεταίρους.

KPMG Academy
H Ακαδημία ξεκίνησε τις εκπαιδευτικές της δραστηριότητες τον Απρίλιο του 2009. Διοργανώνει μονοεπιχειρησιακά και πολυεπιχειρησιακά εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια, όπως επίσης και διεθνή συνέδρια, τα οποία αντικατοπτρίζουν τις σύγχρονες ανάγκες της διεθνούς αγοράς αλλά και τις προτεραιότητες του επιχειρηματικού γίγνεσθαι. Τα σεμινάρια και τα συνέδρια της Ακαδημίας διοργανώνονται για τους πελάτες της KPMG και το ευρύ κοινό και αφορούν τεχνικά και οικονομικά θέματα αλλά και βασικές δεξιότητες. 
Το θεματολόγιο ποικίλει, καλύπτοντας κυρίως τομείς όπως τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ), τη Λογιστική, την Άμεση και Έμμεση Φορολογία, τα Χρηματοοικονομικά, τη Διαχείριση Χρηματοοικονομικού Κινδύνου, τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Πληροφορικής, τη Στρατηγική Επιχειρήσεων, την Αναδιάρθρωση Εταιρειών, καθώς επίσης και τις Βασικές Προσωπικές Δεξιότητες. 
Η Ακαδημία έχει συνεργαστεί με εξέχοντες εκπαιδευτές και ακαδημαϊκούς, οι οποίοι προέρχονται από πετυχημένες εταιρείες, αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, θεσμικά όργανα και οργανισμούς. 
Τα σεμινάρια της Ακαδημίας συμβάλλουν στις προϋποθέσεις για συνεχιζόμενη επαγγελματική ανάπτυξη (μονάδες CPD).

ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
Η ανταγωνιστική αγορά του σήμερα, η ανάγκη για ποιοτική προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών από εξειδικευμένο προσωπικό και οι συχνές αλλαγές και αναθεωρήσεις των κανονισμών, οδηγιών, νομοθεσιών και προτύπων, δημιουργούν στους τραπεζικούς, χρηματοπιστωτικούς και άλλους συναφείς οργανισμούς που παρέχουν κυρίως υπηρεσίες, την επιτακτική ανάγκη να εκπαιδεύσουν τους υπαλλήλους τους στις εν λόγω αλλαγές, σε νέες διαδικασίες, χρηματοπιστωτικά μέσα, τεχνολογίες, δεξιότητες κ.ο.κ. 
Οι ανάγκες κατάρτισης, τις οποίες ικανοποιεί η Ακαδημία, μπορούν να ταξινομηθούν στους ακόλουθους κύριους τομείς:

1. Εκπαίδευση σε θέματα Συμμόρφωσης, Χρηματοοικονομικά και Ελεγκτικά
Οι οργανισμοί στην Κύπρο καλούνται να συμμορφώνονται με πολλούς ρυθμιστικούς φορείς (εθνικούς και διεθνείς). Ως επακόλουθο, πρέπει να εκπαιδεύονται σε διάφορες αλλαγές κανόνων, οδηγιών, νομοθεσιών και προτύπων που αφορούν συγκεκριμένες θεματικές ενότητες όπως είναι τα φορολογικά, η εταιρική διοίκηση, ο εσωτερικός έλεγχος, τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ), τα Διεθνή Ελεγκτικά Πρότυπα (ΔΕΠ) κλπ. 

2. Εκπαίδευση σε θέματα Δανειοδοτήσεων και Αναδιαρθρώσεων
Η Ακαδημία της KPMG θεωρεί σημαντική την επανεκπαίδευση των αρμόδιων στελεχών των πιστωτικών ιδρυμάτων, τόσο στις αρχές της ορθής και πλήρους ανάλυσης των αποτελεσμάτων και της χρηματοοικονομικής κατάστασης των επιχειρήσεων, όσο και στις αρχές της αντικειμενικής αξιολόγησης της πιστοληπτικής τους ικανότητας.
Επιπρόσθετα, η Ακαδημία εκπαιδεύει τους ιδιοκτήτες και τη διεύθυνση επιχειρήσεων στις μεθοδολογίες και τεχνικές που χρησιμοποιούνται για αξιολόγηση των λειτουργικών δομών και της χρηματοοικονομικής κατάστασης της εταιρείας τους. Επίσης, ενημερώνει τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια της για τις πιθανές λύσεις αναδιάρθρωσης, αναδιοργάνωσης και αποκατάστασης της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
3. Εκπαίδευση 
σε θέματα Επενδυτικών Ταμείων
Η Κύπρος έχει καταστεί διεθνές κέντρο για επενδυτικά ταμεία και διαχειριστές επενδυτικών ταμείων. Συγκεκριμένα τα τελευταία χρόνια, η Κύπρος έχει υιοθετήσει όλες τις σχετικές Ευρωπαϊκές Οδηγίες ενώ έχει θεσμοθετήσει επιπλέον νομοθεσίες, που την καθιστούν προορισμό επιλογής από ταμεία και διαχειριστές ταμείων συλλογικών επενδύσεων. Τα σεμινάρια της Ακαδημίας επεξηγούν στους συμμετέχοντες τις νέες νομοθεσίες και το γενικό εποπτικό πλαίσιο των επενδυτικών ταμείων συλλογικών επενδύσεων και των διαχειριστών τέτοιων ταμείων.

4. Εκπαίδευση σε θέματα Εμπειρίας του Πελάτη
Ο συγκεκριμένος τομέας καλύπτει θέματα σχετικά με την αναδιαμόρφωση και βελτίωση της συνολικής εμπειρίας που προσφέρει ένας οργανισμός στους πελάτες του, με την υιοθέτηση ολιστικής «από έξω προς τα μέσα» προσέγγισης, η οποία λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες του πελάτη και τις ευκαιρίες και προκλήσεις της αγοράς. 

5. Εκπαίδευση σε θέματα Ανάπτυξης Προσωπικών Δεξιοτήτων
Η Ακαδημία της KPMG μέσα από διάφορα σεμινάρια, στα οποία χρησιμοποιούνται εξειδικευμένες μεθοδολογίες και εργαλεία, βοηθά τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν ή να «ξεκλειδώσουν» τις δυνατότητες τους. Καλύπτονται διάφορα θέματα όπως MBTI, Διοίκησης, Ηγεσίας, Επικοινωνίας, Πωλήσεων, Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης κλπ. 
Η Ακαδημία, διαχρονικός αρωγός στις ανάγκες της κυπριακής αγοράς σε ό,τι αφορά την κατάρτιση, έχει προγραμματίσει μέχρι και τον Ιούνιο σειρά σεμιναρίων αναφορικά με ζητήματα Ανθρώπινου Δυναμικού, Στρατηγικής για Καθορισμό Τιμολόγησης, Επενδυτών, Εμπειρίας του Πελάτη, Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, Φορολογικά, Δανειοδοτήσεων, ΔΕΠ 600, ΔΠΧΠ 17 και Φερεγγυότητας II, καθώς και εξελίξεων αναφορικά με άλλα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 
Άγγελος Γρηγοριάδης, πρόεδρος
Ανδρέας Χριστοφίδης, διευθύνων σύμβουλος
Χρίστος Βασιλείου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος
Πανίκος Λοΐζου, διοικητικός σύμβουλος
Δημήτρης Βάκης, διοικητικός σύμβουλος
Απόστολος Αποστόλου, διοικητικός σύμβουλος
Σύλβια Λοϊζίδη, διοικητική σύμβουλος
Μιχάλης Αντωνιάδης, διοικητικός σύμβουλος
Μιχάλης Χάλιος, διοικητικός σύμβουλος
Μιχάλης Λοϊζίδης, διοικητικός σύμβουλος
Γιώργος Μαρκίδης, διοικητικός σύμβουλος
Γιώργος Τζιωρτζής, διοικητικός σύμβουλος

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Διεύθυνση: Εσπερίδων 14,1087, Λευκωσία, Κύπρος 
Ακαδημία KPMG Κύπρου
Κα. Πέρσα Παπαδημητρίου, Manager, 
Τηλέφωνο: 22 209053
E-mail: ppapademetriou@kpmg.com
Ιστοσελίδα: www.kpmg.com.cy
 

Δειτε Επισης

PwC Κύπρου
PowerImage Services Ltd- Εμπορική επωνυμία: PowerImage / MISCO Cyprus
KPMG LIMITED (KPMG in Cyprus)
InterFRONTIERS InterKNOWLEDGE LTD
Counsellor