Μ. Σιακόλας: Συνεχίζουμε τις αποεπενδύσεις

Αναλλοίωτη τη στρατηγική της ρευστοποίησης ώριμων επενδύσεων  σκοπεύει να διατηρήσει ο Όμιλος Cyprus Trading Corporation PLc (CTC),  καθώς η συγκεκριμένη στρατηγική βοήθησε τον Όμιλο να αντλήσει ρευστότητα και να καταφέρει να αντεπεξέλθει κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίση που έπληξε τον τόπο. 

Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της CTC, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Μάριος Σιακόλας, τόνισε ότι η ρευστοποίηση ώριμων επενδύσεων θα επιτρέψει στη Cyprus Trading Corporation με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια, να υιοθετήσει σε όλες της τις δραστηριότητες μια δυναμική πορεία ανάπτυξης, όχι μόνο οργανικής αλλά και μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων. 

Ο κ. Σιακόλας αναφέρθηκε, επίσης, στις περσινές θετικές εκτιμήσεις γύρω από το χαρτοφυλάκιο εμπορικών ακινήτων του Ομίλου, ενώ γνωστοποίησε ότι  η θυγατρική Woolworth (Cyprus) Properties PLc βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ξένους επενδυτές για διάθεση ακινήτων της. 

Παρουσιάζοντας εκ μέρους του κ. Σιακόλα τα αποτελέσματα της CTC για το 2016, ο Εκτελεστικός Σύμβουλος Οικονομικών και Πληροφορικής, Γιώργος Λουκά, ανέφερε ότι ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε €320.805.000, σημειώνοντας αύξηση 3,8%. Τα καθαρά αποτελέσματα του Ομίλου πριν τη φορολογία παρουσιάζουν κέρδος €3.135.000 σε σχέση με ζημιά €45.327.000 το 2015. Με τις στοχευμένες ενέργειες για απομόχλευση, ο Όμιλος CTC πέτυχε να μειώσει τον τραπεζικό δανεισμό του και κατ’ επέκταση τα χρηματοδοτικά του έξοδα κατά €4,4 εκατ. 

Αποτελέσματα Woolworth
Αναφορικά με τη Woolworth (Cyprus) Properties PLc, το 2016 κατέγραψε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, τα συνολικά αποτελέσματα του έτους επηρεάστηκαν θετικά από τα κέρδη λόγω αυξήσεων στις αξίες των ακινήτων του συγκροτήματος, που ανήλθα σε  €7.333.000, έναντι ζημιών €26.890.000 το 2015. Τα καθαρά κέρδη για το 2016 ανήλθαν σε €4,884,000, παρουσιάζοντας σημαντική βελτίωση, σε σχέση με καθαρή ζημιά €26.289.000 το 2015. Βελτιωμένα, τονίστηκε, αναμένονται τα συνολικά αποτελέσματα του συγκροτήματος για το 2017. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της εταιρείας, Δημήτρης Δημητρίου, η ανάκαμψη της οικονομίας και ιδιαίτερα του τομέα ακινήτων προσδίδει πολύ θετικές προοπτικές στην ανάπτυξη των ακινήτων του συγκροτήματος και στην καλύτερη αξιοποίηση των επενδυτικών ακινήτων. 

Αποτελέσματα ERMES
Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα της Ermes Department Stores PLc, ο κύκλος εργασιών το 2016 έφθασε τα €153.000, παρουσιάζοντας αύξηση 1.1%. Όπως τονίστηκε, το συγκρότημα ΕΡΜΕΣ βρίσκεται σε πορεία πλήρους αναδιοργάνωσης με πολλές νέες ενέργειες και δράεις, τα θετικά αποτελέσματα των οποίων θα φανούν στα αποτελέσματα του 2017.


Αισιοδοξία για το μέλλον
Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου για το 2016, ο κ. Σιακόλας  τόνισε ότι  η CTC ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, τονίζοντας πως στα επόμενα χρόνια αναμένεται σημαντική αύξηση της κερδοφορίας. 

Δειτε Επισης

Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
16α IN Business Awards: Σε εξέλιξη η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Με επικρίσεις και τροπολογίες ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες