powered by

Στην Τρ. Κύπρου ο Πύργος Σιακόλα

Συμφωνία για πώληση τριών ακινήτων προς θυγατρικές της Τράπεζας Κύπρου προχώρησε η δημόσια εταιρεία Woolworth Properties Plc. Συγκεκριμένα, η συμφωνία αφορά τον γνωστό πύργο Σιακόλα στην Οδό Λήδρας, το πολυκατάστημα Superhome Centre (DIY) στο Στρόβολο και το πολυκατάστημα Debenhams Απόλλων στη Λεμεσό με συνολικό τίμημα τα €44 εκατ.


Διαβάστε ακόμα: Τα 21 ακίνητα στο fund της Τρ. Κύπρου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Woolworth Properties στο ΧΑΚ, οι θυγατρικές της εταιρείες Estelte Ltd και Calandra Ltd συνήψαν συμφωνία για πώληση τριών ακινήτων τους στις εταιρείες Ravenica Properties Ltd, Wiceco Properties Ltd και Arleta Properties Ltd, θυγατρικές της Τράπεζας Κύπρου:

  • Το ακίνητο, γνωστό ως Πύργος Σιακόλα στην Οδό Λήδρας στη Λευκωσία ιδιοκτησία της Calandria Ltdf, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ενοικιάζεται στη γνωστή αλυσίδα H&M, πωλήθηκε στην Ravenica Properties Ltd.
  • Tο ακίνητο στο Στρόβολο ιδιοκτησία της Estelte Ltd επί του οποίου λειτουργεί το Πολυκατάστημα που ενοικιάζεται στη Superhome Centre (DIY) Ltd, θυγατρική εταιρεία της Ermes Department Stores Plc. Πωλήθηκε στην Wiceco Properties Ltd.
  • Το ακίνητο στη Λεμεσό ιδιοκτησία της Woolworth Properties το οποίο ενοικιάζεται στην συνδεδεμένη εταιρεία Ermes Department Stores Plc η οποία λειτουργεί στο Πολυκατάστημα Debenhmas Απόλλων. Πωλήθηκε στην Arleta Properties Ltd

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η μεταβίβαση των εν λόγω ακινήτων θα ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος μηνός, ενώ επισημαίνει ότι τα τρία ακίνητα έχουν σταθερά εισοδήματα.

Το συνολικό τίμημα ανέρχεται στα €44 εκατ. και τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για ενίσχυση της ρευστότητας του Συγκροτήματος που θα βοηθήσει στην υλοποίηση νέων προγραμματιζόμενων έργων ανάπτυξης του καθώς επίσης και για μείωση των πιστωτικών διευκολύνσεων και άλλων υποχρεώσεων του.

Με βάση τις λογιστικές αξίες των ακινήτων θα υπάρξει καθαρή λογιστική ζημιά στο Συγκρότημα Woolworth περίπου €5 εκατ.

Διαβάστε ακόμα: Μ. Σιακόλας: Συνεχίζουμε τις αποεπενδύσεις

Δειτε Επισης

Προχωρούν οι εργασίες για τα υψηλής τεχνολογίας νέα κεντρικά γραφεία της MSC στη Λεμεσό (photos)
Επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των ακινήτων σε Κύπρο και Ελλάδα η Consulco-Τα στοχευμένα έργα
Η BidX1 λανσάρει 70 ακίνητα στη δημοπρασία της ερχόμενης εβδομάδας
Ένα σύγχρονο πολυλειτουργικό πάρκο στην καρδιά της Λευκωσίας... Εγκαινιάστηκε η ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ(pics&vid)
Όμιλος Λεπτός: Οι εξαιρετικές επιδόσεις της αγοράς ακινήτων και η Κύπρος ως ασφαλές λιμάνι εν μέσω αβεβαιότητας
Σχέδιο νόμου ενώπιον του ΥΠΕΣ για θέσπιση του επαγγέλματος του επιχειρηματία ανάπτυξης γης
Μοναδικές ευκαιρίες για κατοικίες και διαμερίσματα σε Λάρνακα, Πάφο και Αμμόχωστο από την Altamira Real Estate
Οικιστικά ακίνητα προς πώληση από την AstroBank
Βραβείο Europa Nostra στην Παλιά Δημοτική Αγορά Λευκωσίας-Κάλεσμα προς το κοινό να ψηφίσει την Αγορά στα Βραβεία Κοινού
Silicon Park: Ζήσε και εργάσου σε ένα περιβάλλον που εξελίσσεται μαζί σου