Τα 21 ακίνητα στο fund της Τρ. Κύπρου

Στα ακίνητα τα οποία θα περιληφθούν στο Επενδυτικό Ταμείο Ακινήτων φαίνεται να έχει καταλήξει το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου για το οποίο, όπως έχει ανακοινώσει, έχει εξασφαλίσει έγκριση για εγγραφή του από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.


 
Το CYREIT Variable Capital Investment Company PLC θα συσταθεί ως Οργανισμός Εναλλακτικών Επενδύσεων (ΟΕΕ) με αναμενόμενο μέγεθος €190 εκατ. και θα περιλαμβάνει 21 ακίνητα τα οποία κάποια εκ των οποίων πέρασαν στην κατοχή του μέσω της πρακτικής ανταλλαγής χρέους έναντι ακινήτου. Πρόκειται για εμπορικά ακίνητα τα οποία είναι ενοικιασμένα σε μεγάλες επιχειρήσεις και από τα οποία εξασφαλίζεται ροή εσόδων. Συγκεκριμένα, τα έσοδα από ενοίκια κυμαίνονται γύρω στα €10 εκατ.

Διαβάστε ακόμα: Κ. Κουμής: Πως επιτεύχθηκαν τα ρεκόρ στον τουρισμό

Ποια είναι τα ακίνητα του Ταμείου
Τα 21 ακίνητα που περιλαμβάνονται στο πακέτο του νέου Ταμείου, καλύπτουν ολόκληρη την Κύπρο. Το συνολικό εμβαδό των ακινήτων ξεπερνά τα 90.000 τετραγωνικά μέτρα. Τα ακίνητα εστιάζονται σε σημαντικό βαθμό στην Λευκωσία, όπου προκύπτει το 45% της αξίας των ενοικίων, με ένα άλλο 21% να προέρχεται από τη Λεμεσό, και 14% από την Πάφο, ενώ το ένα τρίτο των ακινήτων αφορά σε εμπορικές αναπτύξεις λιανικού εμπορίου. Ωστόσο, στο πακέτο περιλαμβάνονται και γραφειακοί χώροι, ξενοδοχεία, ακόμα και πανεπιστήμια.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ενοικιαστές των ακινήτων δεν επηρεάζονται αφού υφίστανται τα σημερινά τους ενοίκια, με τα τρέχοντα συμβόλαια να παραμένουν σε ισχύ. 

Διαβάστε ακόμα: Πράσινο για την ανάπτυξη Blue Marine

Τα ακίνητα του fund: 

1.    Leroy Merlin – DIY: Εμπορικό κτίριο το οποίο ενοικιάζεται εξ ολοκλήρου στο Leroy Merlin
2.    Althea Hotel: ξενοδοχειακό συγκρότημα 150 δωματίων στην περιοχή Πρωταρά που ενοικιάζεται στην Louis Hotels Public Company Ltd.
3.    Shacolas Tower: Εμπορικό κτίριο (16 επίπεδα) στην οδό Λήδρας στη Λευκωσία, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ενοικιάζεται στην H&M.
4.    Debenhams Apollon: Εμπορικό κέντρο στη Λεμεσό το οποίο ενοικιάζεται εξ ολοκλήρου στην Ermes Department Stores Plc.
5.    D. Nicolaou Zakaki: Εμπορικό κτίριο πολλαπλών χρήσεων στη Λεμεσό. Το ισόγειο και ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει καταστήματα, ενώ στον δεύτερο όροφο υπάρχουν γραφεία. Ενοικιάζεται σε γνωστές εταιρείες όπως Sigma Bakeries, Κυπριακή Δημοκρατία και Amdocs.
6.    Irida 3 Building: Κτήριο στο οποίο στεγάζονται γραφεία. Το μεγαλύτερο μέρος ενοικιάζεται στην Κυπριακή Δημοκρατία και το υπόλοιπο σε γνωστές εταιρείες παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.
7.    Superhome Centre DIY: εμπορικό κατάστημα το οποίο ενοικιάζεται εξ ολοκλήρου στο Superhome Centre DIY.
8.    Unicars Service Centre: Κτήριο παροχής υπηρεσιών που ενοικιάζεται στην Unicars Ltd
9.    University of Nicosia: Αποτελείται από δύο κτήρια και περιλαμβάνει γραφεία, καφετερία και αίθουσες διδασκαλίας. Ενοικιάζεται σε εταιρεία η οποία συνδέεται με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
10.    Πρώην Ορφανίδης Ζακάκι: Εμπορικό κτήριο το οποίο έχει ενοικιαστεί από την κοινοπραξία Melco-CNS όπου θα στεγαστεί το προσωρινό καζίνο στη Λεμεσό.
11.     Ellinas House: Κτήριο όπου στεγάζονται γραφεία στη Λευκωσία. Το μεγαλύτερο μέρος ενοικιάζεται από το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου.
12.    Υπουργείο Παιδείας: Το κτήριο όπου στεγάζεται το Υπουργείο Παιδείας και ενοικιάζεται εξ ολοκλήρου από την Κυπριακή Δημοκρατία.
13.    Τράπεζα Κύπρου Καϊμακλί: Κτήριο τεσσάρων ορόφων όπου στεγάζονται γραφεία. Το ισόγειο και το μεσοπάτωμα ενοικιάζονται από το Συκγρότημα της Τράπεζας Κύπρου.
14.    Diapo Distribution Centre: Βιομηχανικό ακίνητο το οποίο ενοικιάζεται από την Diapo Distribution Ltd
15.    N.P. Lanitis: Αποθήκες οι οποίες ενοικιάζονται από τον Lanitis Group
16.     Afentiko Anna Commercial Building: Εμπορικό κτήριο από πέντε άτομα το οποίο ενοικιάζεται στους Minerva Insurance Public Co και AGP Audit Services Ltd.
17.    Athinodorou Business Centre Paphos: Στο κτήριο στεγάζονται δύο καταστήματα στο ισόγειο και περιλαμβάνει υπόγειο χώρο στάθμευσης.
18.    Printco Strovolos: Βιομηχανική αποθήκη που ενοικιάζεται στην Printco Ltd.
19.    ΤΝΤ Express Warehouse: Βιομηχανική αποθήκη στο Στρόβολο που ενοικιάζεται μερικώς στην TNT Express (Cyprus) Ltd.
20.    Εμπορικό κτίριο στη Λήδρας: Εμπορικό κτήριο στην παλιά πόλη της Λευκωσίας το οποίο ενοικιάζεται στα Gloria Jean’s Coffees.
21.    Shop Armenias Branch: Κατάστημα στη Λευκωσία επί της λεωφόρου Αρμενίας.

Δειτε Επισης

Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα