Μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Καθηγήτρια του ΕΠΚ

Η Δρ. Μαίρη Χαραλάμπους-Παπαμιλτιάδη, Επίκουρη Καθηγήτρια στη Σχολή Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού, έχει διοριστεί από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (Δ.Ε.Μ.Α), κύριο Amar Addadi,  Μέλος της Επιτροπής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ICMG Cooperation & Development Commission). 
Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων προωθεί τον Αθλητισμό και τον Ολυμπισμό στις χώρες της Λεκάνης της Μεσογείου, και συμβάλλει στην ενίσχυση των δεσμών φιλίας και ειρήνης μεταξύ των νέων. Οι Μεσογειακοί Αγώνες αποτελούν για τις χώρες της Μεσογείου το σπουδαιότερο πολυπολιτισμικό αθλητικό γεγονός μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το αγωνιστικό πρόγραμμα των Μεσογειακών Αγώνων του 2018, που θα διεξαχθούν στην πόλη της Ταραγόνα και την ευρύτερη περιοχή της Καταλωνίας, περιλαμβάνει 33 αθλήματα στα οποία θα λάβουν μέρος 4000 περίπου αθλητές από 26 χώρες-μέλη της ΔΕΜΑ.
 
Η Επιτροπή Συνεργασίας και Ανάπτυξης, στην οποία έχει διοριστεί η επ. Καθηγήτρια Μαίρη Χαραλάμπους-Παπαμιλτιάδη, έχει ως βασικό στόχο τη διοργάνωση αθλητικών δρώμενων, ιδιαίτερα στις χώρες που το έχουν περισσότερο ανάγκη, προκειμένου να βελτιωθεί το αθλητικό επίπεδο και να αναπτυχθεί ο Αθλητισμός στη Μεσόγειο. Οι βασικές ενέργειες στις οποίες προβαίνει για την επίτευξη των πιο πάνω στόχων είναι η διοργάνωση σεμιναρίων σε θέματα διοίκησης του αθλητισμού, μάρκετινγκ, προπονητικής μεθοδολογίας κ.α., καθώς και η παροχή υποτροφιών σε αθλητές και προπονητές.
 

Δειτε Επισης

Γιώργος Σταύρου: Ο τομέας της out-of-home διαφήμισης στην Κύπρο και τα 25 χρόνια διαδρομής της Superad
Το «ταμείο» στις επενδυτικές σχέσεις Κύπρου και Ινδίας…Κάθοδος εταιρειών, νέες υπηρεσίες και μνημόνια συνεργασίας
Δώδεκα χρόνια στρατηγικής προόδου για το οικοσύστημα επενδυτικών ταμείων της Κύπρου
Δημήτρης Σπαρσής: Το ενδιαφέρον, το στοίχημα και ο διττός στόχος του brain gain-Εγχείρημα με καθολική επικέντρωση
Έρχονται και άλλες...Τεράστιο και αυξανόμενο το ενδιαφέρον ινδικών εταιρείων για παρουσία στην Κύπρο
Shri Manish: To μνημόνιο συνεργασίας Eurobank με ICC, το MoU του NSE IX με ΧΑΚ και η έδρα ινδικών σπουδών ICCR στο Παν. Λευκωσίας
Προχωρούν οι εργασίες για τα υψηλής τεχνολογίας νέα κεντρικά γραφεία της MSC στη Λεμεσό (photos)
Ashish Chauhan: Πολλαπλά οφέλη από τη συνεργασία NSE IX και ΧΑΚ-Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στις δύο χώρες
Γ. Παπαναστασίου: Πώς γεννήθηκε η ιδέα διοργάνωσης του Investopia στην Κύπρο και ο στόχος που επιτεύχθηκε
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών-Εξαγόρασε 5,142,602 μετοχές για ακύρωση ύψους €30 εκατ.