Α. Σκούλλος: Μονόδρομος η ψηφιακή μεταμόρφωση

Το επιχειρείν έχει πλέον περάσει σε άλλη διάσταση τις τελευταίες δεκαετίες με τις ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογία να επιτάσσουν την ανάγκη για προσαρμογή της λειτουργίας των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους θα πρέπει να επενδύσουν στην τεχνολογική τους υποδομή, επισημαίνει ο Αντώνης Σκούλλος, country manager της Oracle Cyprus σε συνέντευξη του στο περιοδικό Accountancy Cyprus. Ο κ. Σκούλλος υπογραμμίζει πως η ψηφιακή μεταμόρφωση δεν αποτελεί πλέον επιλογή για τις επιχειρήσεις αλλά επιτακτική ανάγκη. Προσθέτει ότι οι επιχειρήσεις ή οργανισμοί που δεν προγραμματίζουν ψηφιακή παρουσία και την ικανότητα για ψηφιακή επικοινωνία με τους συνεργάτες και πελάτες τους, τότε θα πρέπει να σκέφτονται σοβαρά την συνέχεια της επιχείρησης τους.
 
Διαβάστε ακόμα: Στις αγορές για αποπληρωμή ρωσικού δανείου
 
Προέχει η αλλαγή νοοτροπίας
Για οποιανδήποτε επιχείρηση ή οργανισμό επιθυμεί να μεταμορφωθεί ψηφιακά ανεξαρτήτως μεγέθους και τομέα δραστηριότητας, σύμφωνα με τον κ. Σκούλλο, επιβάλλεται αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει γιατί χρειάζεται μία ψηφιακή μεταμόρφωση και στη συνέχεια να αντιληφθεί πως θα αλλάξει την κουλτούρα της και τον τρόπο λειτουργίας της ώστε να είναι σε θέση να υποδεχθεί την ψηφιακή μεταμόρφωση.
 
Η Oracle Κύπρου, σύμφωνα με τον κ. Σκούλλο, προσφέρει στους πελάτες της πληθώρα υπηρεσιών και λύσεων υποβοηθώντας τις επιχειρήσεις και οργανισμούς να προγραμματίσουν το εν λόγω ταξίδι της ψηφιακής τους μεταμόρφωσης με βάση την ταχύτητα και τον προϋπολογισμό που διαθέτουν. «Οι λύσεις Cloud της Oracle διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο σε αυτή τη διαδικασία μεταμόρφωσης και προσφέρουν στους πελάτες ιδανικές λύσεις με το μοντέλο pay-as-you-use και με υψηλή ασφάλεια και αξιοπιστία».
 
Αυξημένο ενδιαφέρον για Cloud
Οι κυπριακές επιχειρήσεις επιδεικνύουν αυξημένο ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες Cloud, σημειώνει ο κ. Σκούλλος το οποίο χαρακτηρίζει ως τη σημαντική ανακάλυψη μετά το ιντερνετ και ο θετικός αντίκτυπος τους στη λειτουργία των επιχειρήσεων είναι ήδη εμφανές. «Έχουμε πελάτες που εξοικονόμησαν αρκετά από τη χρήση των Cloud, διαθέτουν πλέον πιο αξιόπιστη και σταθερή τεχνολογική υποδομή και βελτιώσεις στις πολιτικές του Marketing, πωλήσεων κλπ. Είναι σαν να απλώνεται μπροστά τους ένας καινούργιος κόσμος».
 
Διαβάστε ακόμα: Πιέζουν τα χρονοδιαγράμματα για το ΓεΣΥ
 
Κυβερνοασφάλεια
Οι πρόσφατες συζητήσεις για την νέα ευρωπαϊκή οδηγία αναφορικά με την προστασία δεδομένων καταδεικνύουν, σύμφωνα με τον κ. Σκούλλο, ότι οι τοπικές επιχειρήσεις και οργανισμοί έχουν μακρύ δρόμο να διανύσουν. Συνάμα, αναφέρει, προβληματίζονται και ανησυχούν. «Θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η ασφάλεια αποτελεί κριτικής σημασίας για τις δραστηριότητες τους και η ακεραιότητα τους στα μάτια των εσωτερικών και εξωτερικών συνεργατών τους. Αναλυτές εκτιμούν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των οργανισμών δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στο χρονοδιάγραμμα του Μαΐου για συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή οδηγία, χωρίς να αντιλαμβάνονται ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην πράξη».
 
Την ίδια ώρα, σημειώνει ο κ. Σκούλλος, βρίσκεται σε εξέλιξη εκστρατεία ενημέρωσης από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, περιλαμβανομένου της κυβέρνησης και συμβουλευτικών εταιρειών, προσπαθώντας να περάσουν το μήνυμα για λήψη άμεσων ενεργειών επί του θέματος. «Εμείς στην Oracle διαθέτουμε προς τους πελάτες ολοκληρωμένες λύσεις προστασίας δεδομένων, συμβατές με την ευρωπαϊκή οδηγία».
 
Σταδιακή ανάπτυξη για την Oracle
H Oracle Κύπρου ιδρύθηκε το 2003 και έκτοτε καταγράφει σταδιακή ανάπτυξη και έχει μετατραπεί σύμφωνα με τον κ. Σκούλλο σε regional hub για την ευρύτερη περιοχή καθώς διαθέτει άρτια καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό. Η Oracle Κύπρου προσφέρει υπηρεσίες σε ζωτικούς τομείς της οικονομίας. Στόχος παραμένει η ικανοποίηση και αφοσίωση στον πελάτη προσφέροντας του τις καλύτερες υπηρεσίες και προϊόντα. Παράλληλα, θα συνεχίσει να επενδύει στο ανθρώπινο της δυναμικό και να εδραιώνει ακόμη περισσότερο τη στρατηγική θέση της Κύπρου.
 

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης για τερματικό: Δεν έπρεπε να δοθεί ποτέ στην CPP-Metron… Το έργο θα υλοποιηθεί
Γιώργος Ιωάννου: Ισχυρός και στέρεος πυλώνας της οικονομίας του τόπου ο κατασκευαστικός τομέας
Η more.com στην οικογένεια χορηγών του FIBA EuroBasket 2025
ECM και Metric Capital πωλούν το πλειοψηφικό ποσοστό της FAMAR στη MidEuropa
Τράπεζα Κύπρου: Εφαρμόζει πρώτη τις άμεσες μεταφορές χρημάτων σε πραγματικό χρόνο
Αναγνώριση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού ΤΕ.Ε.ΝΣ στη Χίο από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας
Ο Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και οι στόχοι του
Το Νοέμβριο η διεξαγωγή του 8th Project Management Conference
Ένα πρότυπο γραμμικό πάρκο αποκτά η Γερμασόγεια μετά την επερχόμενη ανάπλαση του ποταμού Άμαθου
Ν. Ποταμάρης: Επιτακτική ανάγκη η επαγγελματική ανάπτυξη στον πολύπλοκο κόσμο των επενδύσεων