ΕΤΥΚ: Καταγγέλλει απολύσεις στον Συνεργατισμό

Απολύσεις στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα καταγγέλλει η ΕΤΥΚ, χαρακτηρίζοντάς τις ως «πλήγμα για τη δικαιοσύνη», με την Οργάνωση να τονίζει ότι θα προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων μη αποκλειόμενης της απεργίας.

Σε ανακοίνωσή της η συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων αναφέρει ότι με έκπληξη η Οργάνωσή πληροφορήθηκε ότι η Διοίκηση του Συνεργατισμού προχώρησε σε απολύσεις υπαλλήλων της, με τη δικαιολογία ότι οι λογαριασμοί τους είχαν προβλήματα (μη εξυπηρετούμενα δάνεια). 

Σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, «το γεγονός αποκτά ιδιαίτερη σημασία από το ότι ο Συνεργατισμός ανήκει στο Κράτος και η Διοίκηση ουσιαστικά ασκείται από την Κυβέρνηση», ενώ προσθέτει ότι «άρα οτιδήποτε συμβαίνει στο Συνεργατισμό και μάλιστα πρωτοποριακά αντεργατικά βήματα φέρουν τη σφραγίδα της Κυβέρνησης».

Σημειώνοντας ότι η ενέργεια αυτή «νοσεί τόσο επί της ουσίας αλλά και της διαδικασίας», η Οργάνωση επισημαίνει ότι «δεν απολύεται κανείς επειδή χρωστά αλλά ψάχνεις γιατί του δόθηκαν υπερβολικά δάνεια που σήμερα δεν μπορεί να ανταποκριθεί – αποπληρώσει».

Παράλληλα, σύμφωνα με τη συντεχνία, «ακόμη και εκεί που ο υπάλληλος έχει υποπέσει σε παραπτώματα είναι πεντακάθαρο και αποδεκτό απ’ όλους ότι πρέπει να προηγηθεί η διαδικασία της παραπομπής σε πειθαρχική διαδικασία». 

Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι την παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία την προβλέπουν οι υφιστάμενες συμφωνίες της ΕΤΥΚ με την Τράπεζα αλλά είναι και το Συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη. 

Έχοντας υπόψη όλα τα πιο πάνω, η ΕΤΥΚ σημειώνει ότι νοιώθει την υποχρέωση ότι έντονα και δικαιωματικά πρέπει να ορθώσει το ανάστημα της για να προστατέψει τους συναδέλφους της.

Γι’ αυτό τον λόγο, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, η ΕΤΥΚ δηλώνει «έγκαιρα, συνειδητά και υπεύθυνα ότι δεν θα ανεχθεί ετσιθελικές αποφάσεις αλλά θα προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων μη αποκλειόμενης της απεργίας». 

Καταληκτικά τονίζει ότι «κανένας δεν πρέπει να εφησυχάζει έστω κι αν δεν είναι σήμερα ανάμεσα στους απολυθέντες, αφού εάν αφεθεί η Διοίκηση της Τράπεζας να λειτουργεί με αυτό τον ετσιθελικό και ασύδοτο τρόπο, θα ακολουθήσουν πολλές τέτοιες παρόμοιες ενέργειες. Ας μην ξεχνούμε τη γνωστή ρήση «Γιορτή δική τους παραμονή δική μας».

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP