Powered by

Goldman Sachs: Οι αναδυόμενες αγορές είναι το μεγαλύτερο στοίχημα

Οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών είναι οι καλύτερες επενδύσεις παγκοσμίως, μετά τη μείωση των αποτιμήσεων τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη Goldman Sachs Asset Management.
 
Σε αντίθεση με τις προηγούμενες διορθώσεις στις αγορές, όταν οι αναπτυσσόμενες χώρες είχαν μεγάλες εκροές, οι πελάτες έχουν βάλει περισσότερα χρήματα σε πιο ριψοκίνδυνα ενεργητικά, σημείωσε η Sheila Patel, CEO της GSAM, σε συνέντευξή της στο Bloomberg,
 
Αυτή είναι η στρατηγική που ακολουθείται τον τελευταίο μήνα, καθώς οι μετοχές αναδυόμενων αγορών απέδωσαν 3,1%, ξεπερνώντας τα κέρδη 2,5% στις ΗΠΑ.
 
Oι «ταύροι» υποστηρίζουν ότι οι μετοχές αναπτυσσόμενων αγορών υποστηρίζονται από την αύξηση των κερδών, τις χαμηλές ιστορικές αποτιμήσεις και τη μικρότερη μεταβλητότητα από τις άλλες, πιο βιομηχανοποιημένες, αγορές.
 
Οι χώρες με το επενδυτικό ενδιαφέρον
Όπως είπε η Sheila Patel, βλέπει θετικά το Μεξικό, καθώς ενισχύεται η μεσαία τάξη και αυτό οδηγεί σε ευκαιρίες για επενδύσεις σε μετοχές καταναλωτικών ειδών.
 
Ένα άλλο μέρος που προκαλεί ενδιαφέρον είναι η Σαουδική Αραβία. Με πιθανή την εισαγωγή στον MSCI και το πολύ καλό δημογραφικό, υπάρχουν ευκαιρίες για τους πελάτες της.
 
«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα με τον νέο Πρόεδρο στη Νότια Αφρική», σημείωσε πιο διστακτικά. «Μας δίνει μία βάση για να αναθεωρήσουμε την ανάλυσή μας και σιγά σιγά να το ξαναδούμε. Ωστόσο δεν έχουμε κάνει ακόμη μεγάλη κίνηση», πρόσθεσε.
 
«Καθώς η μεταποίηση έχει γίνει πιο ακριβή στην Κίνα, βλέπουμε πραγματικά ενδιαφέρουσες ευκαιρίες σε μέρη, όπως το Βιετνάμ. Πριν από 10 χρόνια δεν θα έβλεπε κανείς το Βιετνάμ σαν ευκαιρία, καθώς είναι προμηθευτές στους καταναλωτές στην Κίνα. Παλιότερα, θα ήταν τρελό, σήμερα όμως είναι επενδυτικό θέμα-κλειδί», είπε χαρακτηριστικά.
 
ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Γκούλσμπι (Fed): Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν πολύ τους επόμενους 12 μήνες
ΗΠΑ: Έληξε η απεργία των λιμενεργατών-Κλείστηκε «καταρχήν συμφωνία»
Σταθερός παρέμεινε ο χρυσός-Η ζήτηση για ασφαλή καταφύγια αντισταθμίζει το ισχυρότερο δολάριο
«Καμπανάκι» ΔΝΤ για τις επιπτώσεις από κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή-«Σημαντικές οικονομικές συνέπειες»
Πράσινο φως από Μακρόν για έξτρα φόρο στις μεγάλες εταιρείες
Προειδοποίηση αναλυτών: Παραμένει αυξημένος ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ
Έρευνα: Οι 10 κορυφαίες «δεξαμενές» ταλέντων παγκοσμίως-Γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι μία από αυτές
Χρυσός: Διατηρεί τα κέρδη του μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Ράλι στα «ασφαλή» assets, αναταράξεις σε μετοχές και ομόλογα μετά την επίθεση του Ιράν
S&P: Υποβάθμισε το αξιόχρεο του Ισραήλ εξαιτίας των «ρίσκων για την ασφάλεια»